"Gerçekten" haber verir 05 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

BEŞİKTAŞ ZORU SEVMİYOR

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, son haftalarda sahaya sürdüğü kadrolara, ancak 45 dakika dayanabiliyor. Denizli, son 4 haftada sahaya sürdüğü 11'leri devre arasında değiştirmek zorunda kaldı. Kocaelispor, Eskişehirspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında ikinci yarılara 2'şer değişiklik yaparak başlayan siyah-beyazlılar, Bursaspor karşısında da 1 değişiklik yaptı. Kocaelispor deplasmanında sürpriz bir kararla Erkan Zengin'i ilk 11'de oynatan Mustafa Denizli, bu futbolcunun kötü bir performans göstermesi sonrasında, ikinci yarıda 2 değişiklik birden yapmak zorunda kaldı. Sağ kanada Holosko'yu alan Denizli, Cisse'yi çıkarıp Uğur'u oyuna soktu. Bursaspor maçında ise ilk 11'de oynattığı Tello'dan istediği verimi alamayan Denizli, ikinci yarıya Cisse ile başladı. Eskişehirspor karşısında bu kez Serdar Özkan'ı ilk 11'de başlatan, Bobo'yu da yedek soyunduran Denizli, devre arasında yine 2 değişiklik yapmak zorunda kaldı. Bu maçta Serdar Özkan'ı oyundan alan Denizli, İbrahim Üzülmez'i yerine sokarken, Sivok'un yerine de Bobo ile ikinci 45 dakikaya başladı. Son alarak Fenerbahçe derbisinde de devre arası değişiklikleri yaşandı. Siyah-beyazlılar bu maçta ilk yarıyı 1-0 yenik kaparken, devre arasında yapılan değişiklikle ikinci yarıda Delgado ve Gökhan Zan'ın yerine Yusuf ile Cisse görev yaptı.

DERBİ maçta Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek liderlik şansını tepen Beşiktaş, bu sezon zorluk derecesi yüksek maçlarda kötü performanslar sergiledi. Siyah-beyazlılar, ligin ilk 5 sırasında yer alan Sivasspor, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe ile bu sezon yaptığı lig maçlarında galibiyet yüzü göremedi. Zirvedeki rakipleriyle bugüne dek 7 maça çıkan ''Kara Kartallar'', bunların 3'ünü kaybederken, 4'ünde ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Ligin ilk 5 sırasındaki takımlarla yaptığı maçlarda sadece 4 puan toplayabilen siyah-beyazlılar, 17 puan da kaybetti. Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 7 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü. Beşiktaş, son yıllarda derbi maçlardaki başarısız performansını bu sezon da sürdürürken, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 3 derbiyi de kaybetti. Derbi galibiyetine hasret kalan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'ye 2 maçta da 2-1 yenilirken, Galatasaray'a da ligin ilk yarısında 4-2 mağlup oldu. ''Kara Kartallar'', ligin 33. haftasında İnönü Stadı'nda sezonun son derbisinde Galatasaray ile karşılaşacak.

2009'DA LİGDEKİ İLK YENİLGİSİNİ TATTI

Beşiktaş, Fenerbahçe yenilgisiyle 2009 yılında ligdeki ilk yenilgisini aldı. 2009 yılında daha önce ligde yaptığı 13 maçta, 9 galibiyet ve 4 beraberlik alan siyah-beyazlılar, ezeli rakipleri karşısında yenilgiyletanıştı. Öte yandan siyah-beyazlılar, 6 maçtır yenemediği, son 5 maçı yitirdiği Fenerbahçe karşısında üstüste 6. kez maç yitirmiş oldu. Beşiktaş, ligin ilk 6 sırasındaki takımlara karşı galibiyet özlemine yine son veremedi. Lider Sivasspor ve Trabzonspor ile 2'şer maçta da berabere kalan Beşiktaş, Fenerbahçe'ye her iki maçta da yenildi, ilk yarıdaki Galatasaray maçını da yitirdi. Bu arada Beşiktaş, ligde bu sezon İnönü Stadı'nda Ankaraspor maçının ardından 2. kez maç yitirmiş oldu.

05.05.2009


 

UYGUN: İNŞALLAH ŞAMPİYON OLURUZ

TÜRKCELL Süper Lig'in lideri Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, ''İnşallah şampiyon olup makus talihi değiştiren bir Sivasspor olur'' dedi. Bülent Uygun, idmanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gaziantepspor karşısında istemedikleri bir sonuç aldıklarını belirtti. Gerçekten kazanmak istemelerine rağmen bunu başaramadıklarını anlatan Uygun, ''Bazen futbolun doğası gereği bireysel hatalar yapabiliyorsunuz. Elimizdeki kadronun kısıtlı olmasından dolayı da skoru korumak adına istediklerimizi yapamadık. Bu da bize tabi 3 puana mal oldu'' ifadesini kullandı.

05.05.2009


 

SAHASINDA Kayserispor'u 4-1 yenen Trabzonspor'un, zirvedeki rakipleri Sivasspor ve Beşiktaş'ın puan

TÜRKCELL Süper Lig'deki derbide Beşiktaş'ı 2-1 yenen Fenerbahçe'de, İspanyol futbolcu Daniel Güiza, daha iyi oynayarak kazandıklarını söyledi. Güiza, yaptığı açıklamada, karşılaşmaya kazanmak için çıktıklarını ifade ederek, ''Ezeli rakibimize karşı oynadık. Kazanmamız gerekiyordu ve kazandık. İlk 45 dakikada çok iyi oynadık. 2. golden sonra rakibimiz kimi riskler aldı ve daha çok üzerimize geldi. Ama biz oyundan kopmadık ve galip gelmesini bildik'' diye konuştu. İspanyol futbolcu, Fortis Türkiye Kupası finalinde yine Beşiktaş ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, ''Beşiktaş ile çok önemli bir final maçına çıkacağız. Bunu da kazanmak istiyoruz'' dedi. Fenerbahçe'nin oynadığı oyun sistemiyle geçen sezon İspanya'dayken oynadığı oyun sisteminin farklı olduğunu belirten Güiza, ''Ben orada çift forvetli sistemde oynuyordum ve topla daha çok buluşuyordum. Bu yıl benim ilk yılım ve alışma dönemim diyebiliriz'' dedi.

DENİZ BARIŞ VE UĞUR BORAL'IN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçeli futbolculardan Deniz ise çok iyi oynadıklarını ifade ederek, ''60-70 dakika inanılmaz futbol oynadık. Galibiyet bizim hakkımızdı. Beşiktaş gergin ve stresliydi. Kolay değil bu biçimde oynamak. Biz rahat oynadık. En azından taraftarlarımız için bir galibiyet istiyorduk. Bunu da başardık'' diye konuştu. Deniz, kupada Beşiktaş ile yapacakları final maçında aynı performansı göstermeyi amaçladıklarını bildirdi. Deneyimli oyuncu, Beşiktaş karşısında iyi motive olduklarını, ancak küçük takımlara karşı bunu sağlayamadıklarını, bu nedenle istedikleri noktada olamadıklarını dile getirdi. Sarı-lacivertli takımın futbolcularından Uğur Boral da derbilerin favorisinin olmadığını ve Fenerbahçe'nin her zaman Fenerbahçe olduğunu daha önce hatırlattığını anlatarak, ''Sahada herşeyi yapan bir Fenerbahçe vardı. Beşiktaş da futbol oynamaya çalıştı. Beşiktaşlı taraftarları tebrik ediyorum. Hiçbir taşkınlık yapmadılar. Bu, özellikle vurgulanması gereken bir konu'' dedi.

05.05.2009


 

Gökhan Gönül: Kalede bile oynarım

FENERBAHÇE'DE, Beşiktaş karşısında stoper olarak sahaya çıkan Gökhan Gönül, teknik direktör Luis Aragones'in görev verdiği her mevkide oynayabileceğini belirtirken, ''Hocam bana görev verdiği sürece kalede bile oynarım'' dedi. Aragones'in hafta içinde kendisine stoperde görev vereceğini söylediğini aktaran Gönül, ''Elimden geleni yaptım. Güzel bir maçtı. Hafta içinde başkanların biraraya gelmesiyle ilgili olarak çok şey söylendi. Bu maçı özellikle bunu için kazanmamız gerekiyordu. Fenerbahçe'nin, tarihinde hiçbir kara lekesi yok. Bunun için kazandık" dedi.

05.05.2009


 

Zirvede ince hesaplar

TÜRKCELL Süper Lig'in 30. haftasında yapılan derbi maçta, Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Beşiktaş, liderliğe yükselme şansını kullanamadı ve şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yitirdi. İnönü Stadı'ndaki karşılaşmada konuk ekip Fenerbahçe, rakibine oranla daha iyi bir futbol sergilerken, Güiza ve Semih'in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildi. Bu sonuçla Beşiktaş, Sivasspor'u geçip, liderliğe yükselmeyi başaramadı ve 59 puanla 2. sırada kaldı. Fenerbahçe de bu galibiyetle puanını 51'e çıkardı ve averajla 5. sıradaki yerini korudu. Ligde uzun süredir liderliğini sürdüren Sivasspor, deplasmanda 1-0 öne geçtiği maçta Gaziantepspor'a 2-1 yenilmesine karşın, Beşiktaş'ın, yenilmesiyle 60 puanla liderliğini sürdürmeyi başardı. Trabzonspor, Kayserispor'u 4-1 yenerken, şampiyonluk ve Avrupa kupalarına katılma iddiasını da sürdürmüş oldu. Galatasaray'ın da puan yitirmesi sonrasında bordo-mavililer, puanını 56'ya çıkarırken, rakibiyle arasındaki puan farkını da 4'e yükseltti. Ligde prestij maçlarına çıkan Hacettepe, güçlü, ancak eksik rakibi önünde sahadan 2-0'lık sonuçla galip ayrıldı. Bu yenilgiyle sarı-kırmızılar, UEFA Kupası'na katılma yolunda önemli bir yara aldı ve 52 puanda kaldı. Bursaspor ise UEFA Kupası yolunda rakipleriyle puan farkını her geçen hafta azaltmayı sürdürüyor. Yeşil-beyazlılar, deplasmanda ligde kurtulma çabası veren Antalyaspor'u 3-2 yendi ve puanını 51'e yükselterek, averajla Fenerbahçe'nin altında yer aldı.

05.05.2009


 

Zirvede deprem

Geçen hafta Trabzonspor’a karşı oynanan güzel oyun ve alınan farklı galibiyetin ardından, Sivasspor hem taraftarına hem de spor kamuoyuna “şampiyonluğun en büyük adayı benim” demişti. Cadde ve sokakları bayraklarla süsleyen, 5. büyük olma yolundaki takımlarına her türlü desteği veren Yiğidolar, Gaziantep'te de takımlarını yalnız bırakmadılar. Ne var ki, şampiyonluk stresine giren futbolcular sıcak havada gevşeyince iyi mücadele eden rakibi karşısında galibiyeti hak edecek bir futbol oynayamadılar ve mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Son sıradaki iddiasız Hacettepe’nin Galatasaray’ı yenebildiği bir ligde Gaziantep takımının Sivasspor’u yenmesi normal karşılanması gerekirken, gerek Bülent Uygun’un sıcak hava şikâyeti, gerekse futbolcuların imalı konuşmaları kendilerine olan güvensizliklerinin dışa vurumu gibiydi. Oysa en büyük rakibi Beşiktaş daha oynamamış ve kazanmamıştı. Nitekim Beşiktaş Feberhahçe’ye kaybetti ve Sivasspor’un liderliği devam etti.

Beşiktaş ise Bursaspor maçından sonra ikinci kez elde ettiği liderliği ele geçirme fırsatını değerlendiremedi. Gaziantep’ten aldıkları tatlı haberle İnönü’yü bayram yerine çeviren Beşiktaş taraftarını acı bir sürpriz bekliyordu. Sadece Beşiktaş taraftarının değil, birçok futbol otoritesinin favorisiydi Beşiktaş. Ligden kopmuş Fenerbahçe karşısında, şampiyonluk havasına girmiş eksiksiz Beşiktaş kazanmalıydı. Ama unutulan bir şey vardı. Fenerbahçe ne kadar eksik olursa olsun büyük takımdı ve derbi kaybetmiyordu. Mustafa Denizli, başarısı tescillenmiş Ernst-Cisse yerine Sivok’u, maç kurtaran Yusuf yerine zor maçların etkisiz elemanı Delgado’yu tercih ederek orta saha bütünüyle rakibe teslim edildi. Koşmayan, geri gelmeyen Bobo ve Tello gibi Delgado da etkisiz olunca maçın insiyatifi Fenerbahçeye geçti ve üst üste ataklarla Beşiktaş kalesini zorlarken, Mustafa Denizli tedbir almayı düşünmedi.

Kaleyi bulan tehlikeli şutlarda başarılı olan Rüştü, yine Guiza’yı karşısında görüp kaleyi boşaltınca topa ancak el sallayabildi. Gökhan Zan'a yapılan faulü vermeyen, Ernst’e dengesiz giren Selçuk’u penaltıyla cezalandırmayan, ikinci golde Ali Bilgin’in ofsaytta olduğunu göremeyen hakem Yunus Yıldırım verdiği kararlarla yine Beşiktaşlıları üzdü. Ancak Beşiktaş’ın bu mağlubiyeti için hakemi konuşmak yersiz olur. Şu bir gerçek ki, Beşiktaş maça motive olamamıştı ve kazanmayı hak edecek bir oyun oynayamadı. Sonuçta çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Mustafa Denizli bu takımdan ümitli olabilir ancak, Beşiktaş’ın hem ligde hem kupada gerçekten zor maçları var. Oyun ve “pahalı” futbolcuların performasları ümit verici değil. Üstelik Ligdeki inisiyatif Sivas’ın elinde. Ancak Beşiktaş, futbol kamuoyunu şaşırtmayı sever. Oynayacağı 4 lig, 1 kupa maçından sonra şampiyonda olsa, şampiyonluğu Sivas’a, kupayı Fener’e lig ikinciliğini de Trabzon’a kaptırırsa kimse şaşırmasın.

NADİ AKSOY / [email protected]

05.05.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Gaziantepspor-Sivasspor:...........................................2-1

Antalyaspor-Bursaspor:......................................2-3

Konyaspor-Kocaelispor:..............................................2-0

İstanbul Büyükşehir Belediye-Gençlerbirliği:......3-1

Ankaragücü-Ankaraspor:............................................1-0

Denizlispor-Eskişehirspor:..................................3-2

Trabzonspor-Kayserispor....................................... ....4-1

Hacettepe-Galatasaray:......................................2-0

Beşiktaş-Fenerbahçe:............................................. ...1-2

05.05.2009


 

GOL KRALLIĞI

GOL krallığı yarışında Galatasaraylı Milan Baros, 19 golle ilk sırada bulunuyor. Bu futbolcuyu 16 golle Kocaelispor'dan Taner Gülleri, 14 golle Sivasspor'dan Mehmet Yıldız, 13'er golle Trabzonspor'dan Gökhan Ünal, Gaziantepspor'dan Tabata, Eskişehirspor'dan Youla izliyorlar.

HAFTANIN KARMASI

Ercüment (Hacettepe), Elyasa (Ankaragücü), Bekir (Gaziantep), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Kratochvil (Konya), Çağlar (Denizli), Colman (Trabzon), Serdar (Bursa), Guiza (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzon), İbrahim Akın (İstanbul Büyükşehir Belediye)

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Gökhan Gönül (F.BAHÇE)

HAFTANIN HAKEMİ

CÜNEYT ÇAKIR

HAFTANIN TAKIMI

FENERBAHÇE

HAFTANIN PROGRAMI

8-9-10 Mayıs: Gençlerbirliği-Hacettepe, Sivasspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankaraspor-Beşiktaş, Fenerbahçe-Denizlispor, Galatasaray-Ankaragücü, Kayserispor-Gaziantepspor, Kocaelispor-Trabzonspor, Bursaspor-Konyaspor, Eskişehirspor-Antalyaspor.

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y Av P

1- SİVASSPOR 30 17 9 4 47 21 26 60

2- BEŞİKTAŞ 30 17 8 5 49 26 23 59

3- TRABZONSPOR 30 16 8 6 44 29 15 56

4- GALATASARAY 30 15 7 8 51 35 16 52

5- FENERBAHÇE 30 15 6 9 52 32 20 51

6- BURSASPOR 30 14 9 7 41 33 8 51

7- GAZİANTEPSPOR 30 11 9 10 38 40 -2 42

8- KAYSERİSPOR 30 10 11 9 30 25 5 41

9- ANKARASPOR 30 11 7 12 35 33 2 40

10- ANKARAGÜCÜ 30 10 6 14 32 42 -10 36

11- ANTALYASPOR 30 9 8 13 32 39 -7 35

12- GENÇLERBİRLİĞİ 30 9 8 13 32 40 -8 35

13- KONYASPOR 30 9 8 13 29 37 -8 35

14- DENİZLİSPOR 30 10 5 15 36 46 -10 35

15- ESKİŞEHİRSPOR 30 8 9 13 38 42 -4 33

16- İSTANBUL B.Ş.BLD. 30 9 6 15 31 42 -11 33

17- KOCAELİSPOR 30 7 5 18 38 62 -24 26

18- HACETTEPE 30 5 7 18 22 53 -31 22

05.05.2009


 

UYGUN: İNŞALLAH ŞAMPİYON OLURUZ

TÜRKCELL Süper Lig'in lideri Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, ''İnşallah şampiyon olup makus talihi değiştiren bir Sivasspor olur'' dedi. Bülent Uygun, idmanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gaziantepspor karşısında istemedikleri bir sonuç aldıklarını belirtti. Gerçekten kazanmak istemelerine rağmen bunu başaramadıklarını anlatan Uygun, ''Bazen futbolun doğası gereği bireysel hatalar yapabiliyorsunuz. Elimizdeki kadronun kısıtlı olmasından dolayı da skoru korumak adına istediklerimizi yapamadık. Bu da bize tabi 3 puana mal oldu'' ifadesini kullandı.

05.05.2009


 

Manisa ve D.Bakır'dan sonra Süper Lig'e 3. kim çıkacak?

MANİSASPOR ve Diyarbakırspor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de 33. hafta karşılaşmalarının ardından play-off oynama hakkını kazanan son takım Karşıyaka oldu. Bank Asya 1. Lig'de, 21. haftada o haftaya kadar ilk 6 sırada hiç yer almayan Boluspor'un Çaykur Rizespor'u geride bırakarak ilk 6 içinde yer almasının ardından, bu 6 takım 33. haftaya kadar değişmedi. Geçen hafta ilk 6'da yer almayı garantileyen Manisaspor ve Diyarbakırspor'un bu hafta doğrudan Turkcell Süper Lig'e yükselmesinin ardından, Altay, Boluspor ve Kasımpaşa'dan sonra play-off oynayacak 4. takım da Karşıyaka oldu. Lig statüsüne göre 3. ile 6. sıra arasındaki takımların play-off maçları yapacağı ligde, ilk maçlarda 3. ile 6., 4. ile 5. takımlar mücadele edecek. Bu maçların galipleri, Turkcell Süper Lig'e yükselen son takım olmak için finalde karşılaşacak.

05.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis