19 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

9 müzemiz ödül aldı, 6 müzemiz 'Avrupa Yılın Müzesi' olmaya aday

TÜRKİYE’DEN Sinop Arkeoloji, Çorum, Türkiye İş Bankası, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Santral İstanbul Enerji ve Çağdaş Sanatlar müzeleri ile Sunay Akın Oyuncak Müzesi ‘’Avrupa Yılın Müzesi’’ ödülü için aday oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Finlandiya’nın Tampere şehrinde 2010 yılında 33. Avrupa Müze Forumu (EMF) ödüllerinin verileceğini söyledi. EMF’nin 1977 yılından bu yana, yeni kurulan müzelerin desteklenmesi, müzecilik alanında yenilik ve girişimlerin teşvik edilmesi amacıyla her yıl, ‘’Avrupa Yılın Müzesi Ödülü (EMYA)’’, ‘’Avrupa Konseyi Ödülü’’ ve ‘’Micheletti Vakfı Ödülü’’ adı altında üç ödül verdiğini belirten Düzgün, şunları söyledi: ‘’Ödüller, yeni kurulan veya son iki yıl içinde önemli yenileme çalışmalarını gerçekleştirmiş 50-60 aday müze arasında yapılan değerlendirme sonucunda belirleniyor. Ayrıca değerlendirmede, müze binalarının yapısı, teşhirdeki eserlerin değeri ve sunum şekli ile müzenin hayalleri, finansal organizasyonu, sosyal sorumluluğu, eğitim çalışmaları, pazarlama ve yönetim yapısı da dikkate alınıyor.’’ Orhan Düzgün, bugüne kadar Türkiye’de 9 müzenin çeşitli ödüller aldığına işaret ederek, ‘’9 müzemizin ödül alması, ülkemizin müzecilik alanındaki başarısını belgeliyor’’ dedi.

ÖDÜL ALAN 9 MÜZE

ANKARA Anadolu Medeniyetleri Müzesi, ‘’Avrupa Müze Forumu Özel Ödülü’’ne İstanbul Türk ve İslâm Eserleri Müzesi, Antalya Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Rahmi Koç Endüstri Müzesi ve İstanbul Modern Sanat Müzesi, ‘’Avrupa Konseyi Ödülü’’ne de İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi lâyık görülmüştü. Ayrıca, ‘’Gezilmeye Değer Müze Ödülü’’nü de Bursa Kent Müzesi uygun bulunmuştu.

19.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Değerlerimize sahip çıkamıyoruz

  9 müzemiz ödül aldı, 6 müzemiz 'Avrupa Yılın Müzesi' olmaya aday

  Koca Sinan’ın Külliyesi restore ediliyor

  Azdavay bebeği, Barbie’ye rakip

  İlk deprem müzesi ziyaretçiyle doldu taştı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.