10 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

ŞEHİT UYGURLARA GIYABî CENAZE NAMAZI

Sincan Özerk Bölgesinde gerçekleşen katliamda hayatlarını kaybeden Uygur Türkleri için İstanbul Beyazıt, Ankara Kocate ve Kayseri Hunat Camilerinde Cuma namazı akabinde gıyabî cenaze namazı kılınacak.


Rahmi Koç Müzesi’nde arama

Ergenekon soruşturması kapsamında, savcıların ve polisin İstanbul Haliç’teki Koç Müzesi’nde inceleme yaptıkları öğrenildi. Ergenekon savcıları ve poli

Benzinde 1, motorinde 4 kuruş indirim

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik “tavan fiyat” uygulama kararının ardından, akaryakıt fiyatl


  Üniversitelere 633 bin öğrenci yerleştirilecek

Devlet, vakıf ve KKTC’deki üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına 2009-2010 akademik yılında toplam 633 bin öğrenci yerleştirilecek.


  Askere sivil yargı AYM’ye

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün askere sivil yargı yolunu açan yasayı onaylaması, yeni tartışmaları beraberinde getirdi. CHP Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanıyor. CHP grubu, Meclisin tatilde olmasına rağmen Baykal’ın çağrısı üzerine Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda, Anayasa Mahkemesine yapılacak başvuru için milletvekillerinden imza toplanacağı ve itiraz yönteminin belirleneceği bildirildi.


  Arınç: Gerekirse ek düzenleme yaparız

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı ve askere sivil mahkemede yargılanma yolunu açan yasada ek düzenlemelere ihtiyaç duyulması halinde, hükümetin konuyu yeni yasama dönemi başladıktan sonra gündemine alabileceğini ve parlamentoya sevk edebileceğini bildirdi.


  ASKERE SİVİL YARGI YOLU YÜRÜRLÜKTE

ASKERLERİN sivil mahkemelerde yargılanmasını da içeren ‘’Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Karşı olanlar da bizi AB’ye dâvet edecekler

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Bir gün gelecek, AB’nin şimdi bize karşı çıkan ülkeleri dahil, bizi AB üyeliğine davet edecekler’’ dedi.


  Ortalama memur maaşı 1400 TL

KAMUDA görev yapan her 100 devlet memurunun 35,4’ü 1.200 lira ile 1.400 lira, 27,7’si de 1.400 lira ile 1.750 lira arasında maaş alıyor.


  MÜSİAD ilk MBA mezunlarını verdi

MÜSİAD İşletme Yüksek Lisans mezunları diplomalarını Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Fatih Üniversitesi Rektörü Oğuz Borat’ın elinden aldı.


  Kredi kartı borcunuzu yapılandırın

Kredi kartı borçlularına getirilen taksitlendirme imkânı çerçevesinde BDDK vatandaşlara önemli bir kolaylık sağladı.


  Darbe günlükleri sivil mahkemeye


  Sarıgül, partisinden istifa etti

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Demokratik Sol Parti’den (DSP) istifa ettiğini bildirdi. Sarıgül yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Daha önce ve uzun yıllar görev yaptığım ve bu görev sırasında her kademesinde onur ve gurur duyduğum Demokratik Sol Parti’den istifa ediyorum’’ dedi.


  Yılın mağduru emekliler

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kâzım Ergün, sabit gelirlilerin zam oranları belirlenirken “yılın mağdurlarının’’ işçi ve Bağ-Kur emeklileri olduğunu belirtilerek, ‘’2009 zamlarında ortaya çıkan adaletsizliğin giderilmesi amacıyla işçi ve Bağ-Kur emeklilerine asgarî yüzde 3 ek zam uygulanmalı’’ dedi.


  Bu krizde bu harç zammı olmaz

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’YÖK’ün, üniversite harçlarına yüzde 8 oranında zam yapılması yönündeki kararını derhal geri çekmesi gerektiğini’’ savundu.


  20 lira için 14 saat çalışıyorlar

ŞANLIURFA’NIN köylerinden Kütahya nın Altıntaş ilçesine gelen mevsimlik işçi aileler, memleketlerinden yaklaşık bin kilometre uzakta tarlalarda çalışıp geçimlerini sağlama mücadelesi veriyor.


  Buğdayda rekolte 20 milyon ton bekleniyor

ORTA Anadolu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Rıfat Hekimoğlu, hasat döneminden önce hububatta Türkiye genelinde 22 milyon ton civarında rekolte beklendiğini söyledi.


  Sıcak havada serinleme alternatifleri

İZMİR, Aydın ve Adana’da sıcak hava vatandaşları bunaltıyor. İzmir’de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı oteller misafirlerini, havuza buz atılarak serinletiyor.


  Çin mallarına boykot çağrısı

ÇİN'İN Doğu Türkistan’da gerçekleştirdiği katliâma tepkiler artarak devam ediyor. Türk Sağlık- Sen Erzurum Şube Başkanı Atilla Soylu, Çin mallarının boykot edilmesi çağrısında bulunarak, “Çin malı alarak zulme ortak olmayalım” dedi.


  Çanakkale’ye devâsâ teleskop

Prof. Dr. Demircan, yaptığı açıklamada, ÇOMÜ Ulupınar Gözlemevi’nde teleskobun konulacağı binanın yapımının tamamlandığını, iç dizaynı ile taban ve tavan kaplamalarıyla ilgili çalışmaların da birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi.


  Yemekler biyogaza dönüşüyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ)’nde geliştirilen reaktörle yemek atıklarından biyogaz elde ediliyor.


  Üstüne uçaktan buz parçası düştü

Brİtanya’nIn Bristol şehrindeki bahçesinde otururken uçaktan düştüğü anlaşılan büyük bir buz parçasının bacağına çarpmasıyla büyük şok yaşayan David Gammon, olayın şaşkınlığını hâlâ üzerinden atamadığını söyledi.


  En uzak süpernova

Astronomlar, şu ana dek bulunan en uzak süpernovayı (patlayan yıldız) keşfettiler. İngiliz Nature dergisindeki habere göre, ABD’nin Kaliforniya Üniversitesi astronomlarından Jeff Cooke ve ekibi, Güneş’in 50-100 katı büyüklüğündeki bu süpernovayı keşfetmek için, kâinatın öbür ucundaki diğer ölü yıldızların da keşfedilmesini sağlayabilecek yeni bir teknik kullandılar.


  Turistler de ‘dolmuş kültürüyle’ tanıştı

Antalya’nIn Manavgat ilçesine tatile gelen turistler, en fazla şehir içi dolmuşlarda yüksek sesli müzik dinlenmesi ve fazla yolcu alınmasından şikâyetçi.


  Gıda zehirlenmesine karşı hijyen şart

Türkİye’de yaz ve kış aylarında, sıkça gıda zehirlenmelerine rastladığını belirten Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yıldırım, gıda zehirlenmelerinin en önemli sebeplerinin, hijyen şartlarına uyulmaması, yeterince pişirilmemiş et ve zamanında tüketilmeyen yiyecekler olduğunu söyledi.


  Google’dan, Windows’a rakip geliyor

İnternet devi Google, yakında piyasaya işletim sistemi sürüyor. 2010’un ikinci yarısında “çok hafif” bilgisayarlarda kullanılmaya başlayacak Google Chrome OS adlı işletim sistemi, dünyadaki bilgisayarların yüzde 90’ında kullanılan Microsoft’un Windows’una rakip olacak.


  Yangınların yarısı izmaritten çıkıyor

İzmİr Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yılın ilk altı ayında çıkan 2 bin 834 yangına müdahale ederek, 2 bin 817’sini başlangıç aşamasında söndürdü. Bu yangınların yarıya yakını Haziran ayında çıktı, bin 272’sinin sigara izmarit kaynaklı olduğu belirlendi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.