"Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Acil tedbir alınsın

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Türkiye’ye giriş yapanlara gümrük kapılarında domuz gribi virüsü testi uygulanmalı” dedi.


SALGINLAR SAVAŞLARDAN YIKICI

Uzak Doğu’dan kaynaklanan ve hâlâ ölümlere sebep olan kuş gribi salgının ardından önce Meksika’da görülen ve birçok ülkeye de yayılan domuz gribi salg

Şehit polise ağlatan tören

Bostancı’daki operasyon sırasında şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törene katılanlar gözyaşlarını


  Mersin’de 36 kilo patlayıcı ele geçirildi

Mersİn’de, ‘’dur’’ ihtarına ateşle karşılık veren terör örgütü üyeleriyle polis arasında çıkan çatışma sonrasında yapılan operasyonda 156 ayrı paket halinde toplam 35 kilo 880 gram A4 tipi patlayıcının ele geçirildiği bildirildi.


  Terör örgütünden 3 büyük şehirde saldırı planı

Sürdürülen operasyonlarda büyük darbe yiyen terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in ‘’hain planı’’ ortaya çıkarıldı. Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğünden, terör örgütüyle ilgili il emniyet müdürlüklerine bir ‘’teleks emri’’ gönderildi.


  Korsanlarla mücadele komutası Türkiye’ye geçiyor

Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Erdem Caner Bener, Aden Körfezi’nde deniz haydutlarıyla mücadele eden gücün komutasını ABD’li kadın Tuğamiral Michelle Howard’dan Bahreyn’in Manama Limanı’nda 3 Mayısta düzenlenecek törenle devralacak.


  Şişli’de otoparkta patlama

Şİşlİ’de bir otoparkta meydana gelen patlamada maddi hasar oluştu.


  Doğal gazda indirim ay sonunda

Enerjİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğal gazda indirime ilişkin, ‘’Ay sonunda rakam netleşecek, bir indirim yapacağız’’ dedi.


  İşsizler belediye kapısını aşındırıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan, göreve geldiği 1,5 aylık sürede 6 binden fazla kişinin iş başvurusunda bulunduğunu belirterek, ‘’ Devlet olarak bu soruna bir çözüm bulmalıyız’’ dedi.


  Sözleşmeliye aile ve çocuk yardımı için dâvâ

Türk Sağlık-Sen, sözleşmeli personele aile ve çocuk yardımı yapılmamasını mahkemeye taşıdı.


  Çekler tam üyeliğimizi istiyor

AB dönem başkanı Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Eva Filipi, ülkesinde yaşanan hükümet krizinin Türkiye’nin AB müzakere sürecini etkilemeyeceğini söyleyerek, “Çünkü ülkemdeki bütün siyasi partiler, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini destekliyor” dedi.


  Türkiye, Avrupa ile Müslüman dünyası arasında bir köprü

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Türkiye’nin “Hristiyan Avrupa ile Müslüman dünyası arasında gerekli olan bir köprü olduğunu” söyledi.


  AP, son gelişmeleri tartışacak

AVRUPA Parlamentosunun (AP) 7 Mayıs’ta Strasburg’daki genel kurulunda “Türkiye’deki demokratik süreç” tartışılacak.


  Türklere kapıyı çarpmamak gerek

İSPANYA’DA ana muhalefette bulunan Halk Partisi’nin (PP), 7 Haziranda yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde liste başı adayı olan Jaime Mayor Oreja, Türkiye’nin AB’ye girişinin bazı sorunlar doğuracağını savunsa da, “Türklere kapıyı çarpmamak gerekir” dedi.


  MHP’li Çalış, bedelli askerlik teklifini geri çekti

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, bedelli askerlikle ilgili TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifini, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla geri çektiğini açıkladı.


  TESK, liderler turuna çıkıyor

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen Esnaf ve Sanatkarları Federasyonları ve Meslek Kuruluşları Ortak Akıl Toplantısı’nın üçüncüsü Antalya’da yapıldı.


  Gül, Taksim için devrede

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama taleplerinin düşünülmesi gerektiğini söylediğini bildirdi.


  1 Mayıs 1977’nin 3 yabancı şahidi İstanbul’a gelecek

1 MAYIS Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, 1 Mayıs 1977’nin yabancı tanıklarını yeniden buluşturacak.


  Bahçeli’den hükümete “Ermenistan” çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümü için kurulan Minsk grubunun tıkandığını söyledi.


  Şahin: Dosyanın hem Almancası, hem Türkçesi var

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, Almanya’daki “Deniz Feneri Davası”na ilişkin Cuma günü Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinin Adalet Bakanlığına getirdiği dosyanın hem Almancası hem de Türkçesinin bulunduğunu bildirdi.


  Güleçyüz’ün annesi duâlarla…

Önceki gün vefat eden, gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz’ün annesi Fahriye Güleçyüz, dün Kütahya Ulucami’de kılınan öğle namazının ardından Ahi Erbasan kabristanında duâlarla toprağa verildi. Cenaze namazına aile efradı ve çok sayıda Yeni Asya okuyucusu katıldı.


  YÖK’ten Türkiye’ye dönün çağrısı

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Türkiye’de üniversitelerde öğretim üyesi sağlanmasında ciddî sorunlar bulunduğunu belirterek, yurtdışında master ve doktora yapan öğrencileri, öğrenimlerini tamamlamalarından sonra hemen Türkiye’ye dönmeye çağırdı.


  YURTKUR’dan mezunlara icra şoku

YURTKUR, kredi alan ama mezun olduktan sonra borcunu ödemeyen 220 bin üniversiteliye icra takibi başlattı. 600 bin mezun da yakın takibe alındı.


  Peygamberimizin (asm) tesbitleri TIP’a ışık tutuyor

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Musa Zorlu, “Hz. Muhammed’in tesbitleri bugün bile insan sağlığına ve tıp bilimine ışık tutuyor” dedi.


  Nar suyu prostat kanserini yavaşlatıyor

AmerİkalI bilim adamları, prostat kanserine karşı etkili olduğu düşünülen nar suyunun prostat kanserinin yeniden ortaya çıkma sürecini yavaşlattığını ispatladı.


  Üniversitelere yeni yüksekokul ve fakülte

Hİtİt Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Erzincan Üniversitesi’ne yeni fakülte ve yüksekokul kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı.


  Ulubat Gölü yok oluyor

UluslararasI Ramsar sözleşmesi kapsamında bulunan Uluabat Gölü’nün endüstriyel ve evsel atık sularla kirlendiği, kendini yenileyemediği, su kalitesinin giderek bozulduğu bildirildi.


  Sütü sağlıklı tüketin

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Ünal, ‘’Bilimsel çalışmalar, süt kaynatıldığında içindeki vitaminlerin yüzde 100’ünün diğer besinlerin de yüzde 60’ının kaybedildiğini ortaya koydu’’ dedi.


  Trafikte gizli tehlike: Teknoloji farkı

Gelİşen teknolojileriyle çok sayıda yeniliği bünyesinde barındıran ve kaza riskini azaltan otomobiller ile gerekli donanımdan yoksun araçların aynı trafikte bulunmasının ciddî bir tehlike oluşturduğu bildirildi.


  Sınırlara yüksek teknoloji koruması

Hacettepe Üniversitesi Teknoparkı bünyesinde, görüntüleme sektöründe tecrübeli genç araştırmacıların kurduğu InfoDif firması, ‘’Sınır ihlalleri ve medikal görüntüleme’’ projelerinde geliştirdiği yeni nesil çözümlerle göz dolduruyor.


  Genetiği değiştirilmiş tohum tehdidi

YIldIz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeminur Topal, ‘’genetiği değiştirilmiş tohum kullanımının inanılmaz derecede artığını’’, bunun da sıkıntılara yol açtığını belirtti.


  Mustafa Topaloğlu ABD’yi de güldürdü

Mustafa Topaloğlu’nun ABD Başkanı Barack Obama için bestelediği şarkı, Amerikan televizyonlarına da konu oldu.


  Bahar alerjisine dikkat

Avrupa Acil Tıp Birliği Başkan Vekili uzman doktor Ülkümen Rodoplu, ilkbahar aylarında artan polenler sebebiyle alerjik astım hastalarının dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis