05 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Hidayet Portland'la anlaştı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde Orlando Magic forması ile 5 sezondur oynayan Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun, ligin Batı Konferansı takımlarından Portland Trail Blazers ile prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.

ESPN Sports televizyonunda yayınlanan haberde, Portlandlı yöneticilerin daveti üzerine 2 günlüğüne bu şehrin bulunduğu Oregon eyaletine giden milli basketbolcu,görüşmeler sonrası Portland ile 5 yıl için prensip anlaşmasına vardı. NBA kuralları gereği her iki taraf da ligde yer alacak takımların transfer yapabileceği bütçelerin açıklanacağı 8 Temmuz'dan önce resmi transfer açıklaması yapamıyor. Portland'ın Hidayet'i transfer ettiğiyle ilgili resmi açıklamanın bu tarihte yapılması bekleniyor. Orlando Magic'le Doğu Konferansı'nda geçen sezon şampiyonluk kupası kaldıran ve NBA finali oynayan Türkoğlu'na Florida ekibi takımda 4 yıl daha kalması için 36 milyon dolar önermiş, ancak milli basketbolcu daha uzun bir sözleşme istediğinden bu öneriyi kabul etmemişti. Magic'in Türkoğlu ile aynı pozisyonda oynayan Vince Carter'ı transfer etmesinin ardından, Hido'nun takımdan ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

5 YILDA 50 MİLYON DOLAR ALACAK

1 Temmuz itibariyle serbest oyuncu olan Türkoğlu'na 5 takımdan teklif geldiği bildirilirken, milli oyuncuyu ısrarla isteyen Portland'ın antrenörü Nate McMillan, hafta başında Orlando'ya giderek Hidayet'le yemek yemişti. Önceki gün davet üzerine Trail Blazers'ın bulunduğu Oregon eyaletinin Portland şehrine giden Türkoğlu, 2 gün boyunca şehri ve takımın salonunu gezeceğini açıklamıştı. NBA'in Kanada merkezli takımlarından Toronto Raptors'ın da ısrarla istediği Türkoğlu'nun, Portland'ın 50 milyon dolar civarındaki teklifine ''evet'' dediği öğrenildi. Türkoğlu'nun Portland'a gelmesiyle birlikte onunla aynı mevkide oynayan 3 oyuncudan birisi ve bir başka Portlandlı oyuncunun takımdan ayrılacağı kaydedildi.

05.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  EN DEĞERLİ YİNE ARDA

  Denizli: Ferrari'nin transferi konusunda başkanı bekliyorum

  NİHAT KAHVECİ BEDELLİ ASKERLİĞE BAŞLADI

  G.SARAY'DA LİNCOLN DÖNEMİ SONA ERDİ

  AHMET TAŞÇI BU YIL KIRKPINAR'DA YOK

  DAUM ANTRENMANDA TÜRKÇE TAKTİK VERİYOR

  LUCESCU: İSTiHBARAT AJANI OLDUĞUM YALAN

  Hidayet Portland'la anlaştı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.