05 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

EN DEĞERLİ YİNE ARDA

GALATASARAY, geçen sezon elde ettiği Turkcell Süper Lig'in en değerli takımı unvanını, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile arasındaki farkı daha da açarak koruyor.

Avrupa futbol piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi "transfermarkt.de"nin verilerine göre, Galatasaray'ın kadrosunda yer alan futbolcuların bonservis bedeli, geçen sezon başına göre 3 milyon 750 bin Avro artarak 120 milyon 450 bin Avro'ya ulaştı. Transfer döneminde Keita, Leo Franco ve Gökhan Zan gibi yıldız oyuncuları kadrosuna katan sarı-kırmızılıların kadro değeri, Fenerbahçe'den 24, geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş'tan ise 38 milyon Avro öne geçti. Galatasaray değerini artırırken, Lugano ve kaleci Volkan Demirel'le henüz sözleşme yenilemeyen Fenerbahçe'nin piyasa değeri, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Bilica ve Bekir transferlerine rağmen 96 milyon 500 bin Avro'ya geriledi. Geçen sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş ise Nihat Kahveci, Fink, İsmail Köybaşı transferleriyle değerini 83 milyon 700 bin Avro'ya yükseltti. İstanbul'un ''üç büyüklerini'' şampiyonluk yarışında zorlayan Trabzonspor ve Sivasspor, kadro değeri açısından da ligin en pahalı 4. ve 5. takımı olarak dikkati çekiyor. Bordo-mavili ekip 58 milyon 150 bin Avro, ''Yiğidolar'' ise 41 milyon 250 bin Avro takım değerine sahip.

ARDA TURAN YİNE ZİRVEDEN İNMEDİ

Süper Lig'in en değerli 20 futbolcusuna da sayfalarında yer veren "Transfermark.de"nin bu listesinde Galatasaray'dan 8, Fenerbahçe'den 6, Beşiktaş'tan 5, Trabzonspor'dan ise 1 futbolcu yer aldı. Genç yıldız Arda Turan'nın 15 milyon Avroluk bonservis bedeliyle zirvede yer aldığı listede, Arda'yı 12 milyon 500 bin Avroluk bonservis bedeliyle Fenerbahçe'den Alex izledi. Daniel Güiza, 12 milyon Avro ile ligin en değerli 3. futbolcusu olurken, Beşiktaş'ın yeni transferi Nihat Kahveci ile Galatasaray'ın sorunlu futbolcusu Lincoln, 10'ar milyon Avroluk bonservis ücretiyle Güiza'yı takip ediyorlar. Transfer de adından en çok söz ettiren futbolcusu Mehmet Topuz ise kendisine biçilen 7 milyon Avro değerle 15. sırada yer alıyor.

En Değerli Listesi

Arda Turan 15 milyon

Alex 12,5 milyon

Daniel Güiza 12 milyon

Nihat Kahveci 10 milyon

Lincoln 10 milyon

Servet Cetin 9 milyon

Abdul Keita 8 milyon

Milan Baros 8 milyon

Semih Sentürk 7,5 milyon

Fabian Ernst 7 milyon

Bobo 7 milyon

Kewell 7 milyon

Delgado 7 milyon

Mehmet Topal 7 milyon

Mehmet Topuz 7 milyon

Deivid 6,5 milyon

Gökhan Gönül 6,5 milyon

Rodrigo Tello 6 milyon

Ibrahima Yattara 6 milyon

Leo Franco 6 milyon

05.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  EN DEĞERLİ YİNE ARDA

  Denizli: Ferrari'nin transferi konusunda başkanı bekliyorum

  NİHAT KAHVECİ BEDELLİ ASKERLİĞE BAŞLADI

  G.SARAY'DA LİNCOLN DÖNEMİ SONA ERDİ

  AHMET TAŞÇI BU YIL KIRKPINAR'DA YOK

  DAUM ANTRENMANDA TÜRKÇE TAKTİK VERİYOR

  LUCESCU: İSTiHBARAT AJANI OLDUĞUM YALAN

  Hidayet Portland'la anlaştı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.