"Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

40 YILLIK OKUYUCUMUZ, AYNI ZAMANDA YAZARIMIZ HÜSEYİN GÜLTEKİN:

Hadiselere Risâle-i Nur penceresinden bakıyoruz

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1945 Çelikhan doğumluyum. Yaklaşık 31 yıl Muğla, Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya’nın çeşitli köy ve ilçelerinde öğretmenlik ve ilçe millî eğitim müdürlüğü yaptım. 1996 yılında emekli oldum. Halen Malatya’da ikamet etmekteyim.

Yeni Asya gazetesiyle ilk olarak nerede ve ne zaman tanıştınız?

Gazetemizle ilk çıktığı tarih olan 1971 yılında Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde tanıştım.

Sizi 40 sene boyunca Yeni Asya’ya bağlayan

saikler nelerdir?

Sebepler çok olmakla beraber; Yeni Asya’nın Bediüzzaman’ın ulvi dâvâsını dâvâ edinmesi; zikzak yapmadan yayın yapması, manevî değerlerden taviz vermemesi; tahakküm ve istibdatlara karşı dik duruşu; hakta sebat etmesi gibi sebepler beni gazetemize bağladı.

Yeni Asya’yı benzerlerinden farklı kılan, önde

gelen ayırdedici özellikleri sizce nelerdir?

Hal-i hazırdaki Türkiye medyasında “Yeni Asya”nın benzeri bir gazetenin bulunduğu kanaatinde değilim. Çünkü doğrudan, Bediüzzaman’ın dâvâsını ve misyonunu şiar edinen ve o yönde neşriyatta bulunan herhangi bir gazete yoktur. Yeni Asya’nın dışında manevî değerlerimize bihakkın sahip çıkan, bu yolda her riski göğüsleyerek tavizsiz bir şekilde yoluna devam eden herhangi bir gazete bilmiyorum.

Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı en

önemli değerler neler olmuştur?

40 yıl boyunca Yeni Asya, Bediüzzaman’ın sesi olması ve Risâle-i Nurlardaki hak ve hakikatlerin, prensip ve düsturların naşiri olması hasebiyle bana ve aile efradıma kazandırdıkları saymakla bitmez. Bu meyanda hatırlayabildiklerimden: Yaklaşık 25 yıldır ara sıra da olsa bu gazetede yazıyor olmam, bu gazete sayesindedir. Hemen bütün aile efradımızın Nurlarla tanışması, Nurlara Talebe olmanın gayretinde olmasında bu gazetenin payı vardır. Aile olarak 40 yıl boyunca bir ehl-i dini öğrenmekle mükellef bulunduğu dini kültürü kazanmakta bu gazetenin payı büyüktür. Yaşanmış ve yaşamakta olduğumuz olaylara Risâle-i Nur penceresinden, Bediüzzaman’ın dürbünüyle bakıp, öylece değerlendirip ve ona göre bir duruş içinde bulunmak bu gazetenin yardımıyla olmuştur.

Bu 40 sene içinde Yeni Asya ile ilgili yaşadığınız hatıraların en dikkat çekenini bizimle paylaşır mısınız?

40 yıl içerisinde Yeni Asya ile ilgili enteresan hatıraları yaşadım veya şahit oldum.

Hatırlayabildiklerimden birisi: Yetmişli yıllarda Çelikhan’da en etkili dinî cemaat Nur Cemaatiydi. Buna paralel olarak ilçede en çok satılan gazete de Yeni Asya idi. Çünkü o tarihlerde her Nur Talebesi aynı zamanda Yeni Asya’nın bir abonesiydi. Yani hemen herkes Yeni Asya’yı “Nurcuların gazetesi” olarak biliyor ve zaten de öyle idi. Bazıları bu doğru tesbitin farkına varmasa da dün olduğu gibi, bu gün de bu gazetenin yüklendiği misyon aslında budur.

Sözü fazla uzatmadan yaklaşık otuz-otuz beş yıl önce vuku bulan olayı anlatalım: Çelikhan’daki gazete bayii her gün gazetemizi ilçe merkezindeki aynı zamanda esnaf olan gazete temsilcimize gönderiyor. Bütün gazete aboneleri her gün gazetelerini bu temsilci ağabeyden gelip alıyorlar. Yine bir gün gazete bayii gazetelerimizi temsilcimize verilmek üzere bize ve gazetemize muhalif ve aynı zamanda Halk Partili muarız birisine veriyor. Bu adam da gazetelerimizi alıyor, bize muarızlığı sebebiyle bütün gazeteleri yere fırlatıyor, hışmını bu şekilde gösteriyor.

Ve bu kişi aradan çok kısa bir süre geçmeden, hiçbir hastalık emaresi olmadığı halde, ani bir krizle yere yığılıyor. Çok acil olarak hastaneye kaldırılıyor. Çok ciddî felç teşhisiyle tedavi altına alınıyor. Ölümün eşiğinden dönen bu kişide kalıcı bir yüz felci meydana geldi. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen yüzündeki ve gözlerindeki felç emareleri halen devam ediyor.

01.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (29.04.2009) - 40 YILLIK MANİSALI OKUYUCUMUZ ÜLKÜ MEÇOĞLU:

  (28.04.2009) - Yeni Asya’yı tanıyınca diğer gazeteleri bıraktım

  (27.04.2009) - ASKERî VESAYET HÂLÂ SÜRÜYOR

  (26.04.2009) - Osman Yıldırım: Yeni Asya kapatıldığında bile okumaya devam ettim!

  (23.04.2009) - Krizlerin temelinde israf var

  (22.04.2009) - Faizli ekonomiler krizlerden kurtulamaz

  (21.04.2009) - Çanakkale’mizde 40. yıl huzuru

  (20.04.2009) - NURCULAR ŞİDDETLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ

  (19.04.2009) - İSLÂMI DOĞRU TEMSİL VE İYİ TEBLİĞ

  (18.04.2009) - 40 YILLIK OKUYUCULARDAN HAFIZ ABİ (AHMET ALİ AKTAŞ) ANLATIYOR:

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis