"Gerçekten" haber verir 10 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ALEX VE SEMİH'SİZ OLMUYOR

FENERBAHÇE'NİN 2008-2009 sezonunda ligde ortaya koyduğu istikrarsız tabloda, Alex-Semih ikilisinin performansları, sarı-lacivertli ekibe adeta hayat veriyor. Sarı-lacivertli ekibin sezonun ikinci bölümünden itibaren Turkcell Süper Lig'de çıktığı 7 lig maçında rakip filelere gönderdiği 14 golün 9'u iki kaptanından geldi. Bu bölümde Alex 5, Semih ise 4 gol bulurken, diğer goller ise Uğur ve Lugano (2'şer) ile Deivid'ten (1) geldi.

Fenerbahçe'nin ''Nöbetçi Golcü''sü Semih Şentürk'ün, ortaya koyduğu performans ''Semih mi Güiza mı?'' tartışmalarına bir anlamda cevap oluyor. Sarı-lacivertlilerin 2. kaptanı Semih, Güiza'nın ligde sezonun başından bu yana kaydettiği 4 golü, 11'de sahaya çıktığı son 4 maçta rakip filelere gönderdi. Semih, Güiza'nın kart cezası nedeniyle forma giyemediği 20. haftadaki Hacettepe maçından itibaren son 4 lig mücadelesinde 11'de sahaya çıktı. Sergilediği performansla Fenerbahçe'nin yabancı futbolcuları arasında en önemli yeri tutan Alex De Souza, takımının vazgeçilmezi olduğunu bir kez daha gösterdi. Attığı ve attırdığı gollerle Fenerbahçe'yi sırtlayan Brezilyalı futbolcu, ligin ikinci bölümündeki gollerinin yanı sıra Fortis Türkiye Kupası mücadelesinde de 3 kez fileleri havalandırdı. Alex'in ligde 10 kupada 3, Semih'in ise ligde 6, kupada 1 golü bulunuyor.

ROBERTO CARLOS: KALECİ İÇİN ZOR TOPTU

Brezilyalı yıldız Roberto Carlos, Kayserispor maçında Semih'in attığı golden önce yaptığı serbest vuruşu anlatırken, bu tip topları kalecilerin uzaklaştırmasının zor olduğunu söyledi. Roberto Carlos, " Herhangi bir kaleci için zor bir toptu. Topun ortasına doğru ve sert vurduğunuz zaman kaleciye yaklaştıkça top hareketleniyor. Bu tip topları tek hamlede kurtarmak veya uzaklaştırmak zordur. Nitekim böyle oldu, top da Semih'in önüne düşünce gol oldu" dedi.

TOLUNAY KAFKAS'IN HAREKETİ BİZİ ÜZDÜ

Tolunay Kafkas'la yaşanan gerginliği de değinen Roberto Carlos, "Ben maça daha fazla ateş koymamasını söyledim Tolunay Kafkas'a. Sahada olan sahada kalır. Eğer hoca kendi takımına kızgınsa bunu karşı takımın oyuncularından çıkarmaması lazım. Siz söyleyene kadar ben onun ismini bile bilmiyordum. Sahada olan sahada kalsın diyelim. Ben bu kadar sinirli olmasını anlayamadım açıkçası. Şampiyonluğa bile oynamayan bir ekibin teknik direktörünün bana bu tavırla gelmesi beni şaşırttı ve üzdü diyebiliriz" diye konuştu.

10.03.2009


 

İspanyol basını: Aragones'li Fenerbahçe yükselişe geçti

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones için ''Zaman onu haklı çıkartıyor'' yorumunda bulundu. Spor dünyasında haftanın en iyi ve en kötülerini 10'dan 1'e doğru sıralayan Marca, 6. olarak gösterdiği Aragones'in yükselişe geçtiğini belirtti. İspanya'da ''bilgin'' lakabı ile tanınan Aragones'in, Fenerbahçe'yi gerek kupada, gerekse şampiyonlukta ileri götürdüğünü kaydeden Marca, ''Bilgin, her zaman ikinci yarının önemini tekrarladı ve zaman bir kez daha onu haklı çıkardı. İspanya ile Avrupa şampiyonluğunu kazanan Aragones, 3 ay önce Fenerbahçe'de bir cesetti. Takımı hiçbir ritmi olmadan sahada dolaşıyordu'' ifadelerini kullandı.

10.03.2009


 

ALEX'İN YENİ HEDEFİ 1000. MAÇ

FUTBOL kariyerindeki 800. resmi maçına, Kayserispor karşısında çıkan ve bir de gol atan Alex de Souza, kariyerine başladığında bu sayılara ulaşabileceğini tahmin etmediğini, 800. maçına çıkmaktan ve galibiyetten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Alex, şunları söyledi: "Özellikle kendi açımdan çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Kariyerime başladığımda futbol hayatımda 800 sayısına erişebileceğimi düşünmüyordum. Bu numaraya ulaştığım ve galip geldiğimiz için çok mutluyum. İnsanlar sağ ayakla attığım gollere alışık değiller. Roberto çok iyi bir pas attı. Top geldiğinde sağ ayağımla gol atabileceğimi düşündüm ve kaleye vurdum. İdmanlarda çalışıyoruz, böyle pozisyonlar geldiğinde atabilelim diye. Bu maçta attığım için mutluyum. Son maçlarda birbirimizi daha iyi anlamaya başladık. Teknik özelliklerimize önem veriyorduk ama bazı eksiklikler olduğunu biliyorduk. Bunları düzelttiğimizde fark oluştu. Bu bazı şeyleri doğru yapmaya başladığımızı gösterdi. Birbirimiz iyi anlayarak, iyi mücadele ederek 3 puan aldığımız için mutluyuz. 1000. maç uzak bir görüntü olarak gözüküyor ama, olmayacak bir şey değil. Önemli olan şampiyonluk yarışı."

10.03.2009


 

LİDER SİVASSPOR'DA SİNİRLER GERGİN

LİGDE ve kupa maçında Fenerbahçe'ye yenilen ve son olarak kendi sahasında Ankaraspor ile berabere kalan Sivasspor'da sinirler gergin. Özellikle teknik direktör Bülent Uygun'un, Ankaraspor maçında hakemin kararlarına isyan ederek yedek kulubesinin camını kırması, futbolcular üzerinde nasıl bir etki bırakacağı merak ediliyor. Süper Lig'inin 23. haftasında Ankaraspor'u ağırlayan Sivasspor, 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı kaybetti. Sivas ekibi, kendisiyle aynı puana sahip Trabzonspor'un kaybettiği haftayı 1 puanla kapattı. Yine de kırmızı beyazlı ekip, yeni haftaya 46 puanla lider olarak girdi. Sivasspor, özellikle Bursaspor maçıyla başlayan performans düşüklüğüyle dikkat çekiyor. Deplasmanda oynanan karşılaşmadan güçlükle 1 puan alan Yiğidolar, ardından Eskişehirspor'u 1-0 yendi. Fenerbahçe ile deplasmanda ligde ve kupa maçında olmak üzere üst üstü 2 maç yaptı. Karşılaşmaların ikinisi de farklı mağlubiyetlerle kaybeden Sivasspor, pazar günü de Ankaraspor karşısında kötü bir oyun sergiledi. 1-0 öne geçmesine rağmen, bir türlü baskı kuramayan Sivasspor, rakibin golüne engel olamayarak kendi saha ve seyircisi önünde 1 puana razı olmak zorunda kaldı. Maç sırasında yaşanan olaylar da takımın bundan sonraki konumunu tartışma ortamına sürükledi. Sinir harbine dönüşen maç sırasında Bülent Uygun'un, orta hakemin kararlarına kızarak yedek kulubesini dağıtması, herkes tarafından eleştirildi. Gergin bir görüntü veren Uygun'un bu tutumunun takım üzerinde de olumsuz etkiler oluşturacağı konuşuluyor.

10.03.2009


 

Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Sivok evlendi

BEŞİKTAŞ'IN Çek futbolcusu Tomas Sivok, dünya evine girdi. Tomas Sivok, Çek Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilen nikah töreninde, Cartik Sivokova ile hayatını birleştirdi. Çiftin nikah şahitliklerini Jiri Sahl ile Zuzana Chrtova yaptı. Sivok, konsoloslukta nikah töreni yaparak bir ilki de gerçekleştirdi.Başkonsolos Frantisek Stepaner, İstanbul'daki Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu'nda ilk defa yapılan nikah töreninin kendisine nasip olmasından mutlu olduğunu belirterek, çifte hem mutluluk hem de şampiyonluk dileklerinde bulundu.

10.03.2009


 

Voleybolda Türkiye Kupası sahibini buluyor

VOLEYBOLDA, Teledünya Erkekler Türkiye Kupası finalinde Arkasspor ile Ziraat Bankası arasında oynanacak iki karşılaşmanın ardından kupayı kazanan takım belli olacak. Yarı final müsabakalarında Halk Bankası'nı eleyen Arkasspor ile Polis Akademisi ve Koleji'ni safdışı bırakan Ziraat Bankası, final serisinin ilk maçında bugün İzmir'de karşılaşacak. Bu karşılaşmanın ardından ikinci maç 17 Mart'ta Ankara'da oynanacak ve Teledünya Türkiye Kupası'nın sahibi belli olacak.

10.03.2009


 

Hidayet Türkoğlu 16, Mehmet Okur 19 sayı attı

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda geçen sezonun şampiyonu Boston Celtics'i 86-79 yenerken, milli basketbolcu 16 sayı kaydetti.TD Banknorth Garden'da 18 bin 624 basketbolseverin izlediği karşılaşmada, 37 dakika sahada kalan Türkoğlu, 16 sayı, 2 ribaunt ve 2 asist üretti. sahadan 86-79 galip ayrılmayı başardı. Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Toronto Raptors'ı 109-101 ile geçerken, milli basketbolcu 19 sayı üretti.

10.03.2009


 

F.BAHÇE SAVUNMA YAPARAK KAZANDI

Fenerbahçe Kadir Has Stadının açılış maçında Kayserispor'u 20 yenerek tarihe güzel bir not düşmüş oldu. Öncelikle yeni stad Kayseri'ye yakışan bir tesis olmuş. Çimleride tamamen oturduktan sonra bir eksikliği kalmayacak. Türkiye'nin her yerinde bu tür modern stadlara kesinlikle ihtiyaç var. Federasyonun da teşvikleri ile Kadir Has Stadı gibi bir çok stad yapılabilir. Kayserispor uzun zamandır sahasında büyüklere karşı maç kaybetmiyordu ve bundan dolayıdır ki sarı kırmızılı futbolcuların maça başlarken özgüvenleri oldukça fazlaydı. Kayserili sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği maçta Mehmet Topuz ve arkadaşları taraftarlarının beklentilerine cevap veremediler.

Fenerbahçe ilk yarım saatlik dilimde iki gol birden bulunca Kayseri'li oyuncuların paniklediğini müşahede ettik. Semih ve Alex büyük takım oyuncularına yakışır tarzda iki gole imza attılar. Bir anlık rakip savunmanın zaafını yakaladıklarında vurucu hamleleri yapmasını bildiler. Fenerbahçe temkinli oyun anlayışını bu maça da yansıttı. Özellikle erken gelen gollerin ardından gol için saldıran rakibi karşısında etkili kontra ataklar yapabilecekken savunma güvenliğini düşünerek fazla adamla hücuma destek verilmedi. Emre ve Deniz savunmaya iyice yaslandılar. Uğur ve Deivid ise ilk yarı boyunca kanatlarda iyi savunma yaptılar. Kanatları rakip bu bölümde çok etkin kullanamadı bu da Fener defansını rahatlatan bir unsur oldu. Ama Volkan Demirel yine sinirlerine hakim olamadı. Kırmızı kartı görmeyi adeta istedi. Bu düzeyde bir kalecinin göstermemesi gereken davranışları herhalde biliyordur. Bu kırmızı karttan sonra bütün planlar bozuldu. Deivid çıktı ve Kayseri baskısı başladı. Bu baskı maç bitene kadar devam etti. Fenerbahçe 2. yarıda bir korner bile kullanamadı.

Neyse ki Aragones uzun zamandar beri ilk defa ideal savunmasını sahaya sürebildi. Edu-Lugano ikilisi Kayserispor'a karşı kusursuz bir maç çıkardılar. İkinci yarı sağlı sollu gelen ortaları rakibe vermediler. Hava toplarında da üstünlüklerini konuşturarak galibiyetin mimarlığını yaptılar. Gökhan Gönül yerinde müdahaleleri ile Roberto Carlos'ta gollerdeki rolü ile önemli katkılar yaptılar.

EFE KIRMIZI / efekirmizi@gmail

10.03.2009


 

3 büyükler kazandı, zirveye heyecan geldi

TÜRKCELL Süper Lig'de 23. haftasında sahasında Ankaraspor ile 1-1 berabere kalan Sivasspor 46 puanla liderliğini sürdürdü. Ancak takipçileri ile olan puan farkı iyice kapandı. Beşiktaş ve Trabzonspor lideri bir puan geriden takip ederken, Fenerbahçe ve Galatasaray 3 puan geriden gelerek yarışa ortak oldu. Ankara deplasmanında Hacettepe'yi Delgado, Nobre ve Bobo'nun golleriyle 3-2 yenen Beşiktaş ise puanını 45'e çıkararak averajla ikinci sıraya yükseldi. Sahasında konuk ettiği Konyaspor'a 1-0 yenilen Trabzonspor ise üçüncü sıraya geriledi. Avni Aker'de Denizlispor'dan sonra Konyaspor'a da 3 puan kaybeden Karadeniz ekibi şampiyonluk yarışında çok önemli bir avantajı da elinden kaçırmış oldu.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY YARIŞA ORTAK

Haftanın son maçında deplasmanda Semih ve Alex'in golleriyle Kayserispor'u 2-0 yenen Fenerbahçe puanını 43'e çıkararak averajla 4. sırada yer aldı. Yeni yapılan 32 bin kişilik Kadir Has Stadında oynanan maçta Fenerabhçe 'nin başarılı kalecisi Volkan Demirel'in kırmızı kartla oyundan atılışı ve Alex'in mükemmel golü hafızalarda yer aldı. 23. haftanın açılış maçında Ali Sami Yen Stadında Bursaspor'u Volkan (kendi kalesine) ve Aydın'ın golüyle 2-1 yenen Galatasaray da 43 puanla sarı-lacivertlilerin ardından 5. sırada haftayı tamamladı. Bursaspor'un savunma hatalarından galibiyet ulaşan sarı-kırmızılı takımın ortaya koyduğu futbol ve mücadele taraftarlarını memnun etmedi.

DENİZLİSPOR VE KONYASPOR TIRMANIŞA GEÇTİ

Puan cetvelinin alt kısmında ise edate ölüm kalım mücadelesi veriliyor. Sondan ikinci sırada bulunan ve Eskişehirspor'u 1-0 yenerek puanını 19 puana çıkaran Kocaelispor bile ligde kalma için umutlandı. Bu hafta Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynayacak olan yeşil-siyahlılar bakalım Galatasaray'a karşı sürprizi sarı-lacivertlilere de yapabilecek mi? Antalyaspor, Gaziantep deplasmanından bir puanla umudunu sürdürdü. Denizlispor ve Konyaspor deplasmanlarda aldığı 3'er puanla yukarıya doğru tırmanışı geçti.

10.03.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Kocaelispor-Eskişehirspor........................................: 1-0

Galatasaray-Bursaspor.............................................: 2-1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Denizlispor...........: 0-2

Gençlerbirliği-Ankaragücü.......................................: 2-0

Sivasspor-Ankaraspor..............................................: 1-1

Trabzonspor-Konyaspor...........................................: 0-1

Gaziantepspor-Antalyaspor.....................................: 1-1

Hacettepe-Beşiktaş..................................................: 2-3

Kayserispor-Fenerbahçe..........................................: 0-2

10.03.2009


 

GOL KRALLIĞI

TÜRKCELL Süper Lig'de Galatasaraylı Milan Baros 15 golle, gol krallığında ilk sırada yer aldı. Kocaelispor'dan Taner Gülleri 13 golle ikinci, Sivasspor'dan Mehmet Yıldız ise üçüncü sırada bulunuyor. Beşiktaş'tan Nobre, Gaziantepspor'dan Tabata, Eskişehirspor'dan Youla ve Fenerbahçe'den Alex'in ise 10'ar golü bulunuyor.

10.03.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Oğuzhan (Konyaspor), Adem (Ankaraspor), Kratochvil (Konyaspor), Deniz (Fenerbahçe), Ali Zitouni (Antalyaspor), Ayhan (Galatasaray), Ernst (Beşiktaş), Troisi (Gençlerbirliği), Taner (Kocaelispor), Alex (Fenerbahçe), Angelov (Denizlispor).

10.03.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

OĞUZHAN (KONYA)

10.03.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

ÖZGÜR YANKAYA

10.03.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

KONYASPOR

10.03.2009


 

HAFTANIN PROGRAMI

13 Mart Cuma: 20.00 Fenerbahçe-Kocaelispor, 14 Mart Cumartesi: 13.30 Antalyaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 13.30 Konyaspor-Gaziantepspor, 15.15 Ankaragücü-Sivasspor, 19.00 Beşiktaş-Gençlerbirliği, 15 Mart Pazar: 13.30 Eskişehirspor-Bursaspor, 13.30 Denizlispor-Hacettepe, 15.15 Ankaraspor-Kayserispor, 19.00 Trabzonspor-Galatasaray.

10.03.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR: O G B M A Y AV P

1.SİVASSPOR 23 13 7 3 37 18 19 46

2.BEŞİKTAŞ 23 13 6 4 38 22 16 45

3.TRABZONSPOR 23 13 6 4 30 19 11 45

4.FENERBAHÇE 23 13 4 6 45 24 21 43

5.GALATASARAY 23 13 4 6 46 29 17 43

6.ANKARASPOR 23 10 5 8 30 22 8 35

7.KAYSERİSPOR 23 8 9 6 21 15 6 33

8.BURSASPOR 23 8 8 7 28 29 -1 32

9.GAZİANTEPSPOR 23 8 7 8 29 32 -3 31

10.GENÇLERBİRLİĞİ 23 7 7 9 27 28 -1 28

11.ESKİŞEHİRSPOR 23 6 9 8 29 30 -1 27

12.DENİZLİSPOR 23 8 3 12 31 37 -6 27

13.KONYASPOR 23 7 6 10 22 30 -8 27

14.İSTANBUL B.Ş.BLD. 23 7 4 12 24 36 -12 25

15.ANKARAGÜCÜ 23 6 6 11 22 33 -11 24

16.ANTALYASPOR 23 5 8 10 21 30 -9 23

17.KOCAELİSPOR 23 5 4 14 31 49 -18 19

18.HACETTEPE 23 3 5 15 16 44 -28 14

10.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla