"Gerçekten" haber verir 05 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

YANAL: İSTİFA ETMEDİM

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, istifa ettiği yönündeki iddianın kabul edilemeyecek büyük bir yalan olduğunu belirtti. Ersun Yanal, Trabzon merkezli bir internet sitesinde yer alan istifa ettiği yönündeki haber üzerine, kulübün internet sitesinde açıklamalarda bulundu. Yanal, istifa ettiği iddiasının kabul edilemeyecek büyük bir yalan belirterek, ''Hiç kimseye böyle bir konuyu iletmediğim gibi aklımın ucundan dahi geçmemiştir. Trabzonspor takımının zirve mücadelesi verdiği bir dönemde böyle bir kararı almamı gerektirecek hangi sebep olabilir? Daha önce de söylediğim gibi sözleşmemin sonuna kadar görevimin başındayım'' dedi. Yönetimle çalışmalarının uyum içerisinde sürdüğünü de kaydeden Yanal, şöyle devam etti: ''Bugüne kadar hiçbir fikir ayrılığımız olmamıştır. Bizim daha önce belli konularda vermeye çalıştığımız mesajlar da zaten bu yöndeydi. Bu konu üzerinde fazla konuşmaya değer bulmuyorum.''

Öte yandan Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, yönetim kurulunun teknik direktör Ersun Yanal ve teknik heyet ile en küçük sorununun dahi bulunmadığını bildirdi. Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzon'dan yayın yapan yerel bir internet sitesinin, Ersun Yanal istifa ettiği yönündeki haberi üzerine kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, bu tarz gelişmelere hazırlıklı olduklarını belirterek, şunları kaydetti: ''Daha önce defalarca seslendirdiğimiz gibi takımımızın zirve mücadelesiiçerisinde gücünü iyice hissettirdiği dönemde karşımıza çıkarılmaya çalışılacak engellerden birini yaşıyoruz. Sergilediği bütünlük havasıyla bugüne kadar gelen ve ligin en iddialı takımı konumuna yükselen Trabzonspor'un geriye düşürülmesi için en önemli unsurun yönetim, teknik heyet, futbolcu üçgenindeki huzur ve güven ortamını bozmak olduğunu bilen çevreler, bu yöndeki hamleyi başlatarak, yeni bir oyunu sahnelemektedir.''

05.03.2009


 

Trabzon deplasmanda kazanıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de 45 puan ile averajla Sivasspor'un ardından ikinci sırada yer alan Trabzonspor, deplasmanda en başarılı grafiği ortaya koyan takım oldu. Bordo-mavili takım, ligin 22. haftası sonunda deplasmanda 24 puan toplarken, sahasında 21 puan elde etti. Karadeniz ekibi, 12 deplasman maçında 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi ile 24 puana ulaşarak, dış sahada en fazla puan toplayan takım oldu. Trabzonspor'u 17 puan ile Galatasaray, 16 puan ile Kayserispor izledi. Bordo-mavililer, dış sahada 17 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü.

05.03.2009


 

Sporda umut yabancı hocalarda

TÜRKİYE'DE özerk federasyonlar, sporda daha başarılı olabilmek için milli takımların başında yabancı antrenörlere görev veriyor. Federasyonlar daha çok teknik yönlerinden de Türk sporcuların yararlanması amacıyla özellikle branşlarında ileride olan ülkelerden yabancı antrenörlerle çalışmayı tercih ediyor. Çin'den Kanada'ya, Küba'dan Almanya'ya, ABD'den Endonezya'ya kadar 21 ayrı ülkeden 41 yabancı antrenör, 17 ayrı federasyonda Türk milli takımlarının başarısı için ter döküyor.

05.03.2009


 

Roma'ya 8 bin avro ırkçılık cezası

İTALYA'DA Serie A) takımlarından AS Roma, taraftarlarının ırkçı tezahüratları nedeniyle 8 bin avroluk para cezasına çarptırıldı. Taraftarlarının, Pazar günü Inter ile 3-3 berabere biten maçta, rakip takımdaki siyahi futbolculara ırkçı tezahüratlar yapması nedeniyle AS Roma'ya 8 bin avroluk para cezası verildi. Inter'in siyahi oyuncusu Mario Balotelli'nin 2 gol kaydetmesi, akıllarda soru işareti bıraktı. Öte yandan, AS Roma Teknik Direktörü Luciano Spalletti de maçtan sonra 4. hakeme küfrettiği gerekçesiyle 1 maçla cezalandırıldı.

05.03.2009


 

Arda Galatasaray'da idol olarak bırakacak

GALATASARAY Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Arda'nın Galatasaray'da idol olarak futbolu bırakacağına inandığını söyledi. Korkmaz, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısıda, Arda'nın kendisi hakkında basında yer alan açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, ''Arda'ya, sözleri için teşekkür ediyorum. Arda'nın kulüpte benim gibi idol olacağına inanıyorum. O da şu anda takımda bulunan birkaç oyuncu gibi altyapıdan yetişti. Galatasaray'da idol olarak bırakacağına inanıyorum'' cevabını verdi. Galatasaray'da teknik direktörlüğe başlayalı 8-9 gün olduğunu dile getiren Bülent Korkmaz, oynadıkları iki maçı kazanmalarının camia için çok büyük moral olduğunu ifade etti. Bülent Korkmaz, elinde sihirli bir değnek olmadığını tekrarlarken, ekip olarak düşündükleri takımı belli bir süre içinde ortaya çıkaracaklarını vurguladı. Bunun için belli bir zamanın gerektiğini belirten Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Takım oyununda yavaş yavaş değişiklik göreceksiniz. Bunun için de zamana ihtiyaç var. Bizim tek düşüncemiz her maçta favori olmak ve kazanmak. Zaten biz kazandıkça iddiamız devam eder. Öncelikle kendi durumumuza bakmalıyız. Rakipler de puan kaybederse bizim için avantaj olur.''

05.03.2009


 

Lincoln'den memnunum, Meira hâlâ bizim oyuncumuz

BÜLENT Korkmaz, Lincoln'un performansından memnun olduğunu söyledi. Her oyuncusuyla olduğu gibi Lincoln ile de birebir konuşmalar yaptığını anlatan Bülent Kokmaz, ''Lincoln, maçın skorunu değiştirebilecek çok değerli ve önemli bir oyuncu. Lincoln'un takıma katkısını sizler de biliyorsunuz, kendisi de biliyor. Lincoln'den memnunum. Konyaspor maçında 90 dakika sahada olması da beni memnun etti'' ifadesi kullandı. Korkmaz, Meira'ya gelen transfer teklifleriyle ilgili bir soruyu, ''Galatasaray'da her oyuncu değerli ve önemlidir. Buradaki her oyuncuya dünyanın her takımından teklif gelebilir. PAF takımı oyuncularına da gelebilir. Meira hala bizim oyuncumuz. Hala bizle antrenmana çıkıyor. O da bizim için her oyuncu gibi önemlidir'' diye cevapladı. Korkmaz, Galatasaraylı taraftarlardan, Bordeaux maçında olduğu gibi stadı doldurmalarını ve her maçta destek olmalarını istedi.

05.03.2009


 

Hidayet'in 22 sayı attığı maçta Magic, Phoenix Suns'ı 111-99 yendi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında Phoenix Suns'ı 111-99 yenerken, milli basketbolcu 22 sayı kaydetti. Amway Arena'da 17 bin 461 basketbolseverin izlediği karşılaşmada, 40 dakika ile sahada en uzun kalan Türkoğlu 22 sayı, 6 asist ve 2 ribauntla etkili bir oyun sergiledi. Magic'de Rashard Lewis de 29 sayı, 12 ribaunt ve 3 asistle ''double-double'' yapıp, maçın en skorer ismi olurken, Dwight Howard da 21 sayı ve 8 ribaunt üretti. Konuk takımdan Jason Richardson'ın 27 sayı, 6 ribaunt ve 2 asisti ile Steve Nash'in 20 sayı, 8 asist ve 7 ribaundu ise Suns'ı kurtaramadı. All-Star'da Kobe Bryant ile ''En Değerli Oyuncu (MVP)'' ödülünü paylaşan Shaquille O'Neal'ın 19 sayı ve 11 ribauntluk ''double-double''ı da yenilginin önüne geçemedi.

05.03.2009


 

Beşiktaş'ta kupa keyfi

FORTİS Türkiye Kupası yarı final ilk maçında karşı karşıya gelen Ankaraspor ile Beşiktaş arasındaki zorlu mücadeleyi konuk Beşiktaş 3 - 1 kazanarak önemli bir avantaj elde etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçtan önce gollü kazanmayı beklediğini belirtti. Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, "İkinci maçtan avantajlı çıkmak için hazırlanacağız" dedi. Yusuf'un performansıyla ilgili bir soruyu da cevaplayan Denizli, "Yusuf'u Beşiktaş'a yararlı olsun diye transfer ettik. Yaşı çok önemli değil. 20 yıl önce hiç çekinmeden forma verdiğim Tugay, 37-38 yaşında çok iyi oynuyor ve ülkesini güzel temsil ediyor. Yusuf ayrıca çok yaşlı bir futbolcu değil. Yusuf'tan daha yaşlı futbolcular var" dedi.

DELGODO VE HOLOSKO'NUN AÇIKLAMALARI

Öte yandan Ankaraspor önünde takımının beraberlik golünü atan kaptan Delgado ise, "Çok iyi bir gol değildi. Ben topa vurdum, kalecinin çok büyük bir hatası yoktu. Çünkü ben vurduğum anda sanırsam Ankarasporlu bir oyuncunun ayağına çarptı. Kaleci de biraz kontrpiye de kaldı, gol oldu. Bu maçta kendimi daha iyi hissettim oynadıktan sonra. İnşallah cumartesi günü yüzde yüz bir şekilde 90 dakika oynamayı ümit ediyorum" dedi. Maç 1-1 berabere iken attığı mükemmel gol ile Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren Slovak Holosko da, "Böyle bir rakibe karşı 3 gol atıp galip gelmek, bizi çok mutlu etti. İlk maçta galip gelmemiz İstanbul'da çok daha rahat oynamamızı sağlayacak. 3 gollü olması bizi epey rahatlattı. Attığım gol gerçekten çok güzel bir goldü, ama Delgado'nun da Yusuf'un da attığı goller gerçekten çok güzeldi. Önemli olan takımın kazanması. Hocamız bizi bu maça çok iyi hazırladı. Ankaraspor karşısında, dirençli bir rakip bulacağımızı biliyorduk. Özellikle ilk yarı çok iyi bir maç oynadığımızı düşünüyorum. İkinci maç için çok daha rahat bir skorla İstanbul'a dönüyoruz" diye konuştu.

05.03.2009


 

Kayserispor tepkiler üzerine bilet fiyatlarını indirdi

KAYSERİSPOR yönetimi, Fenerbahçe maçının bilet fiyatlarının pahalı olduğu gerekçesiyle tepki gösterenlere sitem ederek, bilet fiyatlarını indirdi. Kulüp başkanı Recep Mamur, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, ''beleş yaşamı ilke edinmiş çıkarcıların halkın ve taraftarın duygusallığını kullanarak bilet fiyatlarına tepki gösterdiklerini'' belirtti. Buna göre, 8 Mart'ta Kadir Has Stadı'nda oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçında bilet fiyatları kale arkası tribünler için 10 TL, maraton ve kapalı tribün için 20 TL olacak. VIP tribünlerde ise biletler 200 TL'den satılacak. Daha önce bilet fiyatları, kale arkası tribünde 30-40, maratonda 60-80, kapalı tribünde 70-90 ve misafir takım tribününde 70 TL olarak açıklanmıştı.

05.03.2009


 

Gol yediğine sevinen kaleci

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'de yapımı yeni tamamlanan Kadir Has Stadyumu'nu gezerken penaltıdan gol attığı kaleci Ramazan Kılınç, ''Başbakan'dan gol yediğime seviniyorum. Başbakan'dan gol yemek her kaleciye nasip olmaz'' dedi. Kayseri'de Şehit Pilot Vedat Evliya Lisesi 3. sınıf öğrencisi Ramazan Kılınç, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'dan gol yedikten sonra okul arkadaşlarının kendisine büyük destek verdiğini, Başbakan'dan gol yediğine üzülmediğini söyledi.

05.03.2009


 

Nobre Hacettepe önünde yok

Ankaraspor ile dün oynanan Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında sakatlanan Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Mert Nobre'nin, Hacettepe ile hafta sonunda oynanacak Turkcell Süper Lig maçında forma giyemeyeceği açıklandı. Ankaraspor mücadelesi sonrasında tedavisine hemen başlanan Nobre'nin yapılan tetkiklerinde, sol üst baldırına gelen darbe neticesinde, kas içinde kanama ve ödem tespit edildiği bildirildi. Kulüp doktoru Devrim Urgun, golcü futbolcunun, Hacettepe karşılaşmasında forma giyemeyeceğini, Gençlerbirliği maçına yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

05.03.2009


 

Sofuoğlu: Tekrar dünya şampiyonu olacağım

MOTOSİKLETTE 2007 Supersport Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu, bu yıl da dünya şampiyonluğuna ulaşmak istediğini söyledi. 2009 Supersport Şampiyonası'nın ilk ayağı olan ve geçen hafta sonunda Avustralya'nın Philip Adası'nda gerçekleştirilen yarışı birinci sırada tamamlayan Kenan Sofuoğlu, Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Kenan Sofuoğlu, kış boyunca çok yoğun çalıştıklarını ve test sürüşleri yaptıklarını belirterek, ''Bu yoğun çalışmanın ardından yapılan ilk yarış çok önemli ve en zorudur. Dünya Şampiyonası'nın ilk ayağını kazanmak her pilotun hayalidir. Ben de Avustralya'da son turlarda da olsa bunu başardım'' diye konuştu. Sofuoğlu, önlerinde 14 yarışın bulunduğunu hatırlatarak, ''Asıl amacım yarış kazanmak değil dünya şampiyonu olmak. Umarım yeniden dünya şampiyonu olurum'' dedi.

05.03.2009


 

Eczacıbaşı Şampiyonlar Liginde Polonya'da zor bir maça çıkıyor

ECZACIBAŞI Zentiva Bayan Voleybol Takımı, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off 2. turunda eşleştiği Polonya temsilcisi Fakro Muszynianka ile ilk maçı bugün deplasmanda yapacak. Muszyna kentindeki Muszyna Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 19.00'da başlayacak. Maçın rövanşı 11 Mart Çarşamba günü İstanbul'da yapılacak ve kupada ''dörtlü final''e kalacak ekip belli olacak. Bu eşleşmede turu geçecek takım, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Türk Telekom-Dinamo Moskova (Rusya) eşleşmesinin galibiyle 28 Mart'ta karşılaşacak. Play-off 2. turunun bir diğer eşleşmesinde ise iki İtalyan takımı, Scavolini Pesaro ile Volley Bergamo karşılaşacak.

Bu maçın galibi de yarı finalde yine bir İtalyan takımı Colussi Sirio Perugia ile bu kez final için mücadele edecek. Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi ''dörtlü final'' maçları, 28-29 Mart tarihlerinde, İtalya'nın Colussi Sirio Perugia takımının ev sahipliğinde yapılacak.

05.03.2009


 

BEKO BASKETBOL 1. LİG PROGRAMI

7 Mart Cumartesi:

15.00 Aliağa Petkim-Beşiktaş Cola Turka (Aliağa Enka)

16.00 Mutlu Akü Selçuk Ü.-Pınar Karşıyaka (19 Mayıs)

16.00 Türk Telekom-OYAK Renault (Ankara Atatürk)

16.00 Antalya B. Belediye-Kepez Belediyesi (Atatürk)

16.00 Galatasaray C. Crown-Erdemir (Ayhan Şahenk)

18.00 Darüşşafaka -Mersin B. Belediye (Ayhan Şahenk)

8 Mart Pazar:

16.00 Banvit-TED Ankara Kolejliler (Kara Ali Acar)

16.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi)

05.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla