"Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Şehit polise ağlatan tören

Bostancı’daki operasyon sırasında şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törene katılanlar gözyaşlarını tutamadılar. Balaban’ın cenazesi, Fatih Camiinde kılınan cenaze namazını müteakiben Edirnekapı Şehitliğinde defnedildi.

Şehit polis duâlarla

BostancI’dakİ operasyon sırasında şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban (34) için İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde tören düzenlendi. Şehit Emniyet Amiri Semih Balaban’ın Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulmasının ardından, Balaban’ın eşi Filiz Balaban, kızları 2 yaşındaki Elif ve 4 yaşındaki Şevval’i kucağına alarak tabutun yanına geldi. Kendisi de polis memuru olan Filiz Balaban’ın eşiyle vedalaşırken metanetini koruduğu gözlendi. Törene, şehit Emniyet Amiri Balaban’ın annesi Fatma Balaban ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, ‘’Ergenekon’’ soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, CHP’li Gürsel Tekin, Mehmet Ağar ile emniyet teşkilatı mensupları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törende, Balaban’ın öz geçmişi okundu. Törende Devlet Bakanı Egemen Bağış, “Gördüğümüz metin ve kararlı gözler, bu ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliğine hiç kimsenin halel getirmeyeceğini, zarar veremeyeceğini bir kez daha gösterdi’’ dedi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ise ‘’Türk Polis Teşkilatı, güvenlik kuvvetleriyle birlikte her zaman teröre geçit vermeyen, terör nerede olursa olsun, onun başını ezmek için dimdik ayakta duran bir teşkilattır’’ diye konuştu. İstanbul Valisi Muammer Güler de yapılan değerlendirmelerde güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonlarını etkileyebilecek beyan ve davranışlardan kaçınılmasını istedi. ‘’Şimdi şehidimize ağlamanın, yaraları sarmanın zamanıdır’’ diyen Güler, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü uğrunda asker, polis, korucu ve milletle topyekun mücadele verildiğini ifade etti. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ise Türk polisinin silahını ve telsizini namusu bildiğini teröriste kaptırmadığını kaydederek, “Teröristin anons ettiği telsiz kendisine ait olan telsizdir. Benim şehidimin telsizi ve silahı arkadaşları tarafından şehit olduğu noktada yanında bulunmuştur’’ diye konuştu. Şehit Emniyet Amiri Semih Balaban’ın cenazesi, Eyüp İlçe Müftüsü İsa Gürler’in okuduğu duanın ardından omuzlara alınarak Polis Bandosu eşliğinde cenaze aracına taşındı. Tören boyunca Emniyet Müdürlüğü binasında bulunan Balaban’ın çocukları Elif ve Şevval Balaban’ın, cenaze taşınırken camdan el sallayarak babalarını uğurladıkları görüldü.

Balaban’ın cenazesi, daha sonra Fatih Cami’ne götürüldü. Şehit Emniyet Amiri Balaban’ın cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Mustafa

Çağrıcı kıldırdı. Balaban’ın naaşı cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. Bu arada, törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de çelenk gönderdiği görüldü.

Mazlum’un cenazesi Diyarbakır’a gönderildi

Bostancı’daki hücre evine yönelik polisin operasyonu sırasında, teröristin açtığı ateş sonucu vefat eden Mazlum Şeker’in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketine gönderildi.

Adlî Tıp Kurumu’ndan ailesi tarafından alınan Şeker’in cenazesi, önce Kartal Soğanlık’taki evine getirildi. Burada resmî plakalı bir otobüse konulan cenaze, daha sonra aile fertleriyle birlikte Diyarbakır’a hareket etti. Görüntü almak isteyen basın mensuplarına aile üyeleri tepki gösterdi.

Emanet Sokak polis gözetiminde

Kadıköy’de önceki gün silahlı çatışmaya sahne olan apartmanın bulunduğu Bostancı Emanet Sokak’a giriş ve çıkışlar dün polis gözetiminde yapıldı. Alınan bilgiye göre, Bostancı Emanet Sokak’ta polis ekiplerinin güvenlik önlemleri gece boyunca sürdü. Belediyenin temizlik görevlileri, çatışmanın yaşandığı sokağa sabah saatlerinde gelerek temizlik çalışmalarına başladı. Polislere ateş açılan dairenin, yapılan incelemelerin ardından polis ekiplerince mühürlendiği öğrenildi.

29.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Acil tedbir alınsın

  SALGINLAR SAVAŞLARDAN YIKICI

  Şehit polise ağlatan tören

  Ankara’da Ergenekon kazısı

  Mersin’de 36 kilo patlayıcı ele geçirildi

  Terör örgütünden 3 büyük şehirde saldırı planı

  Korsanlarla mücadele komutası Türkiye’ye geçiyor

  Şişli’de otoparkta patlama

  Doğal gazda indirim ay sonunda

  İşsizler belediye kapısını aşındırıyor

  Sözleşmeliye aile ve çocuk yardımı için dâvâ

  Çekler tam üyeliğimizi istiyor

  Türkiye, Avrupa ile Müslüman dünyası arasında bir köprü

  AP, son gelişmeleri tartışacak

  Türklere kapıyı çarpmamak gerek

  MHP’li Çalış, bedelli askerlik teklifini geri çekti

  TESK, liderler turuna çıkıyor

  Gül, Taksim için devrede

  1 Mayıs 1977’nin 3 yabancı şahidi İstanbul’a gelecek

  Bahçeli’den hükümete “Ermenistan” çıkışı

  Şahin: Dosyanın hem Almancası, hem Türkçesi var

  Güleçyüz’ün annesi duâlarla…

  YÖK’ten Türkiye’ye dönün çağrısı

  YURTKUR’dan mezunlara icra şoku

  Peygamberimizin (asm) tesbitleri TIP’a ışık tutuyor

  Nar suyu prostat kanserini yavaşlatıyor

  Üniversitelere yeni yüksekokul ve fakülte

  Ulubat Gölü yok oluyor

  Sütü sağlıklı tüketin

  Trafikte gizli tehlike: Teknoloji farkı

  Sınırlara yüksek teknoloji koruması

  Genetiği değiştirilmiş tohum tehdidi

  Mustafa Topaloğlu ABD’yi de güldürdü

  Bahar alerjisine dikkat

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis