"Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İşçi 32 yıl sonra Taksim’de

Taksim meydanı 1 Mayıs 1977’deki kanlı olaylardan sonra ilk kez işçi bayramına açıldı. Daha önce İstanbul Valisi Muammer Güler’in Taksim meydanına izin vermeyeceklerini açıklamasına rağmen, işçi grupları 32 yıl aradan sonra dün Taksim’deydi.


POLİS, MOLOTOFKOKTEYLİNE GAZ BOMBASI İLE CEVAP VERDİ

Dünkü 1 Mayıs gösterileri yine olaylı geçti. Mecidiyeköy’den Taksim’e çıkmak isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edince, grup po

Devlet rutinin dışına çıkamaz

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, “Ergenekon, Susurluk, JİTEM ya da hangi adla anılırsa anılsın, bizim bildiğimiz çağdaş hukuk devleti hiçbir şekilde i


  Ankara'daki kutlamalar Sıhhiye'de

ANKARA'DAKİ 1 Mayıs kutlaması Türk-İş ve KESK Ankara Şubeler Platformu’nun çağrısıyla Sıhhiye Meydanı’nda gerçekleştirildi.


  Katiller bulunsun

1 Mayıs 1977’deki kutlamalar sırasında o zamannki adı Intercontinental otel olan binanın 19’uncu katındaki bazı odalardan meydana doğru otomatik silâhlarla ateş açılmıştı. Genç Siviller de bu durumu hatırlatmak için The Marmara Otel’inin 19’uncu katına, “77 1 Mayıs’ında buradan ateş edenler bulunsun” yazılı pankart astı.


  1 Mayıs muharebe günü değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da yaşanan olaylarla ilgi olarak, “1 Mayıs bir muharebe, savaş günü değil” dedi.


  Emniyet'te kriz merkezi oluşturuldu

KUTLAMALAR kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde kriz merkezi kuruldu.


  Taksim'de olağanüstü tedbir

TAKSİM Meydanı araç girişlerine saat 03.00’ten itibaren kapatıldı ve güvenlik en üst düzeye çıkarıldı.


  Vali Güler: Her şeye rağmen sakin geçti

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamaları sırasında şu ana kadar 1 polisin başından, 1 vatandaşın da yüzünden aldığı küçük darbelerle yaralandığını öğrendiklerini belirterek, “3-5 gözaltı var” dedi.


  Sağduyu çağrısı

TBMM Başkanı Toptan, Türkiye genelindeki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının, barış, huzur ve sağduyu içerisinde gerçekleştirilmesinin herkesin ortak arzusu olduğunu belirtti.


  Emniyet: Envanter dışı silâhımız yok

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ‘’Son günlerde basında mühimmat konusunda bazı haberler yer almaktadır. Bu bağlamda Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarında herhangi bir eksik mühimmat bulunmamaktadır’’ diyerek, bir anlamda Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a cevap verdi.


  Yeni anayasa, bayramımız olsun

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yeni anayasanın Türkiye’nin, toplu sözleşme ve grev hakkının ise memurun bayramı olacağını söyledi.


  Akreditasyon ile medyayı takip edenler yok sayılıyor

Eskİ Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, Genelkurmay Başkanlığı’nın uyguladığı akreditasyona iliklerine kadar karşı olduğunu söyledi.


  Gönül: Askerlikle ilgili çalışmalar teknik düzeyde

MİllÎ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, askerlikle ilgili çalışmaların teknik düzeyde olduğunu bildirdi.


  Ergenekon ABD raporunda

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2008 yılı terörizmle mücadele raporunun Türkiye bölümünde, Türkiye’de faaliyet gösteren terör gruplarının, ‘’Kürt milliyetçisi, El Kaide, Marksist-Leninist ve Çeçen destekçisi’’ eğilimler taşıdığı ifadesi yer aldı.


  İHRACATTA BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin Nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,75 gerileyerek, 7 milyar 528 milyon dolar olarak gerçekleşti.


  Yağışta yüzde 23 oranında artış

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Ekim-Nisan periyodunda düşen yağış oranında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 oranında artış olduğunu bildirdi.


  Çiftçi borçlarında takip süresi uzatıldı

TÜRKİYE Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ortaklara kullandırılan kredilerden normal vadesinde tahsil olunamayarak idari takipteki krediler hesabına aktarılan alacaklara tanınan 2 aylık idari takip süresinin, 29 Nisan 2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 90 gün olarak uygulanacağı bildirildi.


  Özel okullara zam yapmayın çağrısı

TÜRKİYE Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, özel okullardan, ücretlerini arttırmamalarını veya enflasyon oranını geçmemelerini istediklerini belirterek, velilere 31 Mayısa kadar kayıtları yenilemeleri önerisinde bulundu.


  TÜRKİYE’YE GİRMESİ HALİNDE OKULLAR TATİL EDİLEBİLİR

SAĞLIK Bakanı Akdağ, şu ana kadar virüsün Türkiye’ye girmemiş olmasının gerekli hazırlıkların yapılması ve vatandaşın farkındalığının sağlanması açısından önemli fırsat oluşturduğunu belirtti.


  Kalabalık ortamdan kaçının

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu ana kadar Türkiye’de domuz gribi ile ilgili herhangi bir vak'anın tesbit edilmediğini söyleyerek, “Ancak bu yarın ülkemizde görülmeyeceği anlamına gelmiyor.


  Başkan, maaşını burs verecek

MAAŞ hesabını öğrencilere burs vermek için bloke ettiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, makam aracı olarak da şirketine ait otomobilini kullanıyor.


  Benzine 5, motorine 4 kuruş indirim

GEÇEN hafta 4 kuruş zamlanan benzine 1 Mayıs İşçi bayramında 5 kuruş indirim geldi. Yapılan son fiyat ayarlamasıyla 95 Oktan kurşunsuz benzin 3.00 liradan 2.95 liraya geriledi.


  Beyşehir Gölü’nde su sıkıntısı bitecek

İKİ YIL önce göl alanı 65 bin hektardan 50 bin hektara düşen, teknelerin yüzemez hale geldiği ve balık neslinin yüzde 80 azaldığı Beyşehir Gölü’nde son yağışlar, umutların yeniden yeşermesine oldu.


  Çevreye, AB desteği

KAHRAMANMARAŞ’TA Avrupa Birliği’nin (AB) hibe desteğiyle çevre koruma amaçlı 4 proje yürütülüyor.


  Üniversite gezisinde kaza: 3 ölü, 40 yaralı

SAKARYA'NIN Pamukova ilçesinde, geziye giden, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu grubu taşıyan otobüsle kamyon çarpıştı.


  Trafik kazalarında ölümler arttı

KARAYOLLARI Trafik Güvenliği Kurulu toplantısı Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yapıldı. Toplantıda yılın ilk üç ayında meydana gelen kazalar eğerlendirildi.


  “Kitap kurtları” Kayseri’de buluşuyor

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde başlatılan ‘’Konuşan Kitap Şenliği’’ çerçevesinde, Kayseri Özel Kılıçaslan Eğitim Kurumları ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü ‘’100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması’’ düzenlendi.


  Medeniyetin temeli hayrat

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız, ‘’hayrat’’ın, Türk kültürünün mayası olduğunu belirterek, ‘’Hayrat yapabilmek için çalışmalı ve üretmeliyiz. Kazandığımızla kendimizi iyi şekilde yaşatmalı, ancak toplum için de birşeyler yapmalıyız’’ dedi.


  Hicaz demiryolu Guinness’e aday

Surİye Hicaz Demiryolları Genel Müdürlüğü, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başvuruda bulundu. Genel Müdürlük yetkililerinden alınan bilgiye göre, “en geniş demiryolu müzesi” ve “çalışır durumdaki en eski tren” dallarında dünya rekoruna aday olundu.


  Hipertansiyona karşı tuzu azaltın

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Arıcı, hipertansiyonla mücadele için çok az tuz tüketilmesi gerektiğini belirterek, ‘’Sağlıklı bir hayat için günde 6 gram tuz yeterlidir’’ dedi.


  Bebeklerle devamlı konuşun

Anne ile bebeğin iletişiminin anne karnında başladığını vurgulayan uzmanlar, doğumdan hemen sonra bebeklerle sık sık konuşmak gerektiğini belirtiyor.


  Astımlı hastalara polen uyarısı

Türkİye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Astım Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, Türkiye’de yaklaşık 5 milyon astımlı bulunduğunu, bu rakamın çok daha fazlasının da hasta olduğunun farkına varmadığını belirtti.


  Havalar ısınıyor, terlikle araç kullanmayın

Bursa’da geçtiğimiz hafta terlikle araç kullanan bayan sürücünün karıştığı kazada bir kişinin ölmesi ‘terlikle araç kullanmanın zararlarını’ gündeme getirdi.


  Dünyanın, en hızlı fotoğraf makinesi

ABD’nİn dünyaca ünlü bilim dergisi Discovery’de yayınlanan bir rapora göre, optik bilim uzmanları dünyanın en hızlı fotoğraf makinesini icat etti.


  Urfa biberi Gourmet dergisinde

ABD’de 50 yılı aşkın bir zamandır yayımlanan ünlü yemek dergisi “Gourmet” Mayıs sayısında Urfa ve Maraş biberine 3 sayfa ayırdı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis