19 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Değerlerimize sahip çıkamıyoruz

Türk Sanat Musikîsi bestekârı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, 83 yıllık hayatına sığdırdığı yüzlerce eserini genç nesile bırakacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.



9 müzemiz ödül aldı, 6 müzemiz 'Avrupa Yılın Müzesi' olmaya aday

TÜRKİYE’DEN Sinop Arkeoloji, Çorum, Türkiye İş Bankası, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Santral İstanbul Enerji ve Çağdaş Sanatlar müzeleri ile Sunay Akın Oyuncak Müzesi ‘’Avrupa Yılın Müzesi’’ ödülü için aday oldu.



Koca Sinan’ın Külliyesi restore ediliyor

OSMANLI Sadrazamı Lala Mustafa Paşa tarafından Konya’nın Ilgın ilçesinde yaptırılan ve son yıllarda bakımsız görünümüyle dikkati çeken Mimar Sinan’ın eseri olan külliye, restorasyon çalışmalarının 2010 yılında tamamlanmasıyla yeniden cazibe merkezi olacak.



Azdavay bebeği, Barbie’ye rakip

KASTAMONU’NUN Azdavay ilçesinde yöreye özgü kıyafetlerle süslenerek 25 yıldır üretilen Azdavay bebeği, kız çocuklarının büyük ilgi gösterdiği Barbie bebeklerine rakip gösteriliyor.



İlk deprem müzesi ziyaretçiyle doldu taştı

ADAPAZARI Belediyesi Deprem Kültür Müzesi’ni 5 yılda 270 bin 394 kişi ziyaret etti. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin ardından Bayındırlık ve İskân Bakanlığınca yaptırılan müze, bir süre sonra Adapazarı Belediyesine devredildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.