"Gerçekten" haber verir 04 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

LİGİN RÖVANŞI KUPADA

FORTİS Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında bugünsahasında Sivasspor'u konuk edecek Fenerbahçe, kazanarak deplasmandaki rövanş için avantaj elde etmek istiyor. Sivasspor'u Turkcell Süper Lig mücadelesinde geçen hafta 4-2 yenerek önemli bir galibiyet alan sarı-lacivertli ekip, yarı final turunun ilk karşılaşmasını da kayıpsız geçmeyi hedefledi. Sarı-lacivertli takımda, Sivasspor maçı öncesi, sakatlığının tedavisinin ardından henüz hazır olmayan Abdülkadir'ın dışında eksik bulunmuyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'in, bu sezon kupada yaptıkları 6 maçta da görev verdiği yedek kaleci Volkan Babacan'ı, yine 11 kişilik kadroda sahaya sürebileceği belirtiliyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

26 YILDIR KUPAYI KAZANAMIYOR

Fenerbahçe, 26 yıldır kazanamadığı Türkiye Kupası'nda bu sezon emin adımlarla yürüyor. Yarı finalin ilk maçında bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Sivasspor'u konuk edecek sarı-lacivertli ekip, bu sezon kupada (D) Grubu'ndaki 4 ve çeyrek finaldeki 2 maçını da kazanıp, 6 maçta attığı 11 gole karşılık kalesinde 1 gol gördü. Turkcell Süper Lig'de istikrarsız bir görüntü çizen sarı-lacivertliler, Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finale gelene kadar sergilediği başarılı performansla, uzun yıllar hasret kaldığı kupa için taraftarını umutlandırıyor. Kupa mücadelesi, son olarak 2005-2006 sezonunda final oynayan sarı-lacivertli ekibin bu sezon en istikrarlı performans ortaya koyduğu kulvar oldu. Ligde deplasman maçlarında çok sayıda puan yitiren Fenerbahçe, kupada çıktığı 3 deplasman maçını da galibiyetle tamamladı.

Azerbaycan'la Kayseri'de

özel maç oynayacağız

(A) Milli Futbol Takımı, 2 Haziran'da Kayseri'de Azerbaycan ile özel maç yapacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kadir Has Stadı'nda oynanacak maçın başlama saati daha sonra belirlenecek. A Milli Takımı Eylül ayında Ermenistan ile resmi maçı da bu statda oynayacak. Milliler ayrıca, bu karşılaşmadan 3 gün sonra, deplasmanda Fransa ile özel maçta karşı karşıya gelecek. 5 Haziran'da Lyon'daki Stade Gerland'da oynanacak maç TSİ 22.00'de başlayacak.

04.03.2009


 

G.SARAY'DA HAKEMLE DİYALOG YASAKLANDI

GALATASARAY, Süper Lig'de Bursaspor'la yapacağı maçın hazırlıklarını sabah antrenmanıyla sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Bülent Korkmaz yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana, Konyaspor maçında yer alan oyuncular katılmazken, diğer oyuncular, PAF takımı oyuncularıyla karma olarak bir antrenman karşılaşması yaptılar. Kırmızı takımın Alparslan, Aydın ve Yaser'in golleriyle 3-0 kazandığı antrenman maçında, teknik direktör Bülent Korkmaz, zaman zaman oyunu durdurarak futbolcularına uyarılarda bulundu. Sakatlıkları bulunan oyunculardan Servet Çetin, Mehmet Topal, Emre Güngör ve Tobias Linderoth'un fizyoterapistler eşliğinde salonda çalıştıkları, Emre Aşık'ın ise sağlık merkezinde tedavisine devam edildiği bildirildi.

KORKMAZ'DAN ''HOCA'' TEPKİSİ

Kendisine faul yapılan bir pozisyonda sarı-kırmızılı futbolcu Alparslan'ın maçı yöneten antrenöre, ''Hoca'' diye bağırarak tepki göstermesi, teknik direktör Bülent Korkmaz'ı sinirlendirdi. Oyunu durdurarak saha içine giren Bülent Korkmaz, yüksek sesle sert bir şekilde önce, ''Kim o hoca diyen?'' diye sorarken, ardından Alparslan'a yönelerek, ''Kimse (Hoca) demeyecek'' şeklinde uyardı ve futbolcularının hakemle kesinlikle diyaloğa girmemelerini istedi.

UĞUR UÇAR SEVİNCİ

Galatasaray'ın geçen sezon Konyaspor'la deplasmanda yaptığı karşılaşmada diz kapağı kırılan ve üst üste geçirdiği ameliyatların ardından uzun süre takımdan ayrı kalan Uğur Uçar, dün takımın antrenman maçına katıldı. Formunun oldukça yüksek olduğu bir dönemde 18 Şubat 2008 tarihinde sakatlık geçiren Uğur Uçar, 1 yılı aşkın zamanın ardından yeniden sahala dönerken, teknik direktör Bülent Korkmaz, genç futbolcuyu antrenman maçının ikinci yarısında sahaya sürdü.

Galatasaray'ın futbol şubesi üyeleri Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile teknik danışman Karl Heinz Feldkamp da sarı-kırmızılı takımın çalışmasını takip etti. Antrenman sırasında Haldun Üstünel ile Feldkamp'ın bir süre hararetli bir şekilde sohbet etmeleri dikkat çekti.

04.03.2009


 

Meira için Zenit'ten resmî bir teklif gelmedi

GALATASARAY Kulübü Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, Portekizli futbolcu Fernando Meira'nın, Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımına transfer olacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Üstünel, basında transfer olacağı iddiaları yer alan Meira için, ''Bize bu oyuncuyla ilgili gelen herhangi bir teklif yok. Zaten öyle bir teklif olsa söyleriz'' ifadelerini kullandı. Üstünel ayrıca, sakatlığı nedeniyle tedavisini uzun süredir Almanya'da sürdüren Serkan Çalık'ın da gelecek hafta İstanbul'a döneceğini kaydetti.

04.03.2009


 

Trabzon Gökhan Ünal ve Umut Bulut'la coşuyor

SÜPER Lig'de 45 puan ile averajla Sivasspor'un ardından 2. sırada yer alan Trabzonspor'da, forvet oyuncuları Gökhan Ünal ve Umut Bulut, takımlarına önemli katkı sağlıyorlar. Sezon başında Kayserispor'dan alınan Gökhan Ünal ve Umut Bulut 9'ar gol olmak üzere bordo-mavili takımın 30 golünün 18'ini atmayı başardılar. İki futbolcu, Karadeniz ekibinde gollerin yüzde 60'ını kaydetmiş oldu. Ligde 45 puanı bulunan Trabzonspor, bu iki oyuncun gol attığı maçlarda 36 puan toplamayı başardı. Gökhan Ünal ve Umut Bulut, deplasmanlarda daha fazla gol kaydettiler. Gökhan 5 gol, Umut ise 6 golü deplasmanda kaydetti. Umut ve Gökhan böylece toplamda elde ettikleri 18 golün 11'ini dış sahalarda attılar.

04.03.2009


 

Diadora yeniden Türkiye'de

FENERBAHÇE'NİN yıldızı Daniel Guiza'nın bireysel sponsoru Diadora, moda dünyasına soluk aldıracak çarpıcı tasarımlarıyla uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye pazarında. Futbol ve tenis başta olmak üzere bir çok spor dalında profesyonel sporcuların teknik ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler sunan Diadora, geçmişten günümüze Roberto Baggio, Zico, Tardelli, Frank Rijkaard, Marco Van Basten, Francesco Totti, Filippo Inzaghi, Pierluigi Collina, Bjorn Borg, Jennifer Capriati gibi tenis ve futbol yıldızlarının bir numaralı tercihi olmuştu. Geçtiğimiz yıl 60. yaşını kutlayan, aktif spor giyim markalarından biri olan Diadora, geniş ürün yelpazesiyle, uzun bir aradan sonra yeniden Türk tüketicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye temsilciliğini, markanın lisans ve dağıtım haklarını elinde bulunduran D Sport Tekstil Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.'nin yaptığı Diadora; tenisten bisiklete, futboldan atletizme çok renkli, geniş bir kreasyon sunuyor. Avrupa futbolunun en önemli ülkelerinden İtalya'da, Hakemler Birliği'nin uzun yıllardır sponsorluğunu yaparak dikkati çeken Diadora, 2008'de yılın hakemi seçilen Roberto Rosetti başta olmak üzere Serie A'da görev yapan bir çok başarılı hakeme teknik destek veriyor.

04.03.2009


 

Güneş'le Yattara komşu oluyor

MİLLİ Takımlar ve Trabzonspor eski teknik direktörü Şenol Güneş, İstanbul'da, Yattara'nın ev aldığı binada daire satın aldı. Güney Kore'nin FC Seul takımını çalıştıran Güneş'in, Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara'nın daha önce Realİstanbul konutlarından aldığı dairenin alt katını satın aldığı bildirildi. Şenol Güneş, Realİstanbul projesinin yerinin çok güzel olduğunu belirterek, ''Atatürk Havalimanı'nın yanında, İstanbul'un en merkezi yerinde. Projenin kapsamı oldukça geniş. Rezidans kalitesinde hizmetler sunulacak. Aslında yeni bir gayrimenkul almayı düşünmüyordum. Realİstanbul'un merkezliği ve sunduklarıyla bu düşüncemden vazgeçtim. Havaalanına çok yakın. Benim gibi sürekli seyahat edenler için bu önemli'' dedi. Şenol Güneş, A3 blok 12. katta, İbrahima Yattara ise aynı bloğun 13.katında oturacağı bildirildi. Geçtiğimiz günlerde firma Trabzonspor'un Beşiktaş'ı yenmesi halinde İbrahima Yattara'ya satın aldığı evi ücretsiz olarak vereceği bildirmiş, ancak bordo-mavili takım 1-1 berabere kalınca bu gerçekleşmemişti.

04.03.2009


 

Süper Ligde kart sayısı azaldı

TÜRKCELL Süper Lig'de ilk 5 haftada maç başına 4,26 olan sarı kart ortalaması, ligin ikinci devresindeki 5 haftada 3,8'e geriledi. Toplam 22 kırmızı ve 192 sarı kartın gösterildiği ligin ilk 5 haftasında bu rakam ikinci yarının ilk 5 maçında 15 kırmızı ve 171 sarı karta düştü. İlk devrenin ilk 5 maçında 4,26 olan sarı kart ortalaması, ikinci devrenin ilk 5 haftasında 3,8'e geriledi. İkinci devrenin 5 maçında Beşiktaş sadece 5 sarı kart görerek en az sarı kart gören takım oldu.

04.03.2009


 

Asya Futsal Şampiyonası Özbekistan'da yapılacak

ÖNÜMÜZDEKİ yıl geçekleştirilecek Asya Futsal Şampiyonası Özbekistan'da yapılacak. Asya Futbol Federasyonu'nun Futsal Komitesi'nin Kuala Lumpur'da gerçekleşen toplantısında, 2010'da yapılacak Asya 9. Futsal Şampiyonası'nın Taşkent'te yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. Karar, Özbekistan cephesinde memnuniyetle karşılandı. Asya Futsal Şampiyonası'na evsahipliği yapacak olmalarından sevinçli olduklarını dile getiren Özbekistan Futbol Federasyonu yetkilileri, şampiyonanın Özbekistan teklifi üzerine Taşkent'te verildiğini dile getirdi. İlgililer, şampiyonanın başarılı şekilde gerçekleştirilmesi adına gerekli tüm hazırlıkların yapılacağını belirtti.

04.03.2009


 

İspanya'da Real Madrid- Barcelona düellosu

İSPANYA 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 25. hafta geride kalırken, lider Barcelona ile takipçisi Real Madrid arasındaki puan farkının 4'e inmesiyle şampiyonluk yarışındaki heyecan yeniden arttı. Real Madrid ile arasındaki 12 puanlık farkı, son 3 haftada aldığı 2 yenilgi ve 1 beraberlik ile koruyamayan Barcelona, lider olarak çok rahat bir avantajı elinden kaçırdı. İspanyol basınında yer alan analizlerde, Barça'nın sorunu ''topsuz oynamayı başaramıyor, futbolunun sadece baskı ve ataktan ibaret olduğu anlaşıldı, rakipleri artık Barcelona'yı nasıl durduracaklarını biliyor, defansif hataların faturasını ödemeye başladı, İniesta ve Messi gününde olmadığında lider eksikliği yaşıyor'' başlıklarıyla anlatılıyor. La Liga'nın ilk yarısında 19 maçta sadece 13 gol yiyen Barcelona, ikinci yarıdaki 6 maçta kalesinde 11 gol buldu. Barcelona'nın, Real Madrid'den fazla olarak Kral Kupası'nda da yoluna devam etmesi, fiziki açıdan Barçalı futbolcuların yorgun olduğu yorumlarını da getiriyor.

04.03.2009


 

F.Bahçe Ülker deplasmanda CSKA Moskova önünde

FENERAHÇE Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (H) Grubu'nda 5. maçında bugün deplasmanda Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile karşılaşacak. Başkent Moskova'daki CSKA Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 19.15'de başlayacak. Grupta geride kalan 4'er maç sonrasında 3 galibiyet ve 1 yenilgisi olan CSKA Moskova liderlik koltuğunda otururken, 1 galibiyet ve 3 yenilgisi olan Fenerbahçe Ülker ise 4. ve son sırada yer alıyor. İstanbul'da yapılan maçı Avrupa Ligi'nin son şampiyonu CSKA Moskova 66-48'lik skorla kazanmıştı.

04.03.2009


 

İnter'in Arjantinli golcüsü Crespo takım arıyor

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter'in Arjantinli forvet oyuncusu Hernan Crespo, kulübünden ayrılmak istediğini bildirdi. Geçen sezonun şampiyonu Inter'de teknik direktör Jose Mourinho ile anlaşamadığını ifade eden Crespo, sezon sonunda takımını mutlaka değiştireceğini söyledi. Pazar günü 3-3 biten AS Roma maçında beraberlik golünü kaydeden 33 yaşındaki hücum oyuncusu, River Plate, Parma, Lazio, Chelsea ve kiralık olarak AC Milan takımlarında da forma giymişti. Öte yandan İtalya Milli Futbol Takımı'nın eski kalecisi Francesco Toldo, kulübü Inter ile olan sözleşmesini 2011 yılına kadar uzattı. Inter'e 2001 yılında katılan 37 yaşındaki file bekçisi, AC Milan ve Fiorentina'da da oynamıştı.

04.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla