"Gerçekten" haber verir 17 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

DENİZLİ: LİGDEKİ BÜYÜK ÇEKİŞME KEYİF VERİYOR

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Turkcell Süper Lig'de İstikrarlı bir tablonun olmadığını ve bunun da keyif verdiğini söyledi. Denizli, takımının sabah antrenmanı öncesinde basın mensupları ile yaptığı sohbet sırasında, ligde her hafta tablonun değişebildiğini, bunun da keyifli bir durum olduğunu belirterek, ''Öyle bir lig ki her hafta her şey değişebiliyor. Galatasaray, Fenerbahçe puan kaybetti. Trabzonspor 3 haftadır kazanamıyor. İstikrarlı tablo yok. Daha önce 26. haftadan kastım, tablonun bu şekilde olabileceği yönündeydi. Bu durum 30 ve 32. haftada da olabilir'' dedi.

GÖKHAN'IN TEDAVİSİ OLUMLU

Denizli, bazı takımlardan 8 puan gerideyken, şimdi önlerine geçtiklerini ifade ederek, ''10. haftada zirvede 7 takım vardı, şimdi 5 takım var. Bu, herkes açısından oldukça güzel bir şey'' dedi. Sakatlığı nedeniyle Almanya'ya giden Gökhan Zan'ın durumuna da değinen Mustafa Denizli, şunları kaydetti: 'İkinci iğnesini oldu. Cumaya kadar Almanya'da kalacak. Kendisi ile sabah görüştük. Şu anda tedavi süreci iyi gidiyor. En az üç hafta sonra aramıza katılacak. Kendisini göndermemin bir amacı, hem bize, hem milli takıma yetişmesi içindi. Kendisi sağlıklı olduğu zaman milli takımda oynayabilen bir oyuncu.'' Denizli, hava şartlarına göre, Sivasspor ile oynanacak karşılaşma için Sivas'a erken gidebileceklerini dile getirdi.

İSPANYA MAÇININ SONUCU

Tecrübeli teknik adam, İspanya karşısında alınacak sonuçların, (A) Milli Takım için her şey olmadığını söyledi. Denizli, ''Türkiye'nin beklenmedik puan kayıpları olmuş olabilir. Bu yüzden İspanya maçları her şey demek değildir. İçerde ve dışarda kazanabileceği maçlar mevcut'' dedi. İbrahim Toraman ile Fatih Terim arasında herhangi bir sorun olup olmadığı şeklindeki soruya Denizli, ''Futbolcu ile hoca arasında sorun ve polemik olmaz. Futbolcu hazırsa ve hoca yeterli görüyorsa, onu kadroya alır. Yine İbrahim Toraman'ı isterse, alabilir'' cevabını verdi. Denizli, Fatih Terim'in kendisi ile oyuncular konusunda görüşüp görüşmediği sorusunu da ''Fatih Hoca maçları izliyor. Sormaması normaldir. Ben de açıp sormazdım. Gerekli görürse, ekstra bir durum olarsa sorabilir. Buna da pek ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum'' şeklinde cevaplandırdı.

17.03.2009


 

Avrupa G.Saray'a yaramıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de dün Trabzonspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Galatasaray, Avrupa kupası maçlarının ardından yaşadığı puan kayıplarına bir yenisini daha eklemiş oldu ve bu maçlar sonrası puan kaybı 16'ya ulaştı. Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi elemeleri ile UEFA Kupası'nda toplam 11 karşılaşma yapan sarı-kırmızılı takım, bu mücadelelerin ardından yaptığı lig maçlarının 6'sında puan yitirmekten kurtulamadı ve 2 beraberlik ile 4 yenilgi aldı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi eleme turunda Steaua Bükreş'e elenmesinin ardından ligde Kayserispor'la 0-0 berabere kalarak ilk puan kayıplarını yaşarken, UEFA Kupası'na dönmesinin ardından da Avrupa kupası maçları sonrası başarısız grafiğini sürdürdü.

ÜST ÜSTE GELEN YENİLGİLER

UEFA Kupası 1. turunda Bellinzona ile yapılan rövanş maçı sonrası Bursaspor'a 2-1 yenilen Galatasaray, gruplardaki Olympiakos maçının ardından Eskişehirspor'a 4-2, Benfica maçının ardından da Fenerbahçe'ye 4-1'lik skorlarla farklı yenildi. Sarı-kırmızılılar, Bordeaux ile yapılan UEFA Kupası 3. tur ilk maçı sonrası ligdeki en gollü yenilgisini 5-2'lik sonuçla Kocaelispor'dan aldı. Hamburg ile oynanan UEFA Kupası 4. tur ilk maçı sonrası Trabzonspor'la 2-2 berabere kalan Galatasaray, Avrupa maçları sonrası yine puan kaybıyla lige döndü. Kadrosundaki sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle bu sezon önemli sıkıntılar yaşayan Galatasaray, Avrupa kupası maçlarının ardından oynadığı lig maçlarında şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan 16 puan yitirdi. Galatasaray takımı, Şampiyonlar Ligi elemelerinde Setaua Bükreş ve UEFA Kupası 1. turunda Bellinzona'yla yaptığı ilk maçlar, UEFA Kupası gruplarda Metalist Kharkiv ve Hertha Berlin, 3. turda ise Bordeaux ile oynadığı rövanş karşılaşmalarının ardından ise Turkcell Süper Lig maçlarını kazanmasını bildi.

17.03.2009


 

NBA'DE TÜRK GECESİNDE GÜLEN HİDAYET OLDU

NBA'DE milli basketbolcular Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'u karşı karşıya getiren maçta gülen taraf, 105-87 ile Orlando Magic olurken, Hidayet 10, Mehmet Okur ise 3 sayı kaydetti. Amway Arena'da 17 bin 461 basketbolseverin izlediği karşılaşmada, 37 dakika sahada kalan Türkoğlu, 10 sayı, 8 asist ve 4 ribaunt üretti. Jazz'da Mehmet Okur 13 dakika kaldığı sahada 3 sayı, 2 ribaunt ve 1 asist üretirken, Carlos Boozer'ın 23 sayı, 13 ribaunt ve 2 asisti de yenilginin önüne geçemedi.

17.03.2009


 

MACAR KADIN HAKEM 5 KIRMIZI KART GÖSTERDİ

MACARİSTAN 3. Futbol Ligi'nde oynanan Badacsonytomaj-Celldömök maçını yöneten kadın hakem Katalin Kulcsar, maçın bitiş düdüğünün ardından gösterdiği 5 kırmızı kartla bir rekor kırdı. Celldömök takımının başkanı, 3 nizami gollerinin iptal edildiğini belirterek, ''2-1 mağlup bitirdiğimiz maçın ardından kendisine, 'neden gollerimizi iptal ettin' diye sorunca çılgına dönen hakem 3 futbolcumuza, antrenör ve teknik direktörümüze kırmızı kart gösterdi'' dedi.

17.03.2009


 

Alanzinho ve Arda

Denizli ve Konya maçlarında Galatasaray maçının yarısı kadar bile oyun üretemeyen Trabzonspor'u kendine Galatasaray getirdi. 2-2 bitti, denk kuvvetlerin mücadelesi gibi görünse de Trabzonspor bu maçı çok rahat söküp alabilirdi. Üstelik de 1-0 da öne geçmesine rağmen.

Bir takım, maça 1-0 önde başlıyorsa, 2 ve 3.goller de hazırdır demektir ama 1-0'dan sonra biraz Galatasaray biraz da hakem bastırınca Trabzonspor kalesinde golü gördü. Bir metre dibinde Alanzinho'ya Mehmet Güven'in çift dalmasını görmemek ne demek! Görmek istemiyorum demek. Galatasaraylı oyuncular bile bir ara duraksadı ve hakem faul çalacak sandı. İlk yarıda hakemin bariz hataları çok oldu. Alanzinho'nun biçilmesine faul çalmayan hakem hem kendi dengesini bozdu, hem de stadın. Trabzonsporlu oyuncular da bu karardan nasibini aldı. O dakikaya kadar oyunu kontrol eden Trabzonspor, bozulan psikolojisiyle kontrolü Galatasaray'a verdi. Yine de buna rağmen pozisyonlar buldu.

Yattara'nın yokluğunda Alanzinho ne yapacak diye bekleyenler, bir gol bir asistle oynayan Brezilyalı'yı bu kez alkışladı. Daha üç hafta önce Denizli maçında oyundan çıkarken yuhalanan Alanzinho, kendini affettirdi. Sol çizgiden içeriye doğru attığı ters çalımlarda ya faulle durduruldu ya da o çalımlardan sonraki toplar gol pozisyonuna dönüşemedi. Ama Yunus Yıldırım çoğu kez Alanzinho'nun düşürülmesine inanmadı. Tıpkı Milan Baros'un düşmelerine inanmadığı gibi.

Trabzonspor Alanzinho ve Colman ile iki gol buldu. Bu goller hem bir hazırlanışın ürünüydü hem de jeneriklik gollerdi. Oysa Galatasary'ın golleri maalesef ve maalesef, 'Bu goller yenir mi' cinsindendi. Galatasaray'ın ilk golünde Arda'nın pasına diyecek bir şey yok ama büyük takım böyle yakalanıp golü yememeliydi. İkinci golde Sylva zamanlama hatasının kurbanı oldu. Bu da bordo mavililere pahalıya patladı.

Maçtan önce herkes Galatasaray yorgun olacak, Trabzonspor'un şansı fazla diye düşünüyordu. Yorgun, sarı kart cezalıları, zemin kötü gibi klişeler dönemi geride kaldı. Galatasaray bugüne kadar yüzlerce böyle maç oynadı. Trabzonspor, Bülent Korkmaz'ın yenilmemek için Avni Aker'e getirdiği bu Galatasaray'ı elinden kaçırmaması gerekiyordu. Ersun hoca sadece Arda ve sadece Ayhan'a sıkı önlem alsaydı, yine bu maç Trabzonspor'un olurdu. Bir de Barış Memiş'ten faydalansa, daha farklı bir sonuç olabilirdi. Trabzonspor'un forvetleri ne zaman gol atacak, ben de çok merak ediyorum. İkinci yarıda Isaac'in kaçırdığı golün aynısını Baros aynı yerden gol yapmadı mı? Sonuç olarak, Alanzinho'nun sürüklediği bir Trabzonspor ile Arda'nın sürüklediği Galatasaray arasında geçen maç oldu. Maçın özeti bu iki oyuncuda gizli. Trabzonspor yine de Galatasaray'ı elinden kaçırdığı için üzülmeli ama şampiyonluk yarışının tam ortasında olduğu için de sevinmeli.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

17.03.2009


 

TRABZON DERBİ FAKİRİ

GALATASARAY ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, bu sezon şampiyonluk yarışı yapan rakipleri karşısında 3 puan alma başarısı gösteremedi. Bordomavililer, ligde söz konusu rakipleriyle yaptığı 6 maçta galibiyet elde edemedi. Bordomavililer, bu maçlarda 5 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Trabzonspor, 6 maçta 3 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

17.03.2009


 

Karizmatik hoca şart

Galatasaray stajyer antrenörlerin eline kaldı. Acemi Skibbe gitti. Henüz liyakatini kazanamamış Bülent geldi. G.Saray'da, teknik adamların staj yaptığı kulüp oldu. Yönetimin teknik adam konusundaki seçim yanlışlığı akıllara zarar. F.Bahçe'nin başında Avrupa Şampiyonluğu yaşamış olan bir teknik adam var. Kendisinin istemediği transferler yapılmasına rağmen, takımı hem lig hemde kupada iddiasını sürdürüyor. Keza Beşiktaş tecrübeli ve kariyerinin en verimli zamanını geçiren Mustafa Denizli'yi takımın başına getirerek, bir anda hem lig hemde kupada en iddialı ekip olmayı başardı. Skibbe'nin yaptığı acemilikleri Bülent Korkmaz'da yapıyor.

Trabzon maçında öne geçtikten sonra G.Saray'da teknik adamın devreye girmesi lazım. Bülent Korkmaz, Cevat hocayla bir şeyler konuşuyor. Ama yapılacak hamlenin doğrusu bulunamıyor. Geliyorum diyen gol de geliyor. Golün gelmesinin sebebi G.Saray'ın topu tutamaması. Bu işin G.Saray'daki en iyi üç isminden Lincoln yedek kulübesinde oturuyor. Hamburg maçında Bülent hocaya yaptığı hareketten olsa gerek ceza çekiyor. Galatasaray'da olayın kişiselleştirilmesinden dolayı puan kayıplarına devam ediyor. Haldun Üstünel Lincoln'e para cezası verildi dedi. Bu da ikinci ceza oldu herhalde. Önümüzdeki maçta Lincoln oynamayacak mı diye sormak lazım.

Bu aynı şuna benzedi. F.Bahçe iki sezon önce Denizli'de şampiyonluk maçında Anelka'yı yedek kulübesinde oturtmuştu da, hem maçı hemde şampiyonluğu kazanamamıştı. O Anelka şu anda İngiltere premier ligde gol krallığınde ilk sırada. Bülent Korkmaz'ın fiziksel olarak hiç hazır olmayan Hasan Şaş'ı oyuna direnç göstersin diye alması bir kişi eksik olan G.Saray'ı iki kişi eksiğe mahkum etmekti. Elinde Lincoln gibi bir oyuncu varken onu oynatmamak teknik adamın beceriksizliğidir. Şu anda G.Saray' ın elinde üç tane değer var. Lincoln, Kwell ve Arda. Bu oyuncular G.Saray takımında diğer oyunculardan bir gömlek daha üstün. Elindeki bu değerlerden faydalanmayan teknik adam, kendi gidişini hızlandırır. Kaldı ki, kadro sıkıntısı üst seviyedeyken bunu yapmanın mantıklı izahı da yok.

Galatasaray UEFA Kupasında yoluna şimdilik devam ediyor etmesine rağmen durum hiç parlak görünmüyor. Takım maçları zor tamamlıyor. Onca sakata ve mevki oyuncuların eksiğine rağmen yönetimin Meira'yı satması tam bir skandal. Servet, Emre Güngör, Mehmet Topal sakatken o mevkinin tecrübeli oyuncusunu satmak inanılacak şey değil. Hedef Kadıköy'de finalse bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 38 yaşındaki Emre Aşık büyük bir gayret sarfederek G.Saray defansını ayakta tutmaya çalışıyor. Ama bu yükün altından G.Saray Hakan Balta ve Emre'yle kalkamaz. Hamburg ve Trabzon maçlarını G.Saray sürünerek tamamladı. Sakat oyuncularının geriye dönüşünü uzun sürerse G.Saray'ı çok daha zor günler bekliyor.

SAİD OKUR

17.03.2009


 

Sivasspor ve Beşiktaş haftayı kârlı kapattı

TÜRKCELL Süper Lig'de 24. hafta maçlarının sonucunda Sivasspor liderliğini sürdürdü. Ankaragücü'nü Ankara'da 2-0 yenen Sivasspor 49 puanla liderliğini devam ettirirken, Gençlerbirliği'ni 3-0 yenen Beşiktaş liderin arkasında 48 puanla ikinci durumda bulunuyor. Sivasspor, teknik direktör Bülent Uygun'un cezası dolayısıyla tribünden izlediği karşılaşmada Mehmet Yıldız ve Kamanan'ın golleri ile sonuca gitti. Bu galibiyetle büyük bir moral kazanan kırmızı-beyazlı ekip bu hafta sahasında şampiyonluk yarışında en yakın takipçisi olan Beşiktaş'la oynayacak. Beşiktaş ise sezonun ikinci yarısında 4 maçta 4 galibiyet alarak taraftarlarını umutlandırdı. Gençlerbirliği karşısında Ernst, Ekrem ve Holosko'nun golleriyle 3 puana ulaşan siyah-beyazlı ekibin özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu oyun ve mücadele beğenildi.

TRABZON, G.SARAY VE F.BAHÇE PUAN KAYBETTİ

Trabzonspor evinde Galatasaray'ı ağırladı. 4 golün atıldığı karşılaşma sonucunda Trabzonspor puanını 46'ya çıkarırken Galatasaray'da puanını 44'e yükseltti. Avni Aker Stadı'ndaki maçta Trabzonspor'un gollerini Alanzinho ve Colman atarken sarı-kırmızılı takımın golleri ise Baros ve Arda'dan geldi. Karşılaşmanın 82. dakikasında Galatasaray'dan Yaser kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Puan cetvelinde Galatasaray'ın üzerinde averajla 4. sırada bulunan Fenerbahçe ise kendi evinde Kocaelispor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında önemli bir fırsatı kaçırdı. Rakibi önünde maçın başından sonuna kadar mahkum oynayan sarı-lacivertli futbolcular kaybettikleri2 puan yüzünden taraftarların protestosuna maruz kaldı. Ligin alt sıralarında ise mücadele devam ediyor. Ligin alt sıralarında yer alan Hacettepe ve Kocaelispor haftayı birer puanla kapatarak ilerideki haftalar için umutlarını korudu. Ankaragücü ve İstanbul Büyükşehir Belediye rakiplerine yenilerek tehlikeli bölgenin içine girdi. Antalyaspor haftayı 3 puanla kapatarak moral depolarken, Konyaspor ve Eskişehir sahalarında mağlup olunca küme düşme potası içinde yer aldı.

17.03.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Fenerbahçe-Kocaelispor..................................( 1 - 1 )

Ankaragücü-Sivasspor............................................( 0 - 2 )

Konyaspor-Gaziantepspor...............................(2 - 3 )

Antalyaspor-İstanbul Büyükşehir Belediye...........( 1 - 0 )

Beşiktaş-Gençlerbirliği.....................................( 3 - 0 )

Denizlispor-Hacettepe............................................( 0 - 0 )

Eskişehirspor-Bursaspor..................................( 1 - 2 )

Ankaraspor-Kayserispor..........................................( 2 - 2 )

Trabzonspor-Galatasaray................................( 2 - 2 )

17.03.2009


 

GOL KRALLIĞI

LİGDE Galatasaraylı Milan Baros 16 golle, gol krallığında ilk sırada yer aldı. Kocaelispor'dan Taner Gülleri 14 golle ikinci, Sivasspor'dan Mehmet Yıldız ise 13 golle üçüncü sırada bulunuyor. Gaziantepspor'dan Tabata'nın 12 golü ve Fenerbahçeli Alex, Beşiktaş'tan Nobre ve Eskişehirspor'dan Youla'nın 10'a golü var. Ligde bu hafta toplam 24 gol kaydedildi. Ayrıca 2 maçı ev sahibi takım, 3 maçı da konuk takım kazanırken, 4 maç ise berabere bitti.

17.03.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Kılıçarslan (Kocaeli), Mehmet Eren (Kayseri), Yalçın (Antalya), Sedat (Sivas), Alanzinho (Trabzon), Tabata (Gaziantep), Ernst (Beşiktaş), Arda Turan (Galatasaray), Beto (Gaziantep), Mehmet Yıldız (Sivas), Holosko (Beşiktaş).

17.03.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

FABİAN ERNST (BEŞİKTAŞ)

17.03.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

HALİS ÖZKAHYA

17.03.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

SİVASSPOR

17.03.2009


 

HAFTANIN PROGRAMI

CUMA: 20.00 Bursaspor-Fenerbahçe, CUMARTESİ: 13.30 İstanbul Büyükşehir-Konyaspor, 13.30 Hacettepe-Antalyaspor, 13.30 Kayserispor-Ankaragücü, 13.30 Kocaelispor-Ankaraspor, 15.15 Gaziantepspor-Trabzonspor, 19.00 Sivasspor-Beşiktaş, PAZAR: 13.30 Gençlerbirliği-Denizlispor, 19.00 Galatasaray-Eskişehirspor.

17.03.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1.SİVASSPOR 24 14 7 3 39 18 21 49

2.BEŞİKTAŞ 24 14 6 4 41 22 19 48

3.TRABZONSPOR 24 13 7 4 32 21 11 46

4.FENERBAHÇE 24 13 5 6 46 25 21 44

5.GALATASARAY 24 13 5 6 48 31 17 44

6.ANKARASPOR 24 10 6 8 32 24 8 36

7.BURSASPOR 24 9 8 7 30 30 0 35

8.KAYSERİSPOR 24 8 10 6 23 17 6 34

9.GAZİANTEPSPOR 24 9 7 8 32 34 -2 34

10.GENÇLERBİRLİĞİ 24 7 7 10 27 31 -4 28

11.DENİZLİSPOR 24 8 4 12 31 37 -6 28

12.ESKİŞEHİRSPOR 24 6 9 9 30 32 -2 27

13.KONYASPOR 24 7 6 11 24 33 -9 27

14.ANTALYASPOR 24 6 8 10 22 30 -8 26

15.İSTANBUL B.Ş.BLD. 24 7 4 13 24 37 -13 25

16.ANKARAGÜCÜ 24 6 6 12 22 35 -13 24

17.KOCAELİSPOR 24 5 5 14 32 50 -18 20

18.HACETTEPE 24 3 6 15 16 44 -28 15

17.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis