"Gerçekten" haber verir 03 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Günümüz kadınının problemlerine çözüm Risâle-i Nur’da

Yeni Asya Nevşehir Hanım Okuyucuları tarafından düzenlenen “Günümüz Kadınının Problemlerine Risâle-i Nur’dan Çözümler” konulu seminer ilgiyle izlendi. Yasemin Güleçyüz ve Fatma Nur Hacınebioğlu’nun konuşmacı olarak katıldıkları programın sonunda Yeni Asya Neşriyat kitap standı açıldı ve gıda kermesi de yapıldı.

Hanım Konağı restoranda Yeni Asya Gazetesi okuru hanımların kahvaltısıyla başlayan program, öğleden sonra yapılan seminer sunumuyla devam etti.

Seher Yıldız’ın sunumuyla gerçekleşen programda Gülay Altınbaş’ın Kur’ân tilâvetinin ardından ilk konuşmayı Bizim Aile Dergisi Yayın Koordinatörü Yasemin Güleçyüz yaptı. Güleçyüz konuşmasında şunları söyedi:

“Âhir zamanda insan olmak, hele de kadın olmak zor iş! Ama Rabbimiz her zorluğun içinden bir kolaylık çıkardığı gibi âhirzamanda da imdadımıza yetişecek sağlam, güçlü bir kurtarıcı vermiş bize. Kur’ân ve hadisleri çağın anlayışına göre yorumlayan Nur Risâleleri karanlık dünyamızı aydınlatmakta, yol göstermekte!

“Bir türlü bulamadığı kaybolmuş kimliğini olmadık yerlerde arayan, her gördüğü yaldızlı modele bir ümit sarılıveren biz âhir zaman kadınlarına düşen vazifeyse, Kur’ân’ın örnek olarak gösterdiği kadın modellerini okuyup, anlayıp, yaşantımıza aktarmaya çalışmaktan ibaret!

“Sabah ve akşam namazları akabinde kadın olsun, erkek olsun bütün Nur Talebelerinin yaptığı duâlardan biri olan ‘Kadınların şerrinden, kadınların belâsından, kadınların fitnesinden Sana sığınırım Allah’ım!’ yakarışı bu açıdan ne kadar da ibretli!

“Bediüzzaman Hazretlerinin hadislerden çıkardığı bir işaretle Hanımlar Rehberi’nde yer verdiği ‘Âhir zamanda iman hakikatleri kadınlar arasında ziyade inkişaf edecek’ hakikati ne kadar da ümit verici!”

Güleçyüz’den sonra mikrofonu Bizim Aile Dergisi Yayın Kurulu üyesi Fatma Nur Hacınebioğlu aldı. Hacınebioğlu da şöyle konuştu:

“Kâinatın var olma sebebi olan sevgi, hem bütün varlık âlemini bir atom gibi dengede tutan bağdır, hem kâinatın hayatıdır. Kâinatın en kapsamlı bir meyvesi olarak yaratıldığı için de tüm kâinatı kapsayabilecek bir sevgi kapasitesi insanın kalbine yerleştirilmiştir.

“Var oluşun özünde, mayasında sevgi bulunduğuna; ilerlememizde önemli bir kıstas olduğuna göre öncelikle sevgi toplumu olmaya var gücümüzle çalışmalıyız. Demokratikleşme sürecine girmemizin yüzüncü yılını kutladığımız bu günlerde, aslında demokratikleşmenin sevgi toplumundan geçtiğini de unutmamalıyız. Peki, toplumun iki temel öğesinden biri olan, cins-i lâtif olarak yaratılan kadının bundaki rolü ne olacaktır?”

Hacınebioğlu “Kadının rengi” başlıklı sunumunda kadının nasıl bir kişilik yapısına sahip olması gerektiğini anlattı. Hacınebioğlu konuşmasında, kadında bulunması gereken özellikleri “kendisiyle ve cinsiyetiyle barışık olmak, güven hissini canlı tutmak, doğruluk, adaletli olmak, konuşmasını bilmek, gıybeti hayatından temizlemek, tarafgir olmamak, eleştirilere açık olmak ve eleştirel bakış açısı, pozitif düşünce sahibi olmak” şeklinde özetledi.

Nevşehir Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen programın sonundaki hadis-i şerifler eşliğinde yapılan çekilişle dinleyiciler arasından 10 kişiye hediye takdim edildi. Programın bitiminde bir de Yeni Asya kitap standı açıldı ve gıda kermesi gerçekleştirildi. Programdan sonra yapılan Kapadokya gezisinde Nevşehir’in tarihî ve kültürel güzellikleri, çanak çömlek atölyeleri gezilerek çömlek yapımı izlendi.

FEYZA KELEŞ GİZLİGİDER

03.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Günümüz kadınının problemlerine çözüm Risâle-i Nur’da

  ‘Medeniyetin Başkenti’ne davetlisiniz

  İzmit’te bedava kitap

  Eyüp Sultan’da anma etkinlikleri

  Çanakkale Bayramiç’de mevlid coşkusu

  “Zaman Bediüzzaman’ı doğruluyor”

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis