10 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

500 BİN DOLARLIK DİRSEK

GENÇLERBİRLİĞİ'NİN tecrübeli futbolcusu Mehmet Polat, geçen sezonun son maçında rakibine attığı dirsek nedeniyle, takımını Fair Play Ligi'nde 500 bin dolardan etti.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, yaptığı açıklamada, 2008-2009 sezonunda Futbol Federasyonu ile Turkcell işbirliğiyle oluşturulan, Turkcell Fair Play Ligi'ni ilk sırada tamamlayan takıma verilen 500 bin doları, son maçta kaybettiklerini belirterek, ''Sezonun son maçına kadar ilk sırada bulunduğumuz Fair play Ligi'nde, ne yazık ki, futbolcumuz Mehmet Polat'ın, son maçta Kayserisporlu bir futbolcuya dirsek atmasıyla bir anda 4. sıraya indik. Bu dirsek hem bize 500 bin dolara mal oldu, hem de ikinci ve üçüncü sıradaki takımlara verilen 300 bin ve 200 bin dolarlardan da etti'' diye konuştu. Cavcav, Mehmet Polat'ın bu hareketi sonrası ligde kalma mücadelesi veren takımın zor anlar yaşadığını da ifade ederek, ''Takımı 10 kişi bırakarak, rakibimiz karşısında moral bakımından da çöküntü yaşamamıza neden oldu. Bir anda 4-0 yenik duruma düştük ve ligde kalmamız ancak, bir başka maçın neticesine bağlı oldu. Böyle futbolcuyla yollarımızı hemen ayırdık'' dedi. İlhan Cavcav, Mehmet Polat'ın kulüpten ayrılırken alacağını kuruşuna kadar istediğini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Mehmet Polat ile yollarımızı ayırdık. 38 milyar lira bir alacağı vardı verdik. Mukavelesini fesh ettik. Alacağı 38 milyar liranın hesabını yaparken, fair play ödülü olarak kulübü 500 bin dolardan ederken hiç düşünmeden hareket etmesi, camia olarak bizleri çok üzdü. Bu tür futbolcuların Gençlerbirliği'nde yeri yok. Bize zarar veren hiçbir futbolcuyla çalışmayız.''

FAİR PLAY LİGİ ŞAMPİYONU GAZİANTEP

İlk kez geçen sezon uygulanmaya başlanan Turkcell Fair Play Ligi'nde, 94 toplam ceza puanı ile birinci olan Gaziantepspor'un 500 bin dolar, 100 ceza puanı ile ikinci olan Trabzonspor 300 bin dolar, 112 ceza puanıyla üçüncü olan Denizlispor ise 200 bin dolar para ödülünün sahibi olurken, ligin son haftasına kadar Fair Play Ligi'nin ilk sırasında yer alan Gençlerbirliği ise Mehmet Polat'ın attığı dirsek sonucu gördüğü kırmızı kartla, aldığı 2 maç ceza nedeniyle 113 puanla 4. sıraya indi ve ödül alamadı.

10.07.2009


 

Denizli'den Tabata'ya yeşil ışık

BEŞİKTAŞ, yeni sezon hazırlıklarını sabah saatlerinde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından kondisyon koşusu gerçekleştirdi. Takım halinde yapılan kondisyon koşusunun ardından yapılan çift kale maçla saha çalışmalarını tamamlayan futbolcular, yenileme havuzundan sonra 40 dakikalık ağırlık çalışması için salona geçti. Yeni transfer Ferrari dünkü antrenmanın tümünde yer alırken, idmana İbrahim Toraman, Ekrem Dağ, Delgado'nun yanı sıra çalışmaya ayak parmağı su toplayan Tello da katılmadı. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Gaziantepspor'un Brezilyalı futbolcusunun siyah-beyazlı takıma transferiyle ilgili olarak, "Her an her şey olabilir." dedi. Antrenmanda basın mensuplarıyla sohbet eden Denizli, hava sıcaklığının yüksek olmasına rağmen futbolcularının gösterdiği yüksek tempodan memnun olduğunu söyledi. Transfer konusuna da değinen Denizli, son günlerde gündeme gelen Gaziantepspor'un Brezilyalı futbolcusu Tabata'nın Beşiktaş'a transferiyle ilgili olarak, "Her an her şey olabilir" diye konuştu.

HERKES KAPTAN OLABİLİR

İsmini vermediği genç bir gurbetçi futbolcuyla görüşmelerinin sürdüğünü belirten Denizli, "Çok önemli sorunlar kalmadı. Ufak tefek pürüzler var" dedi. Yabancı kontenjanın nasıl aşılacağı şeklindeki bir soruyu ise Denizli, "Delgado gitmeyecek. Sözleşmesinin askıya alınması söz konusu bu teklif de kendisinden geldi. Bu da çözümlerden biri" diye cevap verdi. Mustafa Denizli, Siyah - beyazlı futbolcuların ağız birliği yapmışcasına, şampiyonluğun mimarı olarak kendisini göstermelerinin sorulması üzerine ise, "Ben sadece organizatörlük görevini yaptım. Futbolcularımı iyi bildiğim için şampiyonluk adına konuşuyordum." ifadelerini kullandı.. Takım kaptanı Delgado'nun uzun süre takımdan ayrı kalacak olması sebebiyle hangi futbolcunun kaptanlık bantını takacağı yönündeki soruya ise, Denizli, "Bizim takımda kaptanlık sorunu olmaz. Her futbolcumun kaptanlık yapabilecek kapasitesi var. Hiç ummadığınız bir isim de kaptan olarak çıkabilir" şeklinde cevap verdi.

10.07.2009


 

Yeni Rize Stadı gün sayıyor

RİZE'DE yaptırılan şehir stadı, Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı ile sporseverlere ''merhaba'' diyecek.

Çaykur Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş. Başkan Yardımcısı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı, yaptığı açıklamada, Rize Stadının yapım çalışmalarına Rize Yatırım A.Ş. tarafından hızla devam edildiğini, stadın tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileriyle stadın açılışı için görüşme yapıldığını ifade eden Yardımcı, ''Yapılan görüşmede açılış maçı için 12 Ağustos tarihinde mutabık kalındı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile son bir görüşme yaparak 12 Ağustos tarihini resmileştireceğiz. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın da katılımıyla uygun bir saatte yapılacak özel maç ile stadın açılışını gerçekleştirmek istiyoruz'' dedi. Türkiye'nin en modern statlarından birini yaptıklarını belirten Yardımcı, ''Stat çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Koltukların takılması ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Stat, 19 bin 776 metrekare alan üzerinde 15 bin 197 seyirci kapasiteli, 280 VIP, 85 basın, 15 loca, 3 canlı yayın bölümü ve 12 özel bölümden oluşuyor. 568 araç kapasiteli otopark mevcut. Yaklaşık 22 milyon liraya mal edilecek stat, 12 Ağustos tarihinde tam olarak hazır olacak'' diye konuştu.

10.07.2009


 

Emre: İdmanlar keyifli geçiyor

FENERBAHÇE'NİN milli futbolcusu Emre Belözoğlu, yeni sezon hazırlıklarının nasıl gittiğiyle ilgili olarak "Gerçekten zorlu bir kamp dönemi geçiriyoruz.

3 sezondur sezon başı kampı yapmayan bir futbolcu olarak oldukça zorlanıyorum. Bu durumdan tatil döneminde bile koşu yapan bir insan olarak pek de şikayetçi değilim ancak bizi esas zorlayan şey sıcak. Özellikle son 2 – 3gündür bizim idman yaptığımız saatlerde sıcaklık artıyor. Yinede idmanlar keyifli geçiyor" diye konuştu.

10.07.2009


 

F.BAHÇE ALMANYA YOLCUSU

FENERBAHÇE, yeni sezon öncesinde 13-22 Temmuz tarihleri arasında Almanya'da kamp yapacak.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, futbol takımının, 13 Temmuz Pazartesi günü saat 07.50'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak bir uçakla Almanya'ya gideceği ve kamp süresi boyunca 4 hazır maçı oynayacağı ve Bad Wörishofen'deki Steigenberg Oteli'nde konaklayacağı bildirildi. Açıklamada, kafilenin 22 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'a döneceği kaydedildi.

ALEX, VOLKAN VE MERT SAĞLIK KONTROLÜNDE

Fenerbahçe'de, yeni sezon öncesinde 3 futbolcu sağlık kontrolünden geçti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, çalışmalara yeni başlayan kaptan Alex de Souza ile kaleciler Volkan Demirel ve Mert Günok'un, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtiği ifade edildi. Oyuncuların, sırasıyla tüm polikliniklerde detaylı bir şekilde sağlık kontrolüne tabi tutuldukları bildirildi.

10.07.2009


 

BİSİKLETLE AĞRI DAĞINA TIRMANILACAK

IĞDIR'DA küresel ısınmaya dikkat çekmek için bir grup çevreci ve medya mensubu bisikletle Ağrı Dağı'na tırmanacak.

Organizasyonu gerçekleştiren şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, küresel ısınma açısından, dünyanın tehlikenin eşiğinde olduğuna dikkat çekilerek, Türkiye'de de dünya çevreciliği korumacılığının yaygınlaştırılması ve çevresel kalitenin iyileştirilmesi için bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla tırmanışın gerçekleştirileceği kaydedildi. Profesyonel sporcular, basın ve bisiklet sporuna gönül veren kişilerden oluşan ekibin yapacağı ve, ''Nuh'un gemisini aramıyoruz. İnsanların dikkatini küresel ısınmaya çekmek istiyoruz'' sloganının kullanılacağı tırmanışın 2 Ağustos'ta başlayacağı ve bir hafta süreceği bildirildi.

10.07.2009


 

MİLAN'IN 19 YAŞINDAKİ YILDIZI PATO EVLENDİ

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AC Milan'ın Brezilyalı yıldız futbolcusu Alexandre Pato, dünyaevine girdi.

19 yaşındaki golcü futbolcu hayatını, görkemli bir törenle Brezilya'da pembe dizilerde oynayan aktris 22 yaşındaki Sthefany Brito ile birleştirdi. Copacabana Palace'da düzenenlenen görkemli gecede, yaklaşık 500 davetli yer alırken, Pato'nun eski takım arkadaşları Kaka ve Cafu da yıldız futbolcuyu mutlu gününde yalnız bırakmadı.

10.07.2009


 

MİLLİ VOLEYBOLCU ELİF G.SARAY'A İMZA ATTI

GALATASARAY Kulübü, milli voleybolcu Elif Ağca ile 1 yıllığına anlaştı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Vakıfbank Güneş Sigorta takımının başarılı pasörü Elif Ağca'nın 2009-2010 sezonunda Galatasaray'da forma giyeceği belirtilerek, ''Milli voleybolcu Elif, Vakıfbank Güneş Sigorta ile yollarını ayırdıktan sonra yeni sezon için Galatasaray ile anlaştı'' denildi.

10.07.2009


 

HAVUZDA DÜNYA REKORU

Dünya ve olimpiyat şampiyonu ABD'li yüzücü Aaron Peirsol, 100 metre sırtüstünde yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Peirsol, ABD'de devam eden ulusal yüzme şampiyonasında, 100 metre sırtüstünü 51,94 saniyede yüzerek, dünya rekoruna uzandı. ABD'li yüzücü, bu kategoriyi 52 saniyenin altında yüzen ilk yüzücü oldu. Bir önceki rekor, İspanyol Aschwin Wildeboer Faber'e aitti. Faber, 52,38'lik rekorunu, 16. Akdeniz Oyunları'nda 4x100 metre bayrak yarışlarında kırmıştı. Bu arada Peirsol, dünya rekorunu, 6 kez geliştirmiş oldu.

10.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.