"Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

LİNCOLN'E KATLAMALI CEZA

GALATASARAY, Gaziantepspor ile yapacağı Turkcell Süper Lig maçının hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Korkmaz yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan ve 1 saat süren antrenman hafif tempoda geçti.

Futbolcular, koşunun ardından dar alanda pas çalışması yaptı. Antrenmana, milli takımından bugün dönecek olan Avustralyalı Kewell'ın yanı sıra sakatlıkları süren Nonda, Emre Güngör ve Servet Çetin katılmadı. Milli takımda İspanya'ya karşı forma giyen Arda Turan, Emre Aşık, Hakan Balta ve Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nda forma giyen Baros, kısa süren koşuyla antrenmanı tamamladı. Bu arada, Lincoln, takımın yaptığı pas çalışmasına katılırken, daha sonraki tempolu koşuda ise milli takım kadrosunda bulunan Ayhan, Sabri ve sakatlıktan yeni kurtulan Murat Akça ile birlikte hafif tempolu koşuyla antrenmanı tamamladı. Brezilyalı oyuncu, antrenman bitiminde ise teknik direktör Bülent Korkmaz ile bir süre sohbet etti.

Galatasaray'da, izinsiz gittiği ülkesinden geç dönen Brezilyalı oyuncu Lincoln'ün cezasının, aynı suçu tekrarladığı için katlamalı olarak verileceği bildirildi. Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, Lincoln'ün cezasının belirlendiğini ifade ederek, ''Ceza belli. Gelecek hafta salı günü yönetim kurulu toplantısında görüşülüp onaylanacak. Bu tip olaylar için belirlediğimiz para cezası var, ancak tekerrür olduğu için daha değişik bir ceza verildi'' dedi. Bu arada, antrenmanı izleyen bazı taraftarların, Lincoln'e destek amacıyla tezahüratta bulunmaları dikkatİ çekti. Taraftarlar, milli maçta Güiza'yı engelleyemeyen Hakan Balta'ya da tehazürta bulunarak moral desteği verdi. Öte yandan, Bahçelievler Kazım Beyaz İş Okulu'nda öğrenim gören öğrenciler, tesislere gelerek sarı-kırmızılıların antrenmanını izledi. Galatasaray, Gaziantepspor maçının hazırlıklarını dün akşam yaptığı basına kapalı antrenmanla tamamladı.

04.04.2009


 

Güiza: Türkiye adına üzüldüm

İSPANYA'NIN Türkiye'yi 2-1 yendiği 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında 2. golün asistini yapan Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Daniel Güiza, gole kendi adına sevindiğini, Türkiye adına üzüldüğünü söyledi.

Güiza, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, maç sonrası karmaşık duygular yaşadığını kaydederek, ''Her şeye rağmen umarım İspanya'nın ardından Güney Afrika'ya gidecek ikinci takım Türkiye olur. İnanın bunu bütün kalbimle istiyorum'' dedi. İki maçta da futbol adına güzel mücadeleler olduğunu ifade eden İspanyol futbolcu, şöyle devam etti:

GRUPTA TÜRKİYE'NİN İDDİASI AZALDI

''Sonuçta formasını giydiğim İspanya iki maçı da kazandı. Bu ülkem ve benim adına sevindirici. Benim hakkında gerek Türk, gerekse İspanyol basınında çok fazla spekülasyon yapılmıştı. Çok zor bir dönemden geçiyordum. Böyle bir dönemde İspanya Milli Takımı'na çağrılmam benim için çok önemliydi. Türkiye maçlarında görev almayı da çok istiyordum. Del Bosque bana ikinci maçın son bölümlerinde forma şansı verdi. Bu şansı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. İkinci golün pasını benim vermiş olmam ve bu golle galip gelmemiz de çok önemliydi. Bu gole ülkem ve kendim adıma sevinsem de Türkiye adına üzüldüğümü söyleyebilirim. Bu gol Türkiye'nin gruptaki şansını biraz azalttı.''

KARMAŞIK DUYGULAR İÇİNDEYİM

''Maç sonrası karmaşık duygular yaşadığımı söyleyebilirim'' diyen Güiza, şu ifadeleri kullandı: ''Bir yanda İspanya'nın galibiyeti, bir yanda futbol oynadığım ülke Türkiye ve aynı takımda oynadığım arkadaşlarımın üzüntüsü vardı. Gerçekten zor bir durumdu. Ancak ben bu mağlubiyete rağmen Türkiye'nin, İspanya'nın ardından gruptaki en şanslı takım olduğunu düşünüyorum. Her şeye rağmen umarım İspanya'nın ardından Güney Afrika'ya gidecek ikinci takım Türkiye olur. Grupta kalan maçlarda, şu andaki tablonun değişeceğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye, Dünya Kupası finallerinde olmayı hak eden bir takım.''

04.04.2009


 

CARLOS BUGÜN "VAR MISIN, YOK MUSUN" DİYECEK

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, televizyonda yarışma programına, yarışmacı olarak katılacak.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Roberto Carlos'un, Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu, ''Var mısın, yok musun'' programına yarışmacı olarak katılacağı bildirildi. Programın 4 nisan cumartesi günü yayımlanacağı, sarı-lacivertli bazı futbolcular ve amatör şubelerden sporcuların da programda yer alacakları ifade edildi. Açıklamaya göre, Roberto Carlos yarışmacı koltuğunda otururken, öteki sporcular kutuların başında olacak. Yarışmada Roberto Carlos'un kazanacağı ödül, 0-6 yaş arası işitme engelli çocukların eğitiminde kullanılmak üzere, Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı Eğitim Merkezi'ne bağışlanacak. Bu arada, Fenerbaheli bazı yöneticilerin de yer alacağı programın çekimlerinin bugün gerçekleştirileceği kaydedildi.

04.04.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA EKREM'İN 100. MAÇ HEYECANI

BEŞİKTAŞ'IN Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile bugün yapacağı karşılaşma, siyah-beyazlı takımın kadrosunda bulunan Ekrem Dağ için ayrı bir heyecan taşıyor.

Sezon başında Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a transfer olan ve ortaya koyduğu futbolla siyah-beyazlı camiada büyük beğeni toplayan Ekrem, Kayserispor ile yapılacak maçta teknik direktör Mustafa Denizli tarafından sahaya sürüldüğü takdirde, kariyerinde 100. lig maçına çıkmış olacak. 2005-2006 sezonunda Gaziantepspor formasıyla Türkiye'deki kariyerine başlayan Ekrem, bu takımla 3 sezonda 83 lig maçına çıktı ve 7 gol kaydetti. Genç futbolcu, siyah-beyazlı forma altında ise şu ana dek 16 lig maçına çıktı.

04.04.2009


 

GERRARD 2013 YILINA KADAR LİVERPOOL'DA

İNGİLTERE Premier Lig ekiplerinden Liverpool, kaptanı Steven Gerrard ile sözleşmesini 2013 yılına kadar uzattı.

Liverpool'un başarılı kaptanı Steven Gerrard, 2011 yılına kadar olan mevcut sözleşmesini, 2 yıl daha uzatarak, kendisini 2013 yılına kadar kırmızılılara bağlayan sözleşmeyi kabul etti.

04.04.2009


 

BEŞİKTAŞ İNÖNÜ'DE KAYSERİ'Yİ KONUK EDİYOR

BEŞİKTAŞ ile Kayserispor, ligde bugün 28. kez karşı karşıya gelecek.

İnönü Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek. İki takım arasında geride kalan 27 maçta Beşiktaş 15, Kayserispor 6 galibiyet alırken, 6 maç da berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların toplam 41 golüne, sarı-kırmızılılar 26 golle karşılık verebildi. İlk yarıda yapılan maçı 1-0 kazanan Kayserispor, rakibine sezonun ilk yenilgisini tattırmıştı. Beşiktaş, Kayserispor ile İstanbul'da yaptığı 13 lig maçından 11'ini kazanırken, 2 maç berabere bitti, Kayserispor hiç galip gelemedi. İstanbul'da Beşiktaş 29, Kayserispor ise sadece 7 gol attı.

04.04.2009


 

LİDER SİVAS DENİZLİ'DE GALİBİYET PEŞİNDE

LİG lideri Sivasspor, bugün deplasmanda Denizlispor'u yenerek zirvedeki yerini korumak istiyor.

50 puanlı lider Sivasspor ile 29 puanlı 12. Denizlispor arasında Denizli Atatürk Stadı'nda saat 16.15'de oynanacak maçı, hakem Selçuk Dereli yönetecek. Dereli'nin yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Aleks Taşçıoğlu'nun yapacağı maçta, Nihat Akman da dördüncü hakem olarak görev yapacak.

04.04.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

13.30 Konyaspor-Hacettepe: İlker Meral (Atatürk) 13.30 Ankaraspor-Bursaspor: Hakan Özkan (Yenikent) 16.15 Denizlispor-Sivasspor: Selçuk Dereli (Atatürk) 20.00 Beşiktaş-Kayserispor: Tolga Özkalfa (İnönü)

04.04.2009


 

OKUR'UN 14 SAYI VE 15 RİBAUNTU JAZZ'A YETMEDİ

NBA'DE Mehmet Okur 14 sayı attığı maçta takımının yenilgisine engel olamadı.

Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, konuk olduğu Denver Nuggets'a 114-104 yenilirken, milli baskebolcu 14 sayı ve 15 ribauntla ''double-double'' yaptı. Türk basketbolcu, 33 dakika forma giydiği karşılaşmada 2 sayılık basketlerde 12'de 2 isabet bulurken, kazandığı 12 serbest atıştan 10'nu sayıya çevirerek, toplamda takımı için 14 sayı kaydetti. Konuk ekip Jazz'da ilk beşte sahaya çıkan tüm oyuncuların yanı sıra yedekten gelen Paul Millsap'ın çift haneli sayılara ulaştığı karşılaşmada, C.J. Miles kaydettiği 19 sayıyla takımının en skoreri oldu. Jazz'da Deron Williams 18, Carlos Boozer 15, Paul Millsap 14, Ronnie Brewer 10 sayı kaydetti.

04.04.2009


 

DENİZLİ ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELECEK

TÜRKCELL Süper Lig'in şampiyon adaylarından Beşiktaş'ın başarılı teknik direktörü Mustafa Denizli, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampusü'nde öğrencilerle bir araya gelecek.

Kadir Has Üniversitesi Basın Departmanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin, 6 Nisan Pazartesi günü saat 15.00'te Cibali Kampusü'nde Kadir Has Üniversitesi öğrencileri ile buluşacağı ve gündemdeki konularla ilgili soruları cevaplandıracağı belirtildi. Denizli'nin düzenlenecek panelde, Türk futbolu, A Milli Takım'ın son durumu ve Beşiktaş'taki hedefleriyle ilgili açıklamalar yapması da bekleniyor.

04.04.2009


 

GİGİ BECALİ TUTUKLANDI

ROMANYA futbolunun önde gelen takımlarından Steaua Bükreş'in sahibi Gigi Becali, adam kaçırmak ve azmettirmekten gözaltına alındı.

Becali'nin, ocak ayı başında 162 bin dolar değerindeki arabasını çalmaya çalışan 3 kişiyi kaçırarak, kötü muamele etmek ve azmettirmek suçlarından dün sabah gözaltına alındığı bildirildi. Bükreş polisi, Becali'nin ocak ayı içerisinde 6 adamıyla birlikte arabasını çalma girişiminde bulunan 3 kişiye saldırmaktan göz altına alındığını ve soruşturma kapsamında 29 gün daha tutukluluk halinin devam etmesine karar verildiğini açıkladı.

BİNLERCE SEVENİ ADLİYEYE AKIN ETTİ

Romanya'nın 3.35 milyar dolar servetiyle 2 yıl önce en zengin işadamı olan Gigi Becali ise bu üç adamın arabasını çaldıklarını ve kendisinden haraç almak istediklerini, bununla da yetinmeyip polise gitmemek için kendisinden ''sus payı parası'' talep ettiklerini iddia etti. Becali'nin avukatı Gheorghe Mateut ise müvekkilinin ''kötü muamele''den tutuklandığını açıkladı. Bu arada, Gigi Becali'nin binlerce seveni ve aile fertleri de adliye önünde ''Gigi'ye özgürlük'' sloganları atarak, ünlü işadamının serbest bırakılmasını istedi. Öte yandan sözlü çıkışlarıyla da bilinen Becali'nin, aralık ayında takımın başına getirdiği Türk teknik direktör Yüksel Yeşilova'nın başarısız sonuçlar almasını Müslüman olmasına bağladığı iddia edilmişti.

04.04.2009


 

VOLEYBOLDA YARI FİNAL GÜNÜ: ARKAS-FENERBAHÇE

AROMA Erkekler Voleybol Birinci Ligi play-off yarı finalinde mücadele edecek Arkasspor ile Fenerbahçe arasındaki ilk karşılaşma bugün İzmir'de oynanacak.

Atatürk Spor Salonu'ndaki Arkasspor-Fenerbahçe maçı saat 18.00'de başlayacak. Arkasspor, normal sezonu birinci sırada tamamladıktan sonra play-off ilk turunda Bozkurt Belediyesi Plevnespor'u deplasmanda 3-2, İzmir'de 3-0 yendi ve yarı finale yükseldi. Normal sezonu 5. sırada bitiren Fenerbahçe ligin ilk devresinde İzmir'de oynanan karşılaşmada Arkasspor 3-2 yenilirken, İstanbul'daki müsabakayı ise 3-0 kazanmıştı.

04.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis