"Gerçekten" haber verir 08 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Korkmaz 3'te 3 yaptı

GALATASARAY'IN yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz, takımının başında çıktığı 3 maçı da kazanmasını bildi. Korkmaz, UEFA Kupası'nda oynanan Bordeaux maçıyla Galatasaray'daki teknik direktörlük kariyerine başlarken, sarı-kırmızılı ekip bu maçı 4-3 kazanmayı başardı.

Hemen ardından çıkılan Konya deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönen Bülent Korkmaz yönetimindeki ''Cim bom'', ligin dişli ekiplerinden Bursaspor'u da evinde oynadığı maçta 2-1 mağlup etti. Bülent Korkmaz yönetimindeki 3 maçta, 3 galibiyet elde eden sarı-kırmızılılar, eski teknik direktör Michael Skibbe ile ikinci yarıda oynanan 5 maçta 1 kez galip gelebilirken, 3 mağlubiyet, 1 de beraberlik almıştı.

Bursaspor karşısında oyuncuların ortaya koyduğu performansla ilgili soruları cevaplayan Bülent Korkmaz şöyle konuştu: ''Serkan uzun süredir oynayamıyordu. Sabri'nin yerine oynattık. İlk defa oynamasına rağmen memnunum. Genç bir oyuncu, ileride daha iyi olacak. Antrenmanlarda formayı almak için çalıştı. Kısa dönemde istediklerimizi yaptı. Aydın çok yetenekli, daha farklı olması lazım. Onu da istediğimiz seviyeye getireceğiz. Lincoln, defansif anlamında istediklerimi yaptı. Bu da onun için gelişmedir. Bütün takıma bakmak lazım. Önemli olan bir kişinin değil, bütün takımın mücadele etmesi ve iyi oynaması. Kimseyi dinlendirme düşüncem yok.''

08.03.2009


 

Kewell'in sakatlığı korkuttu

GALATASARAY'DA uzun süren sakatlığı sonrası sahalara başarılı futboluyla dönen Harry Kewell'ın ayağında, Bursaspor maçında aldığı darbe nedeniyle ödem oluştu.

Bursaspor mücadelesinde ayağına aldığı darbe nedeniyle sakatlık geçiren ve yerini Volkan'a bırakmak durumunda kalan Kewell'ın maç sonrası başlanan tedavisine dün devam edildiği bildirilirken, darbe bölgesinde ağrıların devam ettiği ve ödem oluştuğu kaydedildi.

UEFA Kupası'ndaki önemli Hamburg karşılaşması öncesi Kewell'ın sakatlığının yakından takip edileceği ve bir iki gün içinde tedavinin vereceği sonucun önemli olduğu aktarıldı. Diğer yandan, Bursaspor karşılaşmasının ilk yarısında girdiği ikili mücadelede ters bir şekilde düşen Meira'nın da boynunda sorun oluştuğu dile getirilirken, müsabakanın ikinci yarısını ağrılarına rağmen tamamlayan Portekizli oyuncunun tedavisine başlandığı belirtildi.

08.03.2009


 

F.BAHÇE'NİN ZOR SINAVI

LİG ve kupa mücadelesinde çıktığı son iki resmi maçta aldığı galibiyetlerle moralini üst seviyeye çıkaran Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de bugün Kayserispor ile deplasmanda yapacağı maçta da galibiyeti hedefliyor.

Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildikten sonra, lider Sivasspor'u önce ligde 4-2, sonra da Fortis Türkiye Kupası'nda 3-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, Kayserispor karşısında da 3 puan arayacak. Bu sezon lig mücadelesinde rakip sahalarda çıktığı 10 maçın 5'inde yenilen, 2 beraberlik 3 de galibiyet alarak 19 puan yitiren Fenerbahçe, deplasmanlardaki kötü gidişine son vermek istiyor. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan futbolcuların iyileşmesi, maç öncesi teknik heyeti sevindiriyor. İspanyol çalıştırıcının, son iki maçı kazanan kadroda değişim yapmaması beklenirken, kupa mücadelesinde kaleyi koruyan Volkan Babacan, lig maçında yerini Volkan Demirel'e bırakacak. Sarı-lacivertli ekipte Kayserispor karşısında sahaya çıkması beklenen 11 şöyle: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Önder (Edu), Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Deniz, Emre, Uğur, Alex, Semih. Fenerbahçe'de Kayserispor maçı öncesi Alex, Ali ve Josico'nun 3'er sarı kartları bulunuyor. Bu 3 futbolcu bugünkü mücadelede forma giyip 1'er kart daha görürse, 24. haftadaki Kocaelispor maçında cezalı duruma düşecek. Yeni hizmete girecek Kadir Has Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bünyamin Gezer yönetecek.

08.03.2009


 

Alex'in 800. maç heyecanı

FENERBAHEÇ'NİN Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, Süper Lig'de bugün Kayserispor ile yapacakları maçta kariyerinin 800. karşılaşmasına çıkacak.

Brezilyalı futbolcunun kendisine ait ''www.alex10.com.br'' adresli internet sitesinde konuyla ilgili yapılan haberde, Alex'in, Kayserispor mücadelesiyle 800. maçına çıkacağı belirtildi. Ülkesinin Coritiba takımında başlayan macerasında, Alex'in, kulüp takımlarının yanı sıra milli takımlar da dahil olmak üzere bugüne dek 799 maça çıktığı, bu maçların 453'ünde galibiyet yaşayıp, 307 gole imza attığı kaydedildi. Alex'in, formasını giydiği kulüp takımları arasında 241 maçla Palmeiras ilk sırada yer alırken, 228 maçla Fenerbahçe 2. sırada bulunuyor.

08.03.2009


 

KADIKÖY'DE F.BAHÇE'Yİ DAĞITTI

FENERBAHÇE ve Kayserispor'un ligde attığı ve yediği gol istatistiklerine bakıldığında,bugünkü mücadelede ortaya çıkacak sonuç da merakla bekleniyor.

Kayserispor 22 maçta kalesinde gördüğü 13 golle ligin en az gol yiyen ekibi durumunda bulunurken, Fenerbahçe ise attığı 43 golle, Galatasaray'ın ardından (46 gol) ligin en golcü 2. takımı. Sarı-lacivertli ekip, ligin ilk yarısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği rakibine 4-1 mağlup olmuştu.

08.03.2009


 

ZEMİN TARTIŞMASI

KAYSERİSPOR Menajeri Süleyman Hurma, Kadir Has Stadyumu'nun zemininin gevşek olduğu iddialarının doğru olmadığını kaydetti.

Hurma, Fenerbahçe İdari Menajeri Volkan Ballı'nın Kadir Has Stadı'nda yaptığı incelemeleri değerlendirerek, ''Futbol Federsyonu yetkilileri, geçen hafta Kadir Has Stadı'nda yaptıkları incelemede, KayserisporFenerbahçe karşılaşmasının oynanabileceği yönünde rapor verdi. Stadyumun zemini 18 stadyumun 16'sının zemininden daha iyi" dedi.

08.03.2009


 

Lider Sivasspor evinde Ankara'yı konuk ediyor

SİVASSPOR ile Ankaraspor, ligde bugün 8. kez karşı karşıya gelecek. Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda saat 15.15'de oynanacak maçı, Deniz Çoban yönetecek.

Çoban'ın yardımcılıklarını Selçuk Kaya ve Serkan Akarca'nın yapacağı maçta, Mehmet Fatih Gökçe dördüncü hakem olarak görev alacak. Bu karşılaşma ile iki ekip, birinci ligde 8. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında bugüne dek oynanan 7 maçın 4'ünden Ankaraspor, 1'inden ise Sivasspor galip ayrılırken, 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. İki ekip arasında 2005-2006 sezonunda Ankara'da oynanan maç 1-1, Sivas'ta oynanan maç 2-2 eşitlikle sonuçlanmıştı. 2006-2007 sezonunda rakibine iç sahada 2-0, deplasmanda ise 2-1 mağlup olan Sivasspor, geçen sezonun ilk yarısında Ankara'da 2-0 yenildiği rakibini ikinci yarıda Sivas'ta 2-1 mağlup etmişti.Sivasspor, bu sezonun ilk yarısında Ankara'da oynanan maçta ise rakibine 2-0 yenilmişti. Sivasspor, geride kalan 7 maçta rakibinin filelerine 6 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü.

08.03.2009


 

Fatih Terim Trabzonspor Kulübünü ziyaret etti

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor Kulübü'nü ziyaret etti. Fatih Terim, kulüp başkanı Sadri Şener, yönetim kurulu üyeleri ve teknik direktör Ersun Yanal ile görüştü.

Ziyarete Federasyon Üyesi Süleyman Atal, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hasan Gençoğlu ile bölge antrenörü Turgay Semercioğlu da katıldı. Görüşme sonunda Terim ve (A) Milli Takım Yardımcı Intrenörü Oğuz Çetin'e üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye edildi.

08.03.2009


 

Türkcell Süper Lig'de bugün

13.30 Kocaelispor-Eskişehirspor: Özgür Yankaya 13.30 Gençlerbirliği-Ankaragücü: Koray Gençerler 15.15 Sivasspor-Ankaraspor: Deniz Çoban 19.00 Kayserispor-Fenerbahçe: Bünyamin Gezer

08.03.2009


 

Potada bugün dev maç var: Fenerbahçe Ülker-Efes

BEKO Basketbol Ligi'nin 21. haftası bugün dev bir maça sahne olacak. Fenerbahçe Ülker ile lider Efes Pilsen, karşı karşıya gelecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 16.00'da başlayacak ve Spormax'ten naklen yayınlanacak maçı Mehmet Keseratar, Aytuğ Ekti, Serkan Emlek hakem üçlüsü yönetecek. Ligde sadece 1 yenilgisi olan ve 39 puanla liderlik koltuğunda oturan Efes Pilsen, ilk haftada Banvit'e mağlup olduktan sonra 19 hafta boyunca yenilgi yüzü görmedi. Lacivert- beyazlılar, aynı performansını Teknosa Türkiye Kupası'nda da sürdürerek, İzmir'de oynanan 8'li Finaller'de yenilgi almadan kupaya uzandı. Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen, bu sezon biri Beko Basketbol Ligi, diğeri de Teknosa Türkiye Kupası yarı final maçı olmak üzere 2 kez karşı karşıya geldi. Ligin 6. haftasında rakibini 69-63 mağlup eden Efes Pilsen, Teknosa Türkiye Kupası'nda sahadan 68-60'lık skorla üstün ayrıldı.

08.03.2009


 

Neslihan Kavas'ın hedefi şampiyonluğu korumak

ÇİN'İN başkenti Pekin'de düzenlenen 2008 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye masa tenisinde madalya kazandıran milli sporcu Neslihan Kavas (21), hedefinin bu yıl Avrupa şampiyonluğunu korumak olduğunu söyledi.

Amasya Üniversitesi evsahipliğinde Hamit Kaplan Spor Salonu'nda, 82 üniversiteden 200 bayan 550 sporcunun katılımıyla düzenlenen ve dün tamamlanan Üniversitelerarası Masa Tenisi Türkiye Birinciliği müsabakalarına katılan ve ferdi sıralamada birinci olan mili sporcu Kavas, yaptığı açıklamada, hedeflerini anlattı. Geçen yıl Pekin'deki Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye bronz madalya kazandıran milli sporcu Kavas, bu yıl hedefinin 2007 yılında sahip olduğu Avrupa Şampiyonluğunu korumak olduğunu söyledi. Amasya'daki müsabakalara İzmir Ege Üniversitesinden katıldığını belirten Gıda Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi ortopedik engelli Kavas, 10 yıldır masa tenisi oynadığını kaydetti.

08.03.2009


 

Bizimkiler yine kazandı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında New Jersey Nets'i 105-102 yendi ve üst üste 3. galibiyetine imza attı.

Amyway Arena'da yapılan maçı 17 bin 461 kişi izledi. Karşılaşmada 13 sayı atan, 8 savunma ribauntu alan, 3 de asist yapan Türkoğlu, 2 sayılık atışlarda 9'da 3, 3 sayılık atışlarda 5'de 1, serbest atışlarda ise 4'de 4 isabet buldu. Magic'de 26 sayı kaydeden Dwight Howard maçın en skorer ismi olurken, Rashard Lewis 21, Mickael Pietrus da 14 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Konuk Ekip Nets'de ise Devin Harris'in 25, Vince Carter'ın 19, Çinli Jianlian Yi'nin 12 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Öte yandan Mehmet Okur'un 12 sayı attığı karşılaşmada Utah Jazz, Denver Nuggets'ı 97-91 yenerek üst üste 10. galibiyetini elde etti. Utah'taki Energy Solutions Arena'da yapılan maçta Okur, 1'i hücum 5'i savunma olmak üzere 6 ribaunt aldı, 3 asist yaptı, 1 top çaldı ve 1 de blok yaptı. Okur, 2 sayılık atışlarda 7'de 2, 3 sayılık atışlarda 5'de 1 ve serbest atışlarda 6'da 5 isabet buldu. Jazz'da Deron Williams 25, Ronnie Brewer 16, Cj Miles da 10 sayı üretti.

08.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla