"Gerçekten" haber verir 30 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

BAKİ ÇİMİÇ

Gazetemiz bize sadakat, sebat ve istikamet kazandırdı

Yeni Asya ile nerede ve ne zaman tanıştınız?

1972 senesinde Bursa’da Eğitim Enstitüsünde okurken tanıştım. Gazete ile tanışmam Risâle-i Nurları ve cemaati tanımamla birlikte gerçekleşti bîiznillah.

Sizi Yeni Asya’ya bağlayan saikler nelerdir?

1. Cemaatimizin gazetesi olması.

2. Risâle-i Nur’u ve Nur Talebelerini müdafaası.

3. Hak’ta sebat, haksızlıklar karşısında susmamak.

Yeni Asya’yı farklı kılan özellikleri nelerdir?

Risâle-i Nurlardaki prensiplere sımsıkı bağlılığı. Üstadın mesleğinden taviz vermemesi. Sosyal ve siyasî hadiselerde deniz feneri ve pusula vazifesini hakkıyla ifa etmesi. Hakkın hatırını üstün tutması. Üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi savunması. Anarşi, terör, bölücülük ve bütün ihtilâllere karşı olması. Rüzgâra göre yelken açmaması.

Yeni Asya’nın 40 yılık yayın hayatına baktığınızda Risâle-i Nur hizmetlerine olan katkılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Risâle-i Nurlara hizmeti hep müsbet olmuştur ve olmaya da devam edecektir İnşâallah. Yeni Asya, okunduğu, gittiği, girdiği her eve, her iş yerine kendisiyle beraber 1994 yılından beri Risâle-i Nur Külliyatını ve ilmî, edebî, ahlâkî eserleri taşımış, tanıştırmış, okunmasına vesile olmuştur. Müstehcen neşriyata, anarşi ve teröre ve bölücülüğe karşı konferanslar yaparak hizmet etmiştir.

Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdıkları neler olmuştur?

Sadakat, sebat, metanet ve istikamet.

Hizmet yılları içinde unutamadığınız hatıralarınız nelerdir?

Abone çalışmaları esnasında uğradığım bir esnaf arkadaşıma Yeni Asya’yı göstererek özelliklerini anlatmaya çalıştım. Esnaf arkadaşın o gün evlendikten bir zaman sonra ilk çocukları doğmuş. ”Ben şu ana kadar hiçbir gazeteye abone olmadım. Fakat şu an beni Yeni Asya’ya abone yapın, bu abone benim çocuğumun doğum hatırası olsun” dedi. Dokuz senedir aboneliğine halen devam ediyor.

Yine bir abone çalışması sırasında bir arkadaşla beraber elektronik eşya ticareti yapan bir genç esnafa uğradık. Gazetemizi tanıtmaya başlayacağımız anda ben tezgâh üzerindeki başka bir gazeteyi görünce yanımdaki arkadaşa olumsuz cevap alacağımız su-i zannıyla “Arkadaşın takip ettiği gazete var. Teklif etmeye gerek yok” dedim. Genç esnaf “Olur mu teklif etmemek. Ben Yeni Asya’yı tanıyorum. Bir tane değil daha fazla abone olabilirim” dedi. İki Yeni Asya gazetesine birden abone oldu. Hâlâ aboneliği devam ediyor.

Yine gazetemizin sekiz sayfa olduğu günlerde bir çay ocağına girdim. Öğretmen arkadaşların çoklukla oturduğu bir çay ocağıydı burası. Ben elimde Yeni Asya ile girip oturdum. Arkadaşlardan birisi Yeni Asya’yı şöyle bir evirip çevirdikten sonra sayfa sayısının azlığından bahsetti. Yanımızda bulunan demokrat bir öğretmen “Zarfına değil mazrufuna bak” demesinin, çok hoşuma gittiğini de hiç unutamıyorum.

Gazetemi satın alıp, köylere ve muhtarlara gönderiyordum

1956 İzmir doğumluyum. Nalburiye işiyle iştigal ederken emekli oldum. Şimdi ise şifalı bitkiler ve hizmetle meşgulüm.

Yeni Asya’yı ilk çıktığı günden beri 40 yıldır fasılasız okuyorum. Ve okutmaya çalışıyorum gazetemizi. Uzun zaman her gün 40 adet alıyordum ve yakın köylere muhtarlara posta ile gönderiyordum.

Gazetemizi çok beğeniyorum. Askerlik müddetince gazeteyi takip ettim. Asker iken 8 ay Medrese-i Yusufiye’de yattım. O günlerde bir gazeteye 4 gazete parası verip gizlice temin ediyordum.

Risâle-i Nur’ları nazara verdiği için bu gazeteyi tanıtmak lâzım.

Evimize her gün gazetemiz girer. Hanım ve evlâtlarım takip ederler. Evimiz bir Dershane-i Nuriye’dir. Elhamdülillah. Çok badireler atlattık. Hizmet-i imaniye ve Kur’âniye devam ediyor. Şimdi ise çoğu zaman yayan yürüyorum. Sanki vasıtaya binmiş gibi fazla gazete alıyorum. Gazetemizi mümkünse Acil Servis kantinlerine bırakıyorum. Kahvehanelere, finans kurumlarına, bekleme yerlerine birer adet gazete bırakırsak çok iyi olur kanaatindeyim.

Gazetemizin çıkmasında emeği geçen bütün ağabey ve kardeşlerimizi candan tebrik ederim. Nice 40. yıllara. Allah’a emanet olun. İzmir / Yeni Asya

30.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (29.03.2009) - GENÇLER, İMANINI RİSÂLE-İ NUR’LA KURTARIR

  (28.03.2009) - Türkiye'den kopuk yaşayan asker Türkiye'yi nasıl korur?

  (27.03.2009) - Mektup bekler gibi hergün Yeni Asya’yı bekliyorum

  (26.03.2009) - Risâle-i Nur’u, Konak Meydanında hoparlörlerle tanıttık

  (25.03.2009) - Yeni Asya, bizim gazetemiz

  (24.03.2009) - Gazetemi okumadan rahat edemiyorum

  (23.03.2009) - ‘Beşleme’ Türk klasikleri arasına girecektir

  (22.03.2009) - Yeni Asya Risâle-i Nur dâvâsını savunan gazetedir

  (21.03.2009) - Gazetemiz için kaset doldurdum

  (20.03.2009) - Hissiyatımıza tercüman oluyor

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis