"Gerçekten" haber verir 17 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

YASİN YILDIRIM

Yeni Asya’nın hediye ettiği kitaplar kütüphanemizi süsledi

Yeni Asya ile nasıl tanıştınız?

Risâle-i Nurları 1966 yılında askerliğimi yaparken başçavuşum vesilesiyle tanıdım. Terhis olup Trabzon’a döndüğümde Sami Akçay Ağabeyden Mektubat’ı aldım. Müslüm Selçuk Ağabeyimiz ve Nur Talebelerini tanımamdan dolayı daha sonra yani 21 Şubat 1970 tarihinde neşir hayatına giren Yeni Asya Gazetemle de tanıştım. 40 yıldır da beraberliğimiz devam ediyor Elhamdülillah.

Sizi Yeni Asya’ya bağlayan esas sebepler nelerdir?

Üstadım Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin 25. Söz’de 40 vecihle mû’cize olduğunu ispat ettiği Kur’ân-ı Kerim’in bu asrı ve gelecek asrı tenvir edecek olan Risâle-i Nurların ölçüleriyle, naşirleri tarafından neşredilmesi. Gazetemiz, bu güne kadar Nur Talebelerini mahcup etmemiştir.

Sizce Yeni Asya’yı farklı kılan özelliği nedir?

‘Hakkın hatırı alidir, hiçbir hatıra değişilmez’i düstur edinerek hak ve hakikatı gazete lisanıyla neşretmesi. Nur Talebelerinin şahsî manevisine karşı yapılan menfi propagandalara karşı bizim müsbet hareket tarzımız ve ölçüyle cevap vermesi.

Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı en önemli değerler neler olmuştur?

Siyasî ve ictimaî meseleleri, gündemde olan hadiselere bakış açımızı belirlemeyi Nur Talebelerinin ittihadını sağlaması bakımından nasıl hareket edeceğimi, imanî ve fıkhî meseleleri öğreniyoruz. Hediye ettiği eserler ile evimizin yegâne süsü olan kütüphanemiz oluştu.

Yeni Asya ile ilgili yaşadığınız, unutamadığınız bir hatıranız var mı?

Trabzon’da Yılmaz Er, M. Nuri Şen ve Bahattin Gürsoy Ağabeyler olmak üzere 11 (onbir) kişinin mahkemesi vardı. Biz merhum avukat Bekir Berk Ağabeyi konvoy oluşturarak havaalanında karşıladık. Bir polis memuru bizi mahkeme salonuna bırakmıyordu. Ahmet Apay isimli genç, polisi yana itti ve bize “Girin içeriye” dedi. Mahkeme neticesinde 11 kişi beraat ettiler.

Not: Gazetemizin şu andaki binasının müteahhidi de Ahmet Düzenli Ağabeyimizdir. Cenâb-ı Allah emeği geçenlerden razı olsun.

Yeni Asya ile okumayı ve hayatı sevdik

Yeni Asya ile ilk olarak nerede ve ne zaman tanıştınız?

Yeni Asya’dan önce İttihad gazetesini görmüştüm. Çok sevmiş ve takip etmeye başlamıştım. Daha sonra Yeni Asya’nın günlük bir gazete olacağı haberini aldım. Bu haber daha da heyecanlandırdı beni. Mümkün olduğu kadar aksatmadan almaya ve severek okumaya başladım.

Sizi 40 sene boyunca Yeni Asya’ya bağlayan saikler nelerdir?

Gerçekten 40 sene okumamıza rağmen bıkıp usanmadık. Bunun en önde gelen nedenlerini sıralamak zor. Fakat en başta aklıma gelen, Asrın Kur’ân tefsiri olan Risale-i Nurları ve Üstad Bediüzzaman’ı tanıtmasıdır. Diğer neşriyatlarda ara sıra risâle ve Üstad anılmasına karşın, her yönüyle anlatılıp yazılmıyor.

Yeni Asya’yı farklı kılan ayırt edici özellikleri nelerdir?

Müsbet ilimlerle dinî ilimleri bir arada vererek hem aklı, hem ruhu tatmin edecek neşriyâtı yapmasıdır.

Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı en önemli değerler neler olmuştur?

Yeni Asya gazetesi ve neşriyâtı hem kendime, hem aileme, hem de çevreme artı değer katıyor. Cenâb-ı Hak başta Üstad ve saff-ı evvel talebeleri olmak üzere bütün Yeni Asya mensuplarından razı olsun. Gazete, dergi ve kitaplarıyla okumayı sevdik, hayatı sevdik, yaşamayı sevdik. Sanki bir bitmeyen üniversite ve akademi talebesiyiz.

Bu 40 sene içinde Yeni Asya ile ilgili unutamadığınız hatıranız nedir?

1977 yılının 28 Şubat’ıydı. Emniyetten büroya gelen ekip, 5 Haziran tarihli Yeni Asya’yı istemişti. Ben de “İşte buyurun” deyince suçlu görüldük. Yeni Asya bürosunda Yeni Asya bulundurmaktan ifadeye çağırıldık. Sonu malum, suçsuz görüldük. Vesselâm...

/ MALATYA

17.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (16.03.2009) - Ergenekon devlet içi hesaplaşma

  (15.03.2009) - Pek çok kişi Risâle-i Nurları Yeni Asya ile tanıdı

  (14.03.2009) - Yeni Asya, yazarı Bediüzzaman olan tek gazete

  (13.03.2009) - “Yeni Asya sözlerinin arkasında durmuştur”

  (12.03.2009) - Bu cesaret, sahabe cesareti gibi

  (11.03.2009) - Eğitimci olarak başarılarımı Yeni Asya’ya borçluyum

  (09.03.2009) - KEMALİST CUMHURİYETTE ETKİN OLDULAR

  (08.03.2009) - YENİ ASYA, HAKKIN HATIRINI HİÇBİR HATIRA FEDA ETMİYOR

  (07.03.2009) - Risâle-i Nur’u anlamışsak Yeni Asya’ya sahip çıkmaya kendimizi mecbur biliriz

  (05.03.2009) - “Zübeyir Ağabey, Risâle-i Nur’un dünyaya ilânı için medeniyetin bütün nimetlerini kullandı”

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis