"Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

IMF görüşmeye geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerin olumlu olduğunu belirterek, IMF heyetinin Türkiye’ye dâvet edileceğini bildirdi. Erdoğan, “Bu ay dâvet edeceğiz. Ciddî mânâda bir mesafe aldık. Görüşmeler yapılacak. diye konuştu.


Hesaplarına el konuldu

Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi, “Borsa’da manipülasyon yapıldığı” iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında, 54 kişinin tüm bankalar ve aracı kurumlard

Mazota ÖTV indirimi yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, mazotta KDV ile ÖTV’de indirim yapılmasının düşünülmediğini bildirdi. Unakıtan, talep edilen indirimlerin “kamu gelirler


  Dolar 1.60 liranın altında

İstanbul serbest piyasada dolar Ocak ayı ortalarındaki seviyelerine geriledi. Serbest piyasada dün dolar 1,5950 liradan alıcı buldu.


  OBAMA’YA ‘13 ASIRLIK İHTİŞAM’ KİTABI

Obama’ya, “Emevilerden Osmanlılara 13 Asırlık İhtişam” isimli kitap hediye edilecek


  Esrarengiz kaza Meclise geliyor

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin düşmesi, Meclis tarafından araştırılacak. Bu arada, Emniyet’in tahsis ettiği ve 24 saat koruma ile görevli 3 korumanın helikopterde olmaması akıllarda bir soru işareti daha bıraktı.


  Korumaları neden yoktu?

ARALARINDA BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bulunduğu ve toplam 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasındaki sis perdesi bir türlü aralanamıyor.


  CHP: ENKAZI KÖYLÜLER BULDU

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay tarafından verilen önergede de telefon kayıtları bulunmasına karşın, teknolojinin ulaştığı noktayla tezat bir şekilde kaza bölgesinin zamanında tespit edilememesi, kaza bölgesine geç ulaşılması, uyarı ve ihbarlara rağmen kurtarma çalışmalarının kazanın meydana geldiği bölgeden farklı yerlerde sürdürülmesi, kaza bölgesinin kurtarma çalışması kapsamındaki birimlerce değil, yöredeki köylüler tarafından tespit edilmesi ve ulaşılmasına işaret edildi.


  Genelkurmay da Çiçek gibi düşünüyor

Haftalık basın toplantısında yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Gürak, bir değerlendirme yapmalarının mümkün olmadığını belirterek, ancak Güneydoğu Anadolu bölgesinde alınan sonuçların nedenleri üzerinde düşünülmesi gerektiğini söyledi.


  Demokrat Parti’den olağanüstü kongre

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu 16 Mayıs’ta olağanüstü kongre yapma kararı aldı. DP GİK toplantısının ardından açıklanan bildiride, seçim sonuçları incelendiğinde “Türkiye’nin DP’ye olan ihtiyacının daha açık biçimde ortaya çıktığı” vurgulandı.


  Kazılarda kemiklere ulaşıldı

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Diyarbakır-Hani kara yolundaki Ziyarettepe mevkisinde iş makineleriyle kazı çalışmalarına dün devam edildi.


  Yarbay Dönmez talimatla ifade verdi

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez’in talimatla ifadesi alındı.


  Solana: Türkiye’nin üyeliğine engel yok

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdi.


  ‘Beyaz Yürüyüş’ün zafer turları

DEMOKRAT Parti’den (DP) Simav Belediye Başkanı seçilen Kasım Karahan, belediye meclis üyeleri, partinin ilçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolları ve partililerle birlikte 29 Mart seçim zaferini gerçekleştirdikleri yürüyüşle kutladılar.


  Yazıcıoğlu, 28 Şubat’ta ölümle tehdit edilmiş

POST modern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecinde “Millete karşı çevrilen namluya selam durmam” diyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun o dönem ölüm tehdidi aldığı ortaya çıktı.


  Bursa'da Bediüzzaman Mevlidi heyecanı

BEDİÜZZAMAN Hazretlerinin vefatının 49. yıl dönümünde, Bursa Yeni Asya Derneği, Ulu Camiinde Mevlid-i Şerif, okutuyor.


  Yaz bereketiyle geliyor

ÇUKUROVA'DA son haftalardaki yağışın oluşturduğu ‘’bereket’’in ardından 27 dereceye ulaşan hava sıcaklıkları, meyve sebzede ürün bolluğuna, fiyatlarda da düşüş yaşanmasına sebep oldu.


  TÜKETİCİ DE MEMNUN

MERSİN Hal Müdürü Atilla Gümüşoğlu da havaların ısınmasıyla fiyatlarda yaşanan düşüşün esnafın yanı sıra özellikle dar gelirli tüketicileri memnun ettiğini belirtti.


  100 TL’lik 752 konuta 10 günde 4 bin 500 başvuru

ADANA'DA TOKİ tarafından yaptırılacak olan 752 adet 1+1 evlere 10 günde 4 bin 500 kişi başvuruda bulundu.


  Bilimsel çalışmalarına sponsor arıyorlar

GELİŞTİRDİKLERİ yeni hidrojen yakıtlı ‘’SAHIMO’’ aracıyla Mayıs ayında Almanya’da düzenlenecek Shell Eco Marathon Yarışması’na katılacak olan Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) üyesi öğrenciler, 25 bin TL’lik uçak masraflarını karşılayabilmek için isim sponsoru arıyor.


  Muhtar adayı oldu, ama kendi bile oy vermedi

SİVAS'IN Zara ilçesinde bir muhtar adayı, eşinin rakibine oy vermeyi tercih etmesi, kendisinin de yanlışlıkla rakibine oy vermesi sonucu sandıktan eli boş döndü.


  E-diplomaya YÖK’ten denklik

YÖK, dünyada ‘’uzaktan öğretim’’ sisteminin yaygınlaşması üzerine, ‘’uzaktan öğretim’’ yöntemiyle eğitim veren yurtdışındaki üniversite-lerden alınan diplomaların Türkiye’de de tanınmasına ilişkin esasları belirledi.


  Bulgaristan’da cami ihtiyacı

Bulgarİstan Müslümanları Başmüftülüğü Genel Sekreteri Hüseyin Hafızov, dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirterek, “Siyasetçiler halkın dini hayatına karışmamalıdır” dedi.


  Buzullarda felâket senaryosu

AmerİkalI uzmanlar, Kuzey Buz Denizindeki buzulun 30 yıl sonra yüzde 80 oranında incelebileceği uyarısında bulundular.


  Kendi kendine deney yapan robot

İngİlİz araştırmacılar, tek başına deney yaparak bu deneyden bilimsel sonuçlar çıkarabilen bir laboratuvar robotu geliştirdi.


  ‘Dünyadaki en iyi iş’ kapılıyor

Avustralya’dakİ Hamilton Adasında 108 bin dolara 6 ay çalışmak için başvuranlardan 16 finalist belli oldu.


   Fakirle zengin arasına duvar

Brezİlya’nIn Rio de Janerio şehrinde, ‘fakir halkı, zenginlerden ayrı tutmak için’ 3,5 metre yüksekliğinde duvarlar örülecek.


  ABD’de idam tartışması

ABD’de Washington eyaletinde bir mahkûm, cellâtlarının istifasına sebep oldu.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis