"Gerçekten" haber verir 06 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

DENİZLİ: SENEYE DE VARIM

BEŞİKTAŞ Kulübü Teknik Direktörü Mustafa Denizli, dün gazetelerde kendisine atfen ''Seneye Yokum'' şeklinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Mustafa Denizli, Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, ''Bazı gazetelerde şahsıma atfedilen 'Seneye Yokum' başlıklı haberler çarpıtılmış ve kamuoyuna farklı yansıtılmıştır'' diyerek, şunları kaydetti: ''Her zaman olduğu gibi yaptığım konuşmanın ve kullandığım ifadelerin arkasındayım. Ben takımımla yaptığım toplantıda, 'Lig öyle bir noktaya geldi ki, artık bizim için puan kaybetmek söz konusu bile olmamalı. Size son derece iddialı bir şekilde söylüyorum ki, önümüzdeki kalan maçlarımızı kazandığımız takdirde biz şampiyon olacağız. Eğer önümüzdeki 4 maçı kazanıp da şampiyon olamazsak ben bu mesleği bırakırım' dedim.''

Kendisinin ne kadar iddialı bir teknik direktör olduğunu tüm kamuoyunun iyi bildiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, ''Buradaki 'bırakırım' ifadesi asla takımıma ve kulübüme yönelik bir söylem değil, ortaya koyduğum iddianın nitelik kazanmasıdır. Hayatı boyunca iddialı konuşan bir teknik adam olarak kullandığım ifadeler bu şekildedir. 'Seneye yokum' diye bir ifade kullanmam söz konusu değildir, aksine aynen varım'' ifadelerini kullandı.

06.05.2009


 

Arda Turan gençlere kötü örnek oluyor

TATİLE gittiği yurt dışından dönerken arkadaşının karıştığı kavga sonrasında üzerinde silah resmi bulunan bir t-shirt ile görüntülenen Arda'ya, bireysel silahlanmayla mücadele eden Umut Vakfı'ndan tepki geldi. Vakıf Koordinatörü İletişim Uzmanı Dr. Esengül Ayyıldız, Arda'nın büyük bir kitlenin takip ettiği bir çeşit kahraman olduğunu belirterek, ''Bu tür sosyal etkisi yüksek toplum önderlerinin, şiddet unsuru yüksek ön planda olan ilişkileri ciddi bir tehlike arz ediyor. Bu tip hareketler şiddeti normalleştiriyor'' dedi.

Arda'nın silah resmi taşıyan bir t-shirt giymesinin, silahlı kültürün olumlu gibi gösterilmesi anlamına geldiğini kaydeden Ayyıldız, şunları söyledi: ''Bugün gençlerin ortalama 4-5 saat televizyon seyrettiği genç bir nüfus var. Televizyondaki silahı özendiren kültür, Arda'nın bu yaptığı davranış gibi örneklerle birleştiği zaman ciddi bir tehlike oluyor. Herkesin gördüğü gibi, son zamanlarda ateşli silahlarla yaşanan olaylar yükselmeye başladı.''

Dr. Esengül Ayyıldız, Arda gibi gençlerin örnek aldığı liderlerin, toplumdaki etkisi yüksek şahsiyetlerin birinci sorumluluklarının, kendilerini izleyen kişilere, şiddeti aşılamamaya özen göstermek olduğunu vurguladı. Arda'nın, böyle bir figürü giymekten uzak durması gerektiğini dile getiren Ayyıldız, ''Örnek olması gereken kişiler, topluma birinci elden, öldürmeyi, şiddeti, yaşama hakkını gasp ettirmeyi özendirecek, gücü, iktidarın silahtan olduğunu düşünen zihniyeti destekleyecek figürlerden uzak durmaları lazım'' diye konuştu.

Arda'nın giydiği bu t-shirt ile kişiliğinin gerçekten örtüşmüyor olabileceğini de kaydeden Ayyıldız, ''Sevmiştir giymiştir. Ama üzerimizde taşıdığımız her nesne, artık bir nesne olmaktan çıkıyor. Mesaj taşıyıcı hale geliyor. O da bir rol model olarak bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Onun silah bulunan bir t-shirt yerine, iki insanın sevgisini gösteren bir t-shirti giymesi daha iyi olurdu'' ifadelerini kullandı.

06.05.2009


 

G.Saray ve F.Bahçe geriledi, Beşiktaş 10 sıra yükseldi

DÜNYANIN en iyi futbol takımları sıralamasında Galatasaray 48, Fenerbahçe ise 58. sıraya gerilerken, Beşiktaş 78. sıraya yükseldi. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) 1 Mayıs 2008 ile 30 Nisan 2009 tarihleri arasında yaptığı değerlendirmede Galatasaray, 7 sıra birden düşerek 152.5 puanla 48. olurken, Fenerbahçe de 8 sıra gerileyip, 141 puanla 58. sırada yer aldı. Nisan ayında 88. sırada bulunan Beşiktaş ise 10 sıra yükselerek 129 puanla 78. oldu. Değerlendirmede Bursaspor da ilk 350 takım arasına girerken, Sivasspor 1 sıra yükselip 79.5 puanla 199, Ankaraspor 64 puanla 313, Trabzonspor 63 puanla 325, Bursaspor ise 62 puanla 332. sırayı elde etti. Geçen ay ilk 350 arasında yer alan Kayserispor ise bu ay ilk 350'ye giremedi.

MANCHESTER UNITED ZİRVEDE

Değerlendirmede İngiltere'nin Manchester United takımı 302 puanla zirvedeki yerini korurken, İspanya'nın Barcelona ekibi 282 puanla 2, İngiltere'nin Chelsea takımı da 254 puanla 3. oldu. İlk 10'da 4 İngiliz, 2 Ukrayna, birer de Arjantin, Brezilya, Almanya ve İspanya ekibi yer alırken, İtalyan ve Fransız takımlarının ilk 10'a giremedikleri dikkat çekti.

06.05.2009


 

Trabzonspor'da Özak sevinci

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, kabinede yapılan değişiklikle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinden Devlet Bakanlığı görevine getirilen Faruk Özak'a yeni görevinde başarılar diledi. Şener, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, daha önce Trabzonspor Kulübü Başkanlığı yapan Faruk Özak'ın futbolun ve sporun içerisinde yetişmiş önemli bir değer olduğunu, kendisinin yeni görevinde de son derece başarılı olacağına inandıklarını belirtti. Şener, Özak'ın yetki alanı içerisinde Futbol Federasyonunun da bulunduğunu, bunu da Türk futbolu adına ciddi bir şans olarak gördüklerini açıkladı.

06.05.2009


 

KEBAPTAN BIKTIM

SÜPER Lig'de UEFA mücadelesi veren Bursaspor'un başarılı futbolcusu Güney Koreli Shin Young Rok, Türkiye'ye ilk geldiğinde çok sevdiği kebaptan artık bıktığını söyledi. Bursa'da kebap yemenin ayrı bir zevk olduğunu belirten Koreli yıldız, "İlk geldiğim günlerde kebabı çok sevmiştim. Ama sonradan kebap yemekten bıktım. Şimdi tesislerdeki yemekleri tercih ediyorum." dedi. Ülkesinde de ızgara çeşitlerinin meşhur olmasına karşın daha ünlü yemekleri olduğunu söyleyen Shin Young Rok, Türk yemeklerini de çok sevdiğini hatırlattı.Hedefinin İngiltere takımlarından Manchester United'da forma giymek olduğunu belirten genç yıldız, "Perfonmansım her geçen gün artıyor. Bursaspor'da başarılı olmak istiyorum. Hedefim Premier Lig'de forma giymek" diye konuştu.

06.05.2009


 

Hidayetli Magic 1-0 öne geçti

NBA'DE konferans yarı final müsabakalarına 2 maçla devam devam edildi. Boston'daki Banknorth Garden Arena'da 18 bin 624 kişinin izlediği karşılaşmada, Orlando Magic, Boston Celtics'i 95-90 yenerken, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 15 sayı, 5 assist, 3 ribauntluk performansıyla takımının galibiyetine katkı yaptı. Magic'te, Rashard Lewis attığı 18 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, yedekten gelen Mickael Pietrus 17 sayı, Dwight Howard 16, Rafer Alston 8 ve J.J. Redick'te 12 sayı üretti. Boston Celtics'de ise, 23 sayı kaydeden Paul Pierce maçın en skorer ismi olmasına rağmen takımın mağlubiyetine engel olamadı.

Batı Kohferansı'nda Houston Rockets deplasmanda Los Angeles Lakers'ı 100-92 yendi ve seride 1-0 öne geçti. Konuk Rockets'da, 28 sayı üreten Çinli yıldız basketbolcu Yao Ming galibiyetin en büyük mimarlarından olurken, 10 da ribaunt alarak 'double-double'' yaptı. Rockets'da, Ron Artest 21, Aaron Brooks 19, Luis Scola 10, yedekten gelen Carl Landry 7 ve Shane Battier 6 sayılık performansla oynadılar. Seyircisi önünde mağlup olan Lakers'ta, Kobe Bryant 32 sayı, 8 ribaunt, 4 sayılık performansıyla yıldızlaşmasına rağmen takımının yenilgisini önleyemedi. Lakers'ın İspanyol yıldızı Pau Gasol 14 sayı kaydetti.

06.05.2009


 

Aragones gider mi?

Sezon başında her takım kendisine bir hedef belirler. Bu hedefe ulaşmak için makul olanaklar çerçevesinde transferler yapar. Maddi olanakların fazla olması başta belki avantaj olarak görülebilir. Ama şuanda Fenerbahçe ve Galatasaray'a baktığımızda bunca harcanılan paraya rağmen bir varlık göstermemiş olmaları, bize şu sözü hatırlatmıyor mu? ''Parayla saadet olmuyor.'' Her sezon bildik açıklamalarla, gönderilen ve getirilen teknik adamlarla bir türlü Türk futbolu adına olumlu bir şeyler yapamıyoruz. Sezon bitiğinde yönetimlerin yaptığı ilk iş teknik direktörü, sezon başında alınan futbolcuları gönderip, pazardan karpuz alırcasına yeni futbolcular almak oluyor. Bu senaryo hep böyle devam ediyor. Takımlardaki izlenimlere bakılırsa bunun daha çok arzı endam edeceğinden şüphe yok. Yöneticilerin lügatinde herhalde ''istikrar '' kelimesi bulunmuyor. Yapılan yanlışların en birincil sebebi anı kurtarma çabası içinde olmalarıdır. Bu durumla birlikte risklerde artıyor. Yanlış transferler, yanlış hoca, yanlış sağlık personeli tam anlamıyla bir fiyaskoya dönüşüyor vaziyet. Doğruyu buldukları zamanda; alınan bir, iki kötü sonuç tahammül sınırlarını zorluyor. Yine aynı tas, aynı hamam konumuna dönüyorlar.

Hatırlayacağınız üzere geçen sene kaçan Şampiyonluğun ardından Fenerbahçe kadrosunu 6 futbolcuyla takviye etmişti. Hem de büyük paralar harcayarak. Takımın başına da Luis Aragones'i getirmişti. Bu seneki takımın bulunduğu konuma baktığımızda bu teknik adamın ve futbolcuların hayal kırıklığı oluşturdukları göz ardı edilemez. Aragones: İspanyayı 40 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonu yaptı. Yönetim kendisine yılık 3.5 milyon euro vererek takımı ona emanet etti. Şampiyonlar Liginde 2. tura yükselemediği gibi Süper Lige 4 hafta kala şampiyonluk umutları hayal olmaya doğru gidiyor. Yüksek tazminatı neticesinde bir türlü gönderilemiyor. Yoksa çoktan memleket çorbasını içmişti. 3 büyük takımın, teknik direktörlerini göndermeleri Aragonesin yerinin garanti olmadığının en güzel örneği olsa gerek.

ÇETİN KASKA / cetinkaska@hotma

06.05.2009


 

BURSASPOR 2009'DA ‘SAĞLAM’ PARA KAZANDI

BURSASPOR, 2009 yılındaki performansıyla bir yandan UEFA Kupası'na katılma yolunda umutlanırken, diğer yandan havuz gelirlerini çok ciddi derecede arttırdı. TFF'nin öngördüğü değişikler çerçevesinde belirlenen yeni statüye göre takımlara puan başı 164 bin TL verilmesi, 2009 yılında en çok Bursaspor'un işine yaradı. Sezona Samet Aybaba ile başlayan Bursaspor'da, daha sonra teknik direktörlüğe Güvenç Kurtar getirildi. Kurtar'ın da ''kurtarıcı'' olamaması üzerine, yeni yıl nedeniyle erken verilen devre arasında takım Ertuğrul Sağlam'a emanet etildi. Ligin ilk yarısında 16 maçta 22 puan toplayabilen yeşil-beyazlı takım, Sağlam ile 2009 yılında oynadığı 14 maçta hanesine 29 puan yazdırarak ligde iddialı konuma gelirken, kasasını da adeta doldurdu. İkinci yarının ilk 6 haftasında inişli-çıkışlı bir grafik çizen Bursaspor, bu süreçte 4 beraberlik, 1 galibiyet 1 de yenilgiye imza attı. Bursaspor, bu sonuçlarla 6 maçta 1 milyon 148 bin TL kazandı.

06.05.2009


 

G.SARAY MİLLİ GİZEM'İ VAKIFBANK'A KAPTIRDI

GALATASARAYLI milli voleybolcu Gizem Güreşen, Vakıfbank Güneş Sigorta'ya transfer oldu. Bir dönem Marmaris Belediyespor, Türk Telekom ve Vakıfbank Güneş Sigorta forması da giyen ve geçen sezon Galatasaray'da oynayan Gizem Güreşen, yeni sezonda tekrar eski takımı Vakıfbank Güneş Sigorta için mücadele edecek. Libero oynayan 1.78 boyundaki 22 yaşındaki başarılı voleybolcu, Vakıfbank Güneş Sigorta ile anlaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Yeni sezonda eski takımının formasını giyeceği için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Gizem, ''Evime döndüğüm için gerçekten çok mutluyum. Takımımın başarısı için elimden geleni yapacağım'' diye konuştu.

06.05.2009


 

SPORUN KALBİ KAYSERİ KADİR HAS'TA ATACAK

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan spor tesisleriyle birlikte Kayseri, sporun merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kayserispor ve Erciyesspor'un maçlarını oynadığı Türkiye'nin en modern stadı olan Kadir Has Stadı, önümüzdeki aydan itibaren uluslararası maçlara da sahne olacak. 2 Haziran'daki TürkiyeAzarbeycan milli maçının oynanacağı stad, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylık başvurusu yapan Türkiye Futbol Federasyonu'nun da en büyük güvencelerinden birisi olacak.

06.05.2009


 

GERETS MARSİLYA'YI BIRAKIYOR

FRANSA Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Olympique Marsilya'yı gelecek sezondan itibaren Didier Deschamps çalıştıracak. Olympique Marsilya kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Fransa Milli Takımı'nın da eski kaptanı olan Didier Deschamps ile 2 yıllık anlaştıklarını bildirdi. Deschamps, kısa bir süre önce Marsilya'da daha fazla çalışmayacağını açıklayan Belçikalı teknik direktör Eric Gerets'den görevi Haziran ayında devralacak.

06.05.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BU HAFTA

9 Mayıs Cumartesi

19.00 Kocaelispor - Trabzonspor

19.00 Fenerbahçe - Denizlispor

19.00 Gençlerbirliği - Hacettepe

19.00 Sivasspor - İstanbul Büyükşehir Belediye

19.00 Bursaspor - Konyaspor

19.00 Eskişehirspor - Antalyaspor

19.00 Galatasaray - Ankaragücü

19.00 Ankaraspor - Beşiktaş

10 Mayıs Pazar

19.00 Kayserispor - Gaziantepspor

06.05.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BU HAFTA

9 Mayıs Cumartesi

15.30 Orduspor - Vestel Manisaspor

10 Mayıs Pazar

15.30 Altay - Kayseri Erciyesspor

15.30 Kasımpaşa - Sakaryaspor

15.30 Çaykur Rizespor - Karşıyaka

15.30 Samsunspor - Adanaspor

15.30 Kardemir DÇ. Karabükspor - Kartalspor

15.30 Malatyaspor - Giresunspor

15.30 Boluspor - Güngören Belediyespor

11 Mayıs Pazartesi

20.00 Diyarbakırspor - Gaziantep B. Belediye

06.05.2009


 

ANKARASPOR HAZIRLIĞI

BEŞİKTAŞ'TA Ankaraspor maçının hazırlıkları başladı. Basına kapalı yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren idmana futbolcular koşularla başladı.Bazı pozisyonlarla ilgili grup çalışmasının yapıldığı antrenman, taktik maçıyla son buldu. Çalışmaya, tedavilerine devam edilen Nobre ve Tello katılmazken, Gökhan Zan idmanı yarıda bıraktı. Teknik Direktör Mustafa Denizli yönetiminde yapılan çalışmalarda futbolcuların bir hayli üzgün oldukları görüldü. Beşiktaş hazırlıklarını bugün yapacağı çalışmayla sürdürecek.

06.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis