19 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

2010 bütçesinde de gecikme var

Kamu ve özel kesim için ‘’yol haritası’’ olarak nitelenen Orta Vadeli Programın bugüne kadar açıklanamaması, 2010 yılı Merkezî Bütçe hazırlıklarında da gecikmeye yol açtı. Gelecek üç yıla ilişkin toplam gelir ve gider tahminleri, hedef açık ve borçlanma durumu ile kamu idarelerinin ödenek tavanlarını içeren Orta Vadeli Mâlî Plan da ilân edilemedi.


OPERASYONLARDAKİ “KARARLILIK”

Ergenekon hakim ve savcılarının değiştirilmesini istediği belirtilen ve bazı Ergenekon sanıklarıyla birlikte çekilmiş görüntüleri yayınlanan HSYK üyes

Zamlara tepki giderek büyüyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, “Merkezî ve yerel yönetimler bütçe açıklarını, yatırımlarını tüketicinin üzerinden yapmaya çalışırken tü


  Faizlerin daha da inmesi gerekiyor

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, “Faiz oranı yüzde 8,25. Bana göre daha da inmesi gerekiyor. Merkez Bankası faiz politikası son aylarda toparladı” dedi.


  Sabit telefonlarda numara taşınabilirliği 10 Eylül’de

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, şehir içi sabit telefon hizmetleri ile sabit telefonlarda numara taşınabilirliğinin 10 Eylülde başlayacağını ve şu ana kadar 5 işletmecinin numara almak için BTK’ya başvurduğunu bildirdi.


  TOKİ’den krize karşı yatırım atağı

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), emlak piyasasındaki durgunluğa ve küresel krizle ilgili belirsizliklerin devam etmesine karşın, yatırımlarını geçen yıldan da hızlı bir şekilde sürdürüyor.


  Garipoğlu’nun 70 şirketi TMSF’de

GARİPOĞLU Grubunun daha önce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile imzaladığı protokol hükümlerine aykırı girişimlerde bulunması sebebiyle, Gruba bağlı 70 şirketin temettü hariç yönetim ve denetimlerinin TMSF’ye devredildiği bildirildi.


  “Acarkent” kararı Yargıtay yolunda

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğünün, Acarkent’in yapıldığı alanın özel orman olarak belirtilmesine ilişkin yerel mahkeme kararını Yargıtay’da temyiz edeceğini bildirdi.


  Kamuda 74 engelli istihdam edilecek

KAMU kurum ve kuruluşları, engelli personel istihdam etmek için sınav açacak. Sınavı kazanan 74 engelli, çeşitli kurumlarda istihdam edilecek.


  Üstün Hizmet Ödülü onuru

TÜRKİYE'nİn tanıtımına katkı sağlayan, toplumun refahı, mutluluğu ve sosyal gelişimi için hizmetlerde bulunanlara TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildi.


  İki otobüs çarpıştı: 37 yaralı

ÇANKIRI'NIN Ilgaz ilçesinde, iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu, 1’i ağır 37 kişi yaralandı.


  YÖK’e 2 yeni üye

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Gül’ün, YÖK üyeliklerine, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Soysal ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’i seçtiği bildirildi.


  Kutan: Ergenekon savcıları katiyen değiştirilmemeli

sAADET Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) geciken yaz kararnamesi ile birlikte gündeme gelen Ergenekon savcılarının yerinin değiştirileceği konusunda, savcıların yerlerinin katiyen değiştirilmemesi gerektiğini söyledi.


  3. iddianame tamamlandı

‘Ergenekon’’ soruşturması kapsamında hazırlanan 3. iddianamenin yazımının tamamlandığı bildirildi. İddianamenin savcıların imza atmalarının ardından, hafta içinde Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’ya sunulacağı kaydedildi. Eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin ile Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve bazı eski rektörlerin de ‘’şüpheli’’ olarak yer aldığı iddianamenin 1000 sayfanın üstünde olduğu belirtildi.


  HSYK: Basındaki yorumlar bizi hedef gösteriyor

HAKİMLER Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, kurulda yaz kararnamesiyle ilgili çalışmalar devam ederken bir kısım basında, çıkan yorumların kendilerini hedef gösterdiğini savundu.


  İHL mezunlarına yurtdışında eğitim

ÖNDER (İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği) ile Uluslararası Öğrenci Aktivitelerini Destekleme Derneği (WONDER) işbirliğinde, başarılı imam hatip lisesi mezunlarına yurtdışına eğitim fırsatı sunuluyor.


  DUMANSIZ HAVA SAHASI GENİŞLİYOR

Bugünden itibaren 5727 sayılı Kanun uyarınca konutlar hariç kapalı alanlarda sigara içilemeyecek. Eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dahil kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketimi yasaklandı.


  Dumansız günler başlıyor

ŞANLIURFA İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, sigara kullanımının salgın olarak nitelendirilebilecek düzeyde olduğunu vurguladı.


  ORMAN İŞÇİLERİNİ JANDARMA KURTARDI

Kastamonu’da sel sularının ortasında mahsur kalan orman kesimi işçilerini jandarma ekipleri kurtardı. Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesi ve köylerinde 3 gündür aralıklarla devam eden yağış şiddetini arttırınca Akçay Deresi’nde sel meydana geldi.


  DSİ: Felâketin sebebi dere yataklarına ev yapılması

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Artvin’deki sel felâketinde yaşanan can ve mal kayıplarının önemli bir sebebi, dere yataklarına ve kıyılarına ev yapılmasının önüne geçilememesi olduğunu açıkladı.


  Diyanet-Sen: Eğitimde fırsat eşitsizliği giderilsin

TÜRKİYE Diyanet Ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Ahmet Yıldız, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın büyük haksızlığa sebep olan katsayı adaletsizliğine nihayet son verileceğini açıklamasının bu okullarda okuyan öğrenciler ve aileleri için büyük umut olduğunu söyledi.


  Lise başvurularında tercih süresi uzatıldı

MİLLî Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretime Yerleştirme Puanlarına (OYP) göre tercih yapma süresini, yeni görev yerleri henüz belli olmayan hakim ve savcıların çocuklarının ve tercihini yetiştiremeyenlerin durumunu göz önünde bulundurarak 23 Temmuz 2009 Perşembe gününe kadar uzattı.


  Bayramiç’in eşsiz güzellikleri

ne paha biçilebilir, ne de bir benzeri var. İnanılmaz güzelliklere sahip bir yapı; Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki Hadimoğlu Konağı…


  ‘Cadı çocuklar’ kurtarıldı

ANGOLA’DA “cadı’’ oldukları gerekçesiyle bir eve kapatılan 29 çocuğun kurtarıldığı bildirildi. Polis yetkilileri, özel güçleri olduğunu savunan bir dinî lidere ait evde cadı oldukları suçlamasıyla tutulan 29 çocuğun kurtarıldığını açıkladı.


  Çocukların ilgisi Hacivat-Karagöz’le camilere çekiliyor

İZMİR’İN Karşıyaka Müftülüğü, yaz kurslarını teşvik etmek ve çevre sakini çocukların ilgisini camiye çekmek için Hacivat-Karagöz oyunu oynattı.


  Endeavour hedefine ulaştı

UZAy mekiği Endeavour’un Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) ulaştığı bildirildi.


  UUİ’nin yörüngesi yükseltilecek

AMerİkan uzay kurumu NASA, Endeavour uzay mekiğinin kenetlendiği Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (UUİ) yörüngesini, başıboş dolaşan bir atığa çok fazla yaklaşmaması için dikkatlice yükseltecek.


  Sıcakta serinlemenin sağlıklı yolu: Limonata

HAVA sıcaklığının yüksekliğine bağlı insan vücudunun sıvıya olan ihtiyacın artması sebebiyle bol bol limonata içilmesi öneriliyor. Anadolu Üniversitesi Türk Mutfağı Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Doç. Dr. Dündar Denizer, yaz günlerinde sıcaklıkların giderek yükseldiği, buna bağlı olarak da insan vücudunun sıvıya olan ihtiyacının arttığını söyledi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.