"Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ALEX: KUPA BİZİM OLACAK

FENERBAHÇE Futbol Takımı'nın kaptanı Alex de Souza, Fortis Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile 13 Mayıs'ta yapacakları final maçı için ''Kazanacağız'' dedi.

Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli kulübün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe dergisinin mayıs sayısında yer alan röportajında, Fortis Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi vereceklerini hatırlatarak, yıllar süren kupa hasretini bu kez sonlandıracaklarını savundu. Elinde kupayla dergiye poz veren Alex, şunları kaydetti: ''Fenerbahçe camiasının uzun süredir bu kupaya hasret olduğunu biliyorum. Benim de Fenerbahçe'de olduğum 5 sezonda da bu özlem sürdü. 5 sene içinde iki kere final onadık ve maalesef ikisini de kaybettik. Bu sene tekrar finaldeyiz. Bu kez başarmak istiyoruz. Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün taraftarının artık daha fazla beklememesi gerekiyor. Bu kadar yaklaşmışken elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu sefer kupayı almalıyız.''

ARAGONES: KUPAYI HEDİYE EDECEĞİZ

Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, ''Sıkıntı varsa, sorumlusu benim'' dedi. Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe dergisinin mayıs sayısına değerlendirmelerde bulunan İspanyol teknik adam, ikinci yarıdaki Kocaelispor ve Bursaspor maçlarının Fenerbahçe için sezonun kilit ve kırılma maçları olduğununa dikkat çekerek, bu maçlarda son dakikalarda yenilen goller olmasa, Fenerbahçe için şimdi çok daha farklı şeylerden söz ediliyor olacağını ileri sürdü. Sezon boyu tartışılan Güiza ve Semih tercihlerine değinen, yaşanan sıkıntıların sorumluğunu üstüne alan Aragones, Fenerbahçe'nin önünde en somut hedef olarak kalan Fortis Türkiye Kupası'nı kazanıp, camiaya hediye etmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Türkiye'ye gelmeden önce Fenerbahçe hakkındaki bilgileri, arkadaşı olan ünlü İspanyol futbolcu Alfredo Di Stefano'dan aldığını, Fenerbahçe'de mutlu olduğunu ve kalmak istediğini belirten Aragones, psikolojik ve fizik anlamda kendini iyi hissettiği sürece futbolun içinde kalacağını da sözlerine ekledi.

02.05.2009


 

DERBİ ÖNCESİNDE 11 FUTBOLCU SARI KART CEZA SINIRINDA

TÜRKCELL Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 3 Mayıs Pazar günü yapılacak derbi öncesinde iki takımdaki sarı kart cezası sınırındaki oyuncuların çokluğu dikkati çekiyor.

Derbi öncesinde Beşiktaş'ta 7, Fenerbahçe'de ise 4 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlılarda İbrahim Üzülmez, Cisse, Tello, Zapotocny, Yusuf, Nobre ve Sivok, Fenerbahçe'de ise Alex, Yasin, Ali Bilgin ve Selçuk, derbide sarı kart görürse cezalı duruma düşecek. Fenerbahçeli Önder ise, sarı kart cezası nedeniyle derbide oynayamayacak.

02.05.2009


 

F.BAHÇE TÜRKİYE'NİN 100 BÜYÜK ŞİRKETİ LİSTESİNDE YER ALDI

FENERBAHÇE, ekonomi dergisi Forbes Türkiye tarafından hazırlanan ''Türkiye'nin 100 Büyük Şirketi'' listesinde yer aldı.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Fenerbahçe Sportif A.Ş., Forbes Türkiye tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin önemli şirketlerinin yer aldığı listede 61. sırada yer buldu. Listede yer alan tek sportif şirket olan Fenerbahçe Sportif A.Ş.'nin piyasa değeri, 1 milyar 62 milyon TL olarak gösterildi.

02.05.2009


 

YILDIRIM: BAŞARILARI İNKAR ETMEK TARİHE İHANETTİR

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, sarılacivertli kulübün yaşadığı başarıları inkar etmenin, tarihe ihanet olduğunu söyledi.

Aziz Yıldırım, kulübün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe dergisinin mayıs sayısında yer alan ve ''Yaşanan başarıları inkar etmek tarihe ihanettir'' başlığıyla kaleme aldığı yazısında, sadece futbol takımının bu sezon aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle yapılan eleştirilerin haksız olduğunu kaydetti. Yıldırım, seçim düşünceleriyle, her alanda başarılarla dolu 10 yıllık bir dönemi acımasızca eleştirmenin ve yaşanan başarıları inkar etmenin, kulübün söz konusu 10 yıllık dönemine, yani tarihine ihanet etmek olduğunu ifade etti.

02.05.2009


 

ÜZÜLMEZ: KİMSEDEN TORPİLİM YOK

BEŞİKTAŞ'IN deneyimli futbolcusu İbrahim Üzülmez, yakaladığı istikrarda azim ve çalışkanlığının önemli payı olduğunu söylerken, kimseden torpili olmadığını vurguladı.

Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha dergisinin mayıs sayısına röportaj veren İbrahim Üzülmez, ''Kimseden bir torpilim yok. Geride kalan bunca yılda Beşiktaş'ta görev yapan tüm hocaların yönetimi altında ilk 11'de düzenli olarak görev yaptım. Bunun ardında, benim azmim ve çalışkanlığım yatıyor diye düşünüyorum. Birçok yabancı oyuncu transfer edildi, arkasından benim için 'Artık oynayamaz' diye yorumlar yapıldı. Ben her zaman kendi mücadeleme, hırsıma ve arzulu oyunuma inandım'' ifadelerini kullandı. Siyah-beyazlı takımın form trafiğinin giderek yükselmesi konusunda teknik direktör Mustafa Denizli'nin önemli payı olduğunu vurgulayan İbrahim Üzülmez, şunları kaydetti: ''Mustafa Denizli bize her zaman güvendi ve iyi bir takım olduğumuzu açıkça söyledi. Özellikle ilk yarının son haftalarında zirve ile puan farkının açıldığı dönemde yaptığı takım toplantılarında bunu dile getirmişti. Eğer birlik beraberliği sahaya yansıtırsak işlerin bizim lehimize gelişeceğini söylemişti. Mevcut tabloya baktığınız zaman bunun doğru çıktığını görüyoruz. Rakiplerimizi geride bıraktık, zirveye ortak olduk. Bu başarıda Mustafa Denizli'nin büyük payı var. Bu beraberlik havasının sürmesi gerekiyor ki, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşalım.'' Denizli'nin, şampiyonluk düğümünün 32. haftada çözülebileceği şeklindeki değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine de deneyimli oyuncu şöyle konuştu: ''Mustafa Denizli uzun yıllar Türkiye Ligi'nde takımlar çalıştırmış, Milli Takım'ın başında bulunmuş, deneyimli ve başarılı bir hoca. Tecrübesiyle rakiplerimizin puan kaybedeceğini hesap ederek ve bizim azimli oyunumuzu dikkate alarak böyle bir tahmin yapmış olmalı. Biz de onu utandırmamak için 32. haftaya dek kayıpsız gitmek istiyoruz.''

YABANCILARA DA KAPTANLIK VERİLEBİLİR

İbrahim Üzülmez, Türkiye'de takımların eski oyuncularına kaptanlık verilmesi anlayışının değiştiğini söylerken, yabancı oyunculara kaptanlık verilmesini yadırgamadığını aktardı. Geçmişte, kulüplerin eski futbolcularının kaptanlık görevini üstlendiğini dile getiren tecrübeli oyuncu, ''Ama artık bu trend değişti. Bizde de Gökhan Zan olmadığı zaman Matias Delgado, ya da Rodrigo Tello kaptanlık yapıyor. Bu görüşe de saygı duymak gerekiyor. Biz oyunculara da yönetimin verdiği kararı uygulamak düşüyor. Türkiye'de başka takımlarda da yabancıların kaptan olabildiğini görebiliyoruz. Ben onaylıyorum bu olayı. İster yerli olsun, ister yabancı, eğer kaptanlık vasfı varsa ve takım arkadaşları tarafından sevilen bir kişisiyle, o görev kendisine verilebilir'' şeklinde konuştu.

02.05.2009


 

YARIŞ SON MAÇA TAŞINACAK MI?

Geçen sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş ile aynı puanı almasına rağmen averajla 4. sırada yer almış ve çok istediği UEFA kupasına katılamamıştı.

Bu yıl daha şimdiden bırak UEFA’yı neredeyse Şampiyonlar Ligi'ni garantiledi. Soğuğu ile meşhurdu Sivas, bacalardan balta kesmez buzların sarktığı yerdi bir zamanlar. Şairlerin türkülerin diyarıydı. Süper Lige merhaba dedikten sonra öğrendi birçok kişi “Sivas’ın yolları”nı. Şimdi o Mayıs sıcaklığındaki şampiyonluk ateşi ile, futbolun kalbinin attığı yer. “olamaz”, “yapmazlar” “tesadüf” sözleri ümitleri kırsa da inançla azimle çalışarak ligin zirvesine oturdu Yiğidolar. Son 5 haftaya girilirken Beşiktaş’ın 1, Trabzonspor’un 7, Galatasaray’ın 8, Fenerbahçe’nin 12 puan önünde lider. En yakın takipçisi Beşiktaş’a göre daha kolay maçları var ve şampiyonluğa rakibinden daha yakın. Sahasında (356 gündür) yenilmeyen, en az gol yiyen 4 büyüklerden 3'ünü sahasında yenen, en az mağlup olan, en çok galip gelen bir takım için başarı kaçınılmazdı ve bu başarı yakalanmış oldu. Düşük bütçeye rağmen kazanılan bu başarıdaki en büyük pay elbette yönetim ve teknik kadro-futbolcular olduğu kadar, başta Sivas Valisi sayın Veysel Dalmaz ve diğer mahalli yöneticiler olmak üzere tüm Sivaslıların ve takımlarına her zaman sahip çıkan efendilik ve sportmenlikle gönüllere yerleşen Sivasspor taraftarınındır.

Şampiyonluk yarışında Sivasspor’u yalnız bırakmayan Beşiktaş ise ligin ilk yarısındaki hakem hatalarına rağmen oynadığı futbolla şu an bulunduğu yeri ve şampiyonluğu fazlasıyla hak etti. Eskişehir gibi zor bir deplasmanda kazandığı 3 puan ve gösterdiği mücadele ile şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağının mesajını verdi. Fakat Sivasspor’a göre maçları daha zor. Üstelik Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor taraftarlarının büyük kısmı ve birçok futbolsever “biz olamıyorsak Sivas olsun” anlayışında oldukları için, psikolojik olarak da oldukça zorlanacaklar. Sivas'ta Trabzon maçından sonra “Abdurrahman halayı”nı izledikten sonra, Eskişehir'de Beşiktaşlı futbolcular taraftarına “hadi hisset” demişlerdi. Bakalım Mustafa Denizli’nin tecrübesi ve futbolcularının arzulu futbolu ile Yiğidolar'ın mücadelesinde heyecan son maça kadar sürecek, halaylarla hisler birbirine karışacak mı?

NADİ AKSOY / [email protected]

02.05.2009


 

BANK ASYA BİRİNCİ LİGDE HEYECAN ZİRVEYE ÇIKTI

BANK Asya 1. Lig'de 33. hafta maçları bugün oynanacak 5 karşılaşma ile başlayacak. Ligin bitimine iki hafta kala, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor dışında bütün takımların ya ilk 6 içinde yer alma, ya da düşmeme çabası içinde bulunduğu ligde bugünkü müsabakalar, düşme hattındaki takımların durumlarını biraz daha netleştirecek.

Son 3 sıradaki ekiplerin TFF 2. Lig'e düşeceği ligde, yarın tüm karşılaşmalar saat 15.30'da başlayacak. Puan olarak düşme hattına daha yakın olan takımlardan Giresunspor, evinde ilk 6 mücadelesini sürdüren Çaykur Rizespor'u, özellikle ikinci devredeki performansıyla dikkati çeken Sakaryaspor da evinde Samsunspor'u ağırlayacak. Sakaryaspor ile aynı puana sahip olan, ancak kendi aralarında yaptığı maçlarda geride bulunan Güngören Belediyespor ise evinde Orduspor'u ağırlayacak. Ligin son sırasındaki Malatyaspor ise Kartalspor deplasmanında puan arayacak. Sarıkırmızılı ekip, İstanbul deplasmanında puan kaybetmesi durumunda gelecek sezon TFF 2. Lig'de mücadele edecek. Ligde, Pazar günü de ilk 2'yi belirleyecek olan ManisasporDiyarbakırspor maçı ve ilk 6'ya kalacak son takımın belirlenmesi açısından önemli olan Karşıyaka-Boluspor ve Adanaspor-Altay müsabakaları oynanacak.

02.05.2009


 

NİKE HALI SAHA LİGİ BUGÜN START ALIYOR

NİKE Halı Saha Ligi, 1.008 takımın katılımıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Çorlu'da bulunan 14 halı sahada bugün başlıyor.

Nike Halı Saha Ligi'ne katılacak tüm oyuncular, Futbol Federasyonu tarafından verilen ve 3 yıl geçerli olan Herkes İçin Futbol (HİF) Lisansı'na sahip olacak. 16-35 yaş kategorisinde, 6'sı as, 2'si yedek olmak üzere toplam 8 kişiden oluşacak takımların katılımıyla gerçekleşecek Nike Halı Saha Ligi'nde grup maçları bugün başlayarak 17 Mayıs'a dek sürecek. Gruplarda birinci olan takımlar eleme turuna katılmaya hak kazanacak. 23 Mayıs'tan 31 Mayıs'a dek devam edecek eleme turunda karşılaşmalar tek maçlı eliminasyon sistemiyle oynanacak. 15'er dakikalık 2 devre halinde oynanacak maçlarda beraberlik halinde seri penaltı atışlarına geçilecek.

02.05.2009


 

İSTANBUL'DA DAĞ BİSİKLETİ HEYECANI YAŞANACAK

BİSİKLET tutkunları İstanbul'da ilk kez düzenlenecek 4 saatlik solo maraton yarışında buluşacak.

Belgrad Ormanı'nda 3 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da başlayacak etkinlikte bayanlar, genç erkekler (16-18 yaş), 23 yaş altı erkekler (19-22 yaş), elit erkek (23-29 yaş), 30 yaş üstü master ve 40 yaş üstü master kategorilerinde bisiklet ile uzun turlar yapanlar ve profesyonel sporcular biraraya gelecek. Yarışmacılar dağ bisikletleriyle 4 saat pedal çevirecekler, bu süre içinde en fazla turu atan sporcu ilk kez yapılacak olan organizasyonun birincisi olacak. Herkesin katılımına açık olan solo maraton yarışları sonunda dereceye girenler madalya, kupa ve sponsorlardan hediyeler kazanacak.

02.05.2009


 

COCA-COLA AKADEMİ LİGİ FİNALLERİ BAŞLIYOR

FUTBOL Federasyonu tarafından Coca-Cola sponsorluğunda, 14 ve 15 yaş gruplarına yönelik olarak düzenlenen Coca-Cola Akademi Ligi'nin finalleri bugün Antalya'da başlıyor.

''İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu olmak'' felsefesiyle yola çıkan Coca-Cola Akademi Ligi'nin finalleri 2-14 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek. 13-18 Nisan tarihleri arasında yapılan play-off mücadelesi sonunda 14 yaş ve 15 yaş grubundan 8'er takım finallere kaldı. Coca-Cola Akademi Ligi 15 yaş finallerinde Altay, Beşiktaş, Ege Bölge Karması, Galatasaray, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Karşıyaka ve Marmara Bölge Karması 2-7 Mayıs tarihleri arasında Antalya Mardan Otel'de, 14 yaş finallerinde ise Altay, Ankaraspor, Beşiktaş, Bucaspor, Ege Bölge Karması, Fenerbahçe, Galatasaray ve Gençlerbirliği, 9-14 Mayıs tarihleri arasında Antalya WOW Topkapı Otel'de şampiyonluk için mücadele edecek.

02.05.2009


 

KIRKPINAR ŞAMPİYONU MİNDERE ÇIKTI

KIRKPINAR Yağlı Güreşleri'nde 2006 yılı başpehlivanı Osman Aynur, Yozgat'ta düzenlenen ''Büyükler Serbest Güreş 2. Lig 2. Kademe Play-Off'' müsabakalarında, Diyanet Gençlikspor adına mindere çıktı.

Kırkpınar'dan mindere transfer olan tecrübeli güreşçi Osman Aynur, 120 kiloda mücadele etti. 2006 yılında Kırkpınar'da başpehlivan olan ve sonraki yıllarda da derece yapan Osman Aynur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir taraftan Kırkpınar'a hazırlanırken, diğer taraftan da Diyanet Gençlikspor Kulübü adına minderde serbest stilde güreş yaptığını söyledi. Osman Aynur, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulan kulüpte başarılı sporcuların bulunduğunu, bu sezon hedeflerinin 1. lige yükselmek olduğunu bildirdi.

02.05.2009


 

TRABZON, KAYSERİ ÖNÜNDE

SÜPER Lig'de bugün sahasında Kayserispor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibini yenerek moral bulmak istiyor.

Avni Aker Stadında oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Ersun Yanal'ın istifasıyla teknik direktör değişikliğine giden bordo-mavililer, antrenörleri Ahmet Özen yönetimindeki ilk maçta Kayserispor'u mağlup etmeyi hedefliyor.

02.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis