"Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ÇOK KEYİFLİ 5 HAFTA

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Turkcell Süper Lig'in son 5 haftasının çok keyifli geçeceğini söyledi. Mustafa Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti.

Lig şampiyonluğu için 2 takımın avantajlı duruma geldiğini ifade eden Denizli, ''Son haftalar şampiyonluk kelimesinin ön plana çıkmasıyla önem kazanıyor. Ligin son 5 haftası çok keyifli geçecek'' dedi. Şampiyonluğun averajla belirlenip belirlenmeyeceği sorusuna ise Denizli, ''Uzak da olsa bir ihtimal, ama böyle olacağını sanmıyorum. Şu andaki tablo onu göstermiyor'' cevabını verdi.

ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERİLMEZ, HİSSEDİLİR, YAŞANIR

Mustafa Denizli, bir basın mensubunun, geldiği ilk günlerde camiaya şampiyonluk sözü vermediğini hatırlatıp, siyah-beyazlı takımın şimdi şampiyonluk yarışı içinde olduğunu belirtmesi üzerine, ''Şampiyonluk sözü verilmez, hissedilir, yaşanır'' diye konuştu. Siyah-beyazlı taraftarların internet sitelerinde şampiyonluk yorumları yaptıklarının belirtilmesi üzerine de Denizli, ''Bizden farklı düşünmüyorlar, ya da biz de onlar gibi düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı. Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçla ilgili yorum yapmaktan kaçınan deneyimli teknik adam, rakiplerinin şampiyonluk yarışından kopmuş olmasının, derbi maçta Fenerbahçe'ye bir avantaj sağlayıp sağlamayacağı sorusuna, ''Büyük takımlar arasındaki maçlar farklı olur. Bu maçlar camialara moral veren, ayakta tutan karşılaşmalardan biridir'' diye cevap verdi.

MUSTAFA DENİZLİ ŞANSLI MI YORUMLARINA KIZDI

Mustafa Denizli, bazı kesimlerin teknik direktörlük hayatında kendisine ''Şanslı'' yorumunu yaptıklarının kaydedilmesi üzerine de ''Hayatında bir baltaya sap olamayanlar, genelde o kelimeyi çok kullanırlar'' şeklinde konuştu. Serdar Özkan ile ilgili bir soruyu da Denizli, ''Serdar'ın kalitesinden şüphem yok. Kalitesine inandığım futbolcuya da fırsat veririm'' diye cevaplandırdı. Denizli, sakatlığı nedeniyle bugünkü antrenmana çıkmayan Mert Nobre ile ilgili olarak da '' Ağrılarının olmadığını söylüyor, ama bir de antrenmanda görmek lazım. Sanırım yarın veya perşembe günü takımla antrenmana çıkacak'' diye konuştu. Trabzonspor'daki görevinden ayrılan teknik direktör Ersun Yanal ile ilgili bir soruya da Mustafa Denizli, ''Bütün ayrılıklar üzüntülüdür. Şu ana kadar yarışın içinde olan bir takım. Daha 5 maç vardı'' diye cevap verdi.

29.04.2009


 

DERBİ HAZIRLIĞI

Beşiktaş, bir günlük iznin ardından, Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmana sakatlıkları bulunan Mert Nobre ile Tomas Sivok katılmadı.

Antrenmana koşu çalışmasıyla başlayan siyah-beyazlılar, pas çalışmasının ardından 3 gruba ayrılarak ayak tenisi oynadı. Futbolcular, şut çalışması yaptıktan sonra, yarı sahada çift kale maç oynayarak antrenmanı tamamladı.

DERBİ BİLETLERİ SATIŞA ÇIKIYOR

SÜPER Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 3 Mayıs Pazar günü yapılacak derbi maçın biletleri bugün saat 10.00'da satışa çıkarılacak. Dev maçın bilet fiyatları 70 ile 750 TL arasında değişiyor. Fiyatlar şöyle: VIP Üst B-E: 750 TL, VIP Üst A-F: 450 TL, VIP Alt A-F: 375 TL, VIP Alt B-E: 400 TL, VIP Alt C-D: 450 TL, Numaralı orta: 375 TL, Numaralı kenar: 325 TL, Kapalı üst: 250 TL, Kapalı alt: 200 TL, Yeni açık: 70 TL, Eski açık: 70 TL, Rakip takım (Eski açık): 70 TL.

29.04.2009


 

Sivas'ta gollere savunma ve orta saha katkısı

TÜRKCELL Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor'da, forvet oyuncularının yanı sıra savunma ve orta saha oyuncuları da skora katkı sağlıyor.

Ligde son 5 haftaya, Beşiktaş'ın 1, Trabzonspor'un 7, Galatasaray'ın 8, Fenerbahçe'nin ise 12 puan önünde, 60 puanla lider olarak giren Sivasspor'da, Trabzonspor galibiyeti orta saha ve savunma oyuncularının skora ne denli önemli katkı sağladığını gözler önüne serdi. Şampiyonluk yarışında büyük önem taşıyan maçta Trabzonspor'u gole dönük orta saha oyuncusu Musa Aydın, sağbek Abdurrahman Dereli ve solbek Hayrettin Yerlikaya'nın attığı gollerle 3-0 mağlup etmeyi başaran Sivasspor, takım halinde hem ofansif, hem de defansif anlamda başarılı bir futbol sergilediğini futbol kamuoyuna gösterdi.

Sergilediği futbolla spor kamuoyunun takdirini kazanan Bülent Uygun yönetimindeki Sivasspor, geride kalan 29 maçta kalesinde gördüğü 19 golle ligin en az gol yiyen ekibi konumunda bulunurken, rakip kalelere attığı 46 golle de 51 gollü Galatasaray, 50 gollü Fenerbahçe ve 48 gollü Beşiktaş'ın ardından ligin en golcü 4. takımı olarak göze çarpıyor. Ligde son 5 haftaya girilirken şampiyonluğun en güçlü adayı konumunda olan Sivasspor'da, hem savunma ve orta saha oyuncuları gollerde forvete destek veriyor, hem de forvet oyuncuları savunmayı destekliyor. Sivasspor'da ligde geride kalan 29 maçta atılan 46 golün 27'sinde forvet, 19'unda ise savunma ve orta saha oyuncularının imzası bulunuyor. Orta saha oyuncularının 12 golle skora katkıda bulunduğu Sivasspor'da, savunma oyuncuları da 7 gol atarak takımlarının başarısında büyük rol oynuyor.

29.04.2009


 

YANAL'IN TRABZON'DA 550 GÜNLÜK KARNESİ

TRABZONSPOR yönetimi ile görüşüp ayrılma kararı alan teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımda 550 gün görev yaptı.

Bordo-mavili takım, Yanal yönetiminde lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 62 maç çıktı. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 30 galibiyet, 20 yenilgi, 12 beraberlik elde etti. Trabzonspor, teknik direktör Ziya Doğan'ın istifasının ardından, geçen sezonun 11. haftasındaki Ankaraspor maçıyla göreve başlayan Ersun Yanal yönetimindeki 53 lig maçında, 26 galibiyet, 16 yenilgi, 11 de beraberlik elde etti. Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda 72 gol atarken, kalesinde 57 gol gördü.

BÜYÜK MAÇLARDA TEK GALİBİYET

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, Fortis Türkiye Kupası'nda 2 sezon da başarılı bir performans ortaya koyamayan Trabzonspor, gruplardan çıkma başarısı gösteremedi. Karadeniz ekibi, Fortis Türkiye Kupası'ndaki toplam 9 maçta 4 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor, şampiyonluğa oynayan takımlar karşısında iki sezonda tek galibiyet elde etti. Bordo-mavililer, geçen sezonun son haftasında sahasında Fenerbahçe'yi 2-0 yenerek söz konusu maçlar içerisindeki tek 3 puanını kazandı. Ersun Yanal, geçen sezonun 10. haftasındaki Kayserispor maçı sonrası bordo-mavili takımda göreve başlarken, bu haftaki Kayserispor maçı öncesi de görevi bırakmış olacak. Bordo-mavili takım, Ziya Doğan'ın istifasıyla geçen sezonki Kayserispor maçında PAF takımı antrenörü Ahmet Özen yönetiminde çıkarken, bu haftaki maçta da yine Ahmet Özen ile sahada olacak. Trabzonspor, Özen yönetiminde Kayserispor ile deplasmanda yapılan maçı 1-0 kaybetmişti.

29.04.2009


 

AZİZ YILDIRIM: KADROYU BEN DEĞİL, ARAGONES YAPIYOR

FENERBAHÇE Kulübü, futbol takımının kadrosuna dair seçimlerin kulüp başkanı Aziz Yıldırım tarafından değil, teknik direktör Luis Aragones tarafından yapıldığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, dünkü bazı gazetelerde, futbolculardan Uğur Boral'ın iki haftadır kadroda yer almamasına neden olarak kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın gösterildiğine dikkat çekilerek, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Kulüp açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: ''İddia edildiği gibi başkanımızla Uğur Boral arasında bu yönde herhangi bir tartışma yaşanmadığı gibi, kadroya dair seçimler başkanımız tarafından değil, teknik direktör Luis Aragones tarafından yapılmaktadır. Ayrıca, Sayın Aragones'in, Ankaragücü maçından sonra, Uğur Boral'ın kadroda yer almamasına dair sorulan soruya verdiği cevap sırasında, bu haberi kaleme alanların da orada bulunduğu unutulmalıdır.''

29.04.2009


 

ANTALYASPOR'U ZORLU 5 KARŞILAŞMA BEKLİYOR

TÜRKCELL Süper Lig takımlarından Antalyaspor'un, ligin son beş haftasında oynayacağı maçlarla kaderi belirlenecek.

Kocaelispor'a deplasmanda 1-0 mağlup olarak ligin alt sıralarında yer alan takımlar ile arasındaki puan farkı kapanan Antalyaspor, gözünü Bursaspor maçına çevirdi. Kırmızı-beyazlı takım, ligin bitimine beş hafta kala ligdeki kaderini belirleyecek maçlar oynayacak. Antalyaspor, bu hafta kendi seyircisi önünde ezeli rakibi Bursaspor ile karşılaşacak. Ligin 31. haftasında, alt sıralardan kurtulmaya çalışan Eskişehirspor ile deplasmanda mücadele edecek Antalyaspor, 32. haftada sahasında Fenerbahçe ile oynayacak. Bu zorlu maçın ardından Ankaraspor deplasmanında konuk olacak kırmızı-beyazlılar, son hafta Ankaragücü ile karşılaşacak. Ligin son beş haftasında üç maçı sahasında oynayacak Antalyaspor, iki maç da deplasmanda mücadele edecek.

29.04.2009


 

BURSASPOR'DA İVANKOV GOLÜ ATTI, KALEYİ KAPATTI

BURSASPOR'UN sezon başında Kayserispor'dan transfer ettiği Dimitar Ivanov Ivankov, 25. haftada oynanan Fenerbahçe maçında attığı penaltı golünün ardından 446 dakikadır kalesini adeta kapattı.

''Dünyanın en fazla gol atan kalecileri'' sıralamasında 38 golle 5. sırada yer alan Ivankov, 2009 yılında Bursaspor'un en fazla konuşulan futbolcuları arasında ilk sıralarda yer almaya başladı. Yeşil-beyazlı takımın, 2009 yılında topladığı 26 puanda, yaptığı kurtarışlarla önemli pay sahibi olan Bulgar file bekçisi, bu bölümde oynanan 13 lig maçının 7'sinde rakip forvetlere gol şansı tanımadı. Ivankov, son golünü Bursaspor'un 21 Mart'ta Fenerbahçe ile sahasında oynadığı maçta yedi. Guiza'nın golüne engel olamayan Ivankov, aynı maçta takımının 93. dakikada kazandığı penaltı atışını gole çevirerek, takımını galibiyete taşıdı. Penaltı golünün ardından kariyerinde attığı gol sayısını 38'e yükselten Ivankov, daha sonra Ankaraspor, Ankaragücü, Beşiktaş ve Denizlispor maçlarında adeta devleşti. mayı bildi.

29.04.2009


 

HAVUZDA 50 METREDE DÜNYA REKORU KIRILDI

RUS yüzücü Anastasia Zueva, bayanlar 50 metre sırtüstünde yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Zueva, Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan yüzme yarışlarında, bayanlar 50 metre sırtüstünde 27,48'lik derecesiyle dünya rekoru kırdı. 18 yaşındaki Rus yüzücü, Avustralyalı yüzücü Sophie Edington'ın geçen yıl Mart ayında ülkesinde kırdığı dünya rekorunu, 19 saliseyle geliştirmiş oldu

29.04.2009


 

MEHMET OKUR'LU JAZZ LAKERS'A BOYUN EĞDİ

NBA'DE Batı Konferansı'nda Utah Jazz, deplasmanda Los Angeles Lakers'a 107-96 yenilerek, seride 4-1 geriye düşerken, Los Angeles Lakers tur atlayan taraf oldu.

Karşılaşmanın ilk çeyreği 26-26 berabere bitse de Jazz, devreyi 56-43 geride bitirdi. Üçüncü periyodu da 82-63 geride tamamlayan Utah ekibi, sahadan da 107-96 mağlup ayrıldı. Staples Center'daki karşılaşmada sakatlıktan yeni kurtulan milli basketbolcu Mehmet Okur, 30 dakika kaldığı sahada 8 sayı, 8 ribaunt ve 2 asist üretti. Jazz'da Paul Millsap'in 16 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistlik performansı, galibiyete yetmezken, Andrei Kirilenko ve Deron Williams'ın 14'er sayılık çabası da yenilginin önüne geçemedi. Lakers'ı galibiyete götüren isimler ise 31 sayı, 4 asist ve 2 ribauntla Kobe Bryant, 26 sayı, 15 ribaunt ve 4 asistle Lamar Odom ve 17 sayı ve 11 ribaunt kaydeden Pau Gasol oldu. Ligin diğer maçlarında, Doğu Konferansı'nda Atlanta Hawks, deplasmanda Miami Heat'i 81-71 yenerek, serideki durumu 2-2 eşitledi. Batı Konferansı'nda deplasmanda New Orleans Hornets'i 121-63 gibi açık farkla yenen Denver Nuggets ise 3-1 üstün durumda bulunuyor. Aynı konferansta sahasında San Antonio Spurs'ü 99-90 mağlup eden Dallas Mavericks de seride 3-1 öne geçen taraf oldu.

29.04.2009


 

G.SARAY BELÇİKALI KALECİ BAİLLY'İ TAKİBE ALDI

GALATASARAY ve Antalyaspor, transfere hız verirken, gözünü Belçika Birinci Futbol Ligi'ne çevirdi.

Galatasaray, Belçika Milli Takımı kalecisi ve aynı zamanda Bundesliga takımlarından Borussia Mönchengladbach takımında forma giyen 23 yaşındaki Logan Bailly'i takibe aldı. Kontratı 2013 yılına kadar devam eden Bailly'nin sözleşmesinde, kontratı bitmeden başka bir takıma gitmesi halinde ekstra transfer ücreti bulunduğu belirtildi. Öte yandan, Belçika Birinci Futbol Ligi ile ilgilenen bir diğer Türk takımı da Antalyaspor oldu. Birinci Lig'de mücadele eden Dender Kulübü'nde forma giyen Sülejman Smajic'i izlemeye alan Antalyaspor'un, bu futbolcuyu almakta kararlı olduğu ve gelecek sezon için kadrosuna katmaya çalıştığı bildirildi.

29.04.2009


 

"DAVİS CUP" BAŞLIYOR

TENİS dünyasının milli takımlar düzeyinde en prestijli şampiyonası olan ''Davis Cup'', Turkcell'in ana sponsorluğuyla 10 yıl aradan sonra yarın yeniden İstanbul'da başlayacak.

TED Kulübü Tesisleri'nde, 3 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek Davis Cup'ta, sıra Lüksemburg, Yunanistan, Estonya, Botsvana, İzlanda, Madagaskar ve Ruanda olmak üzere 8 milli takım yer alacak. Avrupa-Afrika 3. Grup'ta yer alan Türkiye, bir üst gruba yükselebilmek için ilk 2'ye girmeyi hedefliyor.

29.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis