17 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Rusya: Nabucco, rakip değil

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Viktor Zubkov, Nabucco’nun Güney Akım doğal gaz boru hattına karşı ciddî bir rakip olmadığını söyledi.

Münih’te temaslarda bulunan Zubkov, Rus haber ajansı RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Sizin de bildiğiniz gibi bize ait olan Güney Akım ve Kuzey Akım doğal gaz boru hatlarına karşı Nabucco’nun ciddî bir rakip olduğunu düşünmüyoruz. Uzmanlar, Nabucco’yu dolduracak kadar gaz bulunmadığını belirtiyorlar” dedi.

Zubkov, Avrupa’nın gaz kaynaklarını çeşitlendirme çabalarının son derece normal olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Ancak bu boru hattının nasıl doldurulacağı da ayrı bir hesaplama konusu. Korkarım ki karşıtlarımız kaynaklarını iyi hesaplamadıkları bir proje için acele etmiş olabilirler ve bu da belirli hırsların anıtı olacak boş bir boru hattına dönüşebilir.”

Rus uzmanların Nabucco’yu doldurabilecek bir kaynak bulamadığını belirten Zubkov, “Ancak ne kadar farklı gaz boru hattı olursa o kadar iyi” diye konuştu.

Rusya kInandI

Beyaz Saray, Rus insan hakları savunucusu Natalya Estemirova’nın kaçırılmasının ve öldürülmesinin son derece endişe verici ve üzücü olduğunu bildirdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Mike Hammer, Rus hükümetini, bu suçun sorumlularını adalete teslim etmeye ve kanunsuzluğa izin verilmeyeceğini göstermeye çağırdı. Çeçenistan’da önceki gün kaçırılan insan hakları savunucusu ve serbest gazeteci Natalya Estemirova, komşu İnguşetya Cumhuriyeti’nde ölü bulunmuştu.

17.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’den İran’a gözdağı

  Rusya: Nabucco, rakip değil

  “Uygurlar’a geniş haklar tanınmalı”

  Hindistan ve Pakistan bir araya geldi

  Belarus, Abhazya’yı tanıyacak

  Honduras durulmadı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.