"Gerçekten" haber verir 13 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

KADİR SİVRİ

“Yeni Asya sözlerinin arkasında durmuştur”

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1942’de Eskişehir’de doğdum. Hava astsubayı olarak askeriyeden emekli oldum.

Yeni Asya ile ne zaman ve nerede tanıştınız?

Yeni Asya gazetesiyle 1971 yılında mesai arkadaşım tanıştırdı. Ben daha önce Tercüman gazetesi alıyordum. O zaman Tercüman gazetesi dindar bir gazete idi. Yeni Asya’yı görünce “Bundan sonra bizim gazetemiz bu” dedim. O gün bugündür Yeni Asya okuyorum.

Ekseriyetle insanlar Risâle-i Nurlar vasıtasıyla Yeni Asya’yı tanıyor ve okuyor, siz de Yeni Asya vasıtasıyla Risâle-i Nurları tanımış-sınız. Sizi Yeni Asya’ya bağlayan esas sebepler nelerdir?

Risâle-i Nurları Yeni Asya sayesinde öğrendim. Demokrat çizgisinden taviz vermemiştir. Hadiseler karşısında eğilip bükülmemiştir. Daima sözlerinin arka-sında durmuştur. Yeni Asya ile doğru ve gerçek haberleri alıyoruz.

Biz Yeni Asya ile kadim bir dost olmuştuk. Hiçbir kuvvet bu dostluğu zayıflatamadı. Onun için dünya cereyanları, siyasî çalkantılar, ihtilâller, ihtilâflar Yeni Asya ile aramızdaki gönül köp-rüsünde en ufak bir sarsıntıya sebep olamadı. Her devirde ve her yerde gazetemle birlikte olmaya devam ettim. İhtilâller ve darbeler deyince, en yakın darbe olan 28 Şubat aklıma geldi. Postmodern darbe olarak da anılan 28 Şubat süreci, başta imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular olmak üzere Yeni Asya’nın bir çok yazarını mağdur etti.

Sizce Yeni Asya’yı farklı kılan nedir?

Doğru bildiği gerçekleri kapanma pahasına bile olsa ilân etmektedir. Yayın hayatında İslâmî değerlerimize gereken hassasiyeti göstermektedir. Attığı man-şetlerle ve çizilen karikatürlerle duygu ve hissiyâtımıza tercüman olmaktadır.

Unutamadığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?

1991 yılında Risâle-i Nurların Alman-ya’da basılarak gazete abonelerine hediye olarak verilmesi, o dönemde Risâle-i Nur hizmetlerimizde büyük bir hizmet ve şevk kaynağı olmuştu. Sincan Sanayi Sitesinde hangi esnafa gitmişsek gazeteye abone yapmıştık.

Karda kışta Yeni Asya

21 Şubat 2009. Yeni Asya gazetesinin 40. kuruluş yıl dönümü. Emek Yeni Asya okuyucuları bir araya geliyoruz. Hep beraber sabah erkenden kahvaltı programıyla toplanıyoruz. Bugün Yeni Asya gazetesini bütün Emek civarına dağıtacağız. Kahvaltıda dağıtımın usulleriyle ilgili konuşuyoruz. Kavl-i leyyin ile, şefkatle, ilgiyle gazetemizi dağıtacağız. Emek, Bahçeli, Maltepe, Kızılay, Beşevler, Tandoğan, Gazimahallesi, metro istasyonları çıkışları, terminaldeki her otobüs, Balgat paylaştığımız bölgeleri oluşturuyor. Toplam 3333 gazeteyi paylaşıyoruz.

İnsanların hoşuna gidiyor. Yüzleri mütebessim ve nurlu gençlerin ilgisine hayran oluyorlar. Bu arada güzel tanışmalar oluyor. Bir taraftan şoförümüz Ercan Abi cadde cadde gezerek gazete dağıtanların fotoğraflarını çekiyor. Ve aynı anda Ankara’nın bütün semtlerinde olduğu gibi biz de Emek-Maltepe bölgesi olarak tam 15 noktada dağıtımlarımızı yapıyoruz. Kar yağıyor, aradan yağmur serpiştiriyor. Dağıtmaya devam ediyoruz. Yayın hayatında çok kışlar gördü Yeni Asya. Hatta bu kar yağışında bile manevî bir teşvik alıyoruz. Kar da olsa kış da olsa küre-i arz bomba olup patlasa sen çalışmana bak Yeni Asya. Bir fidan daha nasıl dikerim, bir gazete daha nasıl basarım diye çalış. Ve dağıtım bitiyor. Saat 16.00 bütün arkadaşlar gazetelerini dağıtmanın mutluluğu ve tatlı yorgunluğu içinde evlerine dönüyor. Ee bu güzel çalışmanın meyvesi olarak biz de Yeni Asya'mızın 40. yılını kutluyoruz. Duâ ediyoruz gazetemize. Hamd ediyoruz Rabbimize. Şükür ediyoruz bize bu nimeti bahşedene.

Teşekkür: Gazetenin dağıtımında emeği geçen Ankara Yeni Asya Temsilciliğine, gazeteyi dağıtan samimî kardeşlerimize, Emek Can Kardeş grubuna, genç lise öğrencilerine de teşekkür ediyoruz.

Onlardan bir kaçının yorumlarını aktaralım:

Bahri Yiğit: Gazetemizin neşrine çalışmaktan onur duyuyorum.

Muhammed Sami Sazcı: Gazetemizi kar, yağmur dinlemeden dağıttık. Çok güzel bir gün oldu.

Oğuzhan Yankaş: Evet öncelikle bu programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Gazetelerimizi dağıtırken kar yağmur demeden Ankara’nın dört bir yanına dağıttık, güzel geçti.

Nail Karakoç: Bugün bu soğukta bu karda hiç üşenmeden, hiç yorulmadan seve seve dağıtımı yaptık.

Ahmet Kaya: İnsanları böyle bir gazetenin varlığından haberdar etmek bana onur veriyor. Sanki bayram günü sabahını yaşıyormuş gibi bir gün geçiriyorum.

Eşref Rıdvan Tekinalp: Öncelikle bu gazeteyi 40 yıl boyunca bu günlere getiren bütün gazete çalışanlarını tebrik ediyorum. Gazeteleri dağıtmak gerçekten büyük bir zevkti. İnşallah dağıttığımız gazeteler hayırlara vesile olur.

SAİD MESNEVİ NURSÖZ

13.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (12.03.2009) - Bu cesaret, sahabe cesareti gibi

  (11.03.2009) - Eğitimci olarak başarılarımı Yeni Asya’ya borçluyum

  (09.03.2009) - KEMALİST CUMHURİYETTE ETKİN OLDULAR

  (08.03.2009) - YENİ ASYA, HAKKIN HATIRINI HİÇBİR HATIRA FEDA ETMİYOR

  (07.03.2009) - Risâle-i Nur’u anlamışsak Yeni Asya’ya sahip çıkmaya kendimizi mecbur biliriz

  (05.03.2009) - “Zübeyir Ağabey, Risâle-i Nur’un dünyaya ilânı için medeniyetin bütün nimetlerini kullandı”

  (03.03.2009) - Halk anayasaya keşke ‘hayır’ deseydi

  (02.03.2009) - “Manevî değerleri Yeni Asya ile tanıdık”

  (28.02.2009) - “Yeni Asya’ya herkesin ihtiyacı var”

  (27.02.2009) - İstikametimi, 40 yıldır Yeni Asya ile buluyorum

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla