19 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

TRABZONSPOR TEKKE'NİN TRANSFERİNDEN VAZGEÇTİ

TRABZONSPOR, Fatih Tekke'nin transferinden vazgeçti. Kulüp Başkanı Sadri Şener, Fatih Tekke'nin formasını giydiği Zenit kulübünden aldığı ücretle, bordo-mavili kulübün ekonomik dengeleri arasındaki farklılığın, söz konusu transferi imkansız hale getirdiğini söyledi.

Şener, kulübün resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamasında, Yönetim Kurulunun bir süredir kamuoyunun da yakından izlediği gibi eski Trabzonspor kaptanı Fatih Tekke'nin transferi konusunda çeşitli temaslarda bulunduğunu belirtti. Fatih Tekke'nin transferi konusundaki girişimlerin sonlandırdığını bildiren Şener, ''Bu aşamada Fatih Tekke'nin formasını giydiği Zenit kulübünde aldığı ücretle, kulübümüzün ekonomik dengeleri arasında yaşanan farklılık, söz konusu transferi imkansız hale getirmiştir'' dedi. Bahsedilen rakamı Trabzonspor'un karşılamasının mümkün olmadığını ifade eden Şener, şunları kaydetti:

''Yapılacak farklı bir anlaşmanın da Fatih Tekke'nin yıllık kazancı anlamında ciddi bir kayba uğraması sonucunu doğuracağından, gelinen noktada Yönetim Kurulumuz başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimizin vardığı ortak kanı, söz konusu transferden vazgeçilmesi yönünde olmuştur. Fatih Tekke altyapımızdan yetişen, kulübümüze büyük emeği geçen, ülkemizi gerek milli takımlar gerekse de kulüpler düzeyinde uluslararası platformda son derece başarıyla temsil eden, önem verdiğimiz bir değerimizdir. Elbette bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüz çeşitli dönemlerde her zaman kendisinden faydalanacaktır. Fatih Tekke'ye bundan sonraki futbol yaşamında başarılar diliyoruz.''

19.07.2009


 

YILDIRAY BAŞTÜRK VE LİNCOLN'ÜN DEĞERİ DÜŞTÜ

ALMAN spor dergisi Sportbild, 1. ligde (Bundesliga) hızlı bir yükselişten sonra düşen ve yeni bir kulüp bulmakta zorluk çeken 11 futbolcu arasında VfB Stuttgart'ta oynayan Yıldıray Baştürk ile Galatasaray'dan ayrılan Lincoln'ü de gösterdi.

Derginin haberinde, Stuttgart ile birlikte büyük başarılara imza atan ve aldığı 3,5 milyon avroyla takımının hala en pahalı oyuncularından biri olan Yıldıray'ın çeşitli sakatlıklarla uğraşmak zorunda kaldığı hatırlatıldı. Kas yırtılmasıyla baldırında sorunlar yaşayan Yıldıray geçen sezon sadece 4 maçta oynayabildiHaberde ayrıca, Lincoln'ün de yaz tatilinden sonra antrenmanlara katılmadığı, bunun yerine Almanya'daki diskoteklerde eğlenmeyi tercih ettiği için Galatasaray'dan ''kovulduğu'' kaydedildi.

19.07.2009


 

DAUM: HONVED'İ CİDDİYE ALIYORUZ

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda eşleştikleri Macaristan'ın Honved takımını ciddiye aldıklarını söyledi. Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Daum, Honved'in karşısına en iyi şekilde ve hazırlıklı çıkmak istediklerini söyledi. Daum'un sitede yer alan açıklamasında, ''Rakibi en az iki defa izlemek istiyoruz.

Şu an Honved hakkında çok fazla bilgim yok. Ama bu konuda ilerleyen günlerde bilgi toplayacağız'' ifadesine yer verildi. Christoph Daum, Fenerbahçe'nin, geçen sezon da Avrupa'daki ilk maçını bir başka Macar takımı MTK Budapeşte ile oynamasıyla ilgili olarak da şunları kaydetti: ''Bunun bize bir yardımı olabilir. Bir Macar takımı bizim için bilgi kaynağı olabilir. Ancak her maç ve takım farklıdır. Honved ile ilgili enformasyonu en kısa sürede alacağız.''

19.07.2009


 

Macar basını umutsuz

FENERBAHÇE'NİN UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Macaristan'ın Honved takımı, eşleşmeden hiç de memnun değil.

Macaristan spor medyasına konuşan takım yöneticileri ve futbolcular, çekebilecekleri en kötü kurayı çekerek Fenerbahçe ile eşleştiklerini, artık yapabilecekleri bir şey olmadığını, iki maçta da iyi mücadele ortaya koyarak ellerinden geleni yapacaklarını açıkladılar. Honved takımının teknik direktörü Tibor Sisa, Macaristan'ın günlük tek spor gazetesi Nemzetisport'a şu değerlendirmede bulundu:

''Avrupa arenasında oynamak istiyorduk, bu amacımıza ulaştık. Bundan 10 yıl önce bir Türk takımı ile eşleşsek bayram yapardık, ancak zaman değişti. Daha kötüsünü çekemezdik. Türk futbolu sadece Avrupa'da değil, dünyada da elit düzeyde bulunuyor. Çekilebilecek en güçlü rakibi çektik diye üzülmemize gerek yok. Tur atlamak için herkesin ve bizim de favorimiz Fenerbahçe. Ama biz yine de umutluyuz. Şansımız çok az da olsa bunu değerlendirmek için hazırlıklara başlayacağız.'' Macar spor medyası da Honved'in şanssız olduğunu, ''Zavallı Honved'' başlığıyla okuyucularına duyurdu.

19.07.2009


 

SPOR SPİKERİ ŞENGÜRBÜZ BUGÜN TOPRAĞA VERİLİYOR

SPOR spikeri Orhan Şengürbüz vefat etti.Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden (TSYD) yapılan açıklamaya göre, Türk spor televizyonculuğunun saygın spikerlerinden Orhan Şengürbüz, önceki akşam saat 22.30 sıralarında geçirdiği beyin kanaması sonrası tüm müdahalelere karşı kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.

Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Orhan Şengürbüz, kanser tedavisi görmekte olan eşi Neslihan Şengürbüz'ü hastanede ziyaret etmek üzere oğluyla beraber evden ayrılmasından sonra aniden fenalaşıp hayatını kaybetti. 1958 İstanbul doğumlu olan TSYD üyesi Orhan Şengürbüz, yaklaşık 12 yıldır Show TV ve Lig TV'de görev yapıyordu. Orhan Şengürbüz'ün naaşının bugün öğle namazından sonra Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırılacağı bildirildi.

19.07.2009


 

BAYAN VOLEYBOLCULAR GÜÇLÜ KÜBA'YI DA YENDİ

15. Dünya Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası finalleri, Meksika'da devam ediyor. Şampiyonada (D) Grubu'nda yer alan Türkiye, 2. maçında Küba'yı 3-0 yendi.

Meksika'nın Tijuana ve Mexicali kentlerinde düzenlenen, 4'erli 4 grupta toplam 16 takımımın katılımıyla düzenlenen şampiyona, 11 gün sürecek. Türkiye, (D) Grubunda yapılan program değişikliği nedeniyle şampiyonaya moralsiz başlamasına rağmen, ilk maçında Bulgaristan'ı 3-1 yenmişti. 2. maça bu moralle çıkan Genç Milli Takım, dünya voleybolunda söz sahibi olan ülkelerden Küba'yı set vermeden yenmeyi başardı. Genç Milli Takım, 4 puan ve 2 galibiyetle grubunda lider durumda bulunuyor.

19.07.2009


 

GENÇ YETENEK TAHACAN UYSAL F.BAHÇE'DE

TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından İskenderun Demirçelikspor'un U-14 takımında oynayan 15 yaşındaki Tahacan Uysal'ın, Fenerbahçe'ye transfer olduğu bildirildi. İskenderun Demirçelikspor Kulübü Başkanı Cengiz Gül, yaptığı açıklamada, transferle hem Tahacan'ın eğitimini garantiye aldıklarını, hem de geleceği için önünü açtıklarını söyledi.

Anlaşma kapsamında Tahacan Uysal'ın tüm eğitim masrafının Fenerbahçe tarafından karşılanacağını, her ay maaş ödeneceğini ve bu yıl İstanbul'da özel bir kolejde eğitim alacağını belirten Gül, ''Tahacan, Fenerbahçe forması giyerse, kulüp olarak bizde Fenerbahçe'den 200 bin avro alacağız. Fenerbahçe'de forma giymez ve başka bir takıma transfer olursa da alınacak bonservis bedelinin yüzde 50'si İskenderun Demirçelikspor'a verilecek'' dedi.

19.07.2009


 

Beşiktaş bugün sahaya iniyor

GEÇTİĞİMİZ sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş, yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçını bugün yapacak.

Siyah-beyazlılar, İtalya Birinci Ligi (Serie A) takımlarından Catania ile İstanbul'da karşı karşıya gelecek. BJK İnönü Stadı'ndaki özel karşılaşma saat 21.00'de başlayacak. Maçın biletlerinin satışı 15 ile 50 lira arasında değişen fiyatlarla Biletix'te sürüyor. Catania, geçen sezon 20 takımlı Serie A'yı 43 puanla 15. sırada tamamladı.

YENİ FORMALARI FUTBOLCULAR TANITTI

Beşiktaş Futbol Takımı'nın 2009-2010 sezonunda giyeceği formaların tanıtımı yapıldı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, kulüp başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri ile teknik heyet ve siyah-beyazlı camiadan çok sayıda davetlinin katıldığı defilede, futbolcular ve mankenler, yeni sezon formalarını tanıttı. Defilede çubuklu, beyaz-önü çizgili ve damalı olmak üzere, Beşiktaş'ın yeni sezonda giyeceği 3 ayrı forma sergilendi. Gecede, Kartal Yuvası sonbahar-kış kreasyonundan örnekler de sunulurken, futbolcular Erhan, Uğur, Fink, Nobre, Ernst, İsmail, Sivok, Yusuf, Serdar Özkan ve Ferrari mankenlik yaptı. Tanıtımda, yeni transfer Ferrari, sempatik tavırlarıyla dikkati çekerken, defilede siyah-beyazlı takımın bu sezon ulaştığı çifte kupanın zaferini simgeleyen ürünler de taraftarların beğenisine sunuldu.

19.07.2009


 

BOĞAZDA BUGÜN YÜZME YARIŞI VAR

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Samsung Electronics ana sponsorluğunda düzenlediği ''Boğaziçi 2009'' Asya'dan Avrupa'ya 21. Uluslararası Yüzme, Kürek, Kano ve Yelken Yarışları, bugün İstanbul Boğazı'nda yapılacak.

Yüzme yarışlarında 26 ülkeden 114'ü bayan, 585'i erkek olmak üzere toplam 699 sporcu mücadele edecek. Bayan ve erkeklerde 12'şer kategoride gerçekleştirilecek yüzme yarışlarına, Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Azerbaycan, Türkmenistan, Almanya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, İtalya, İsrail, Güney Afrika, Rusya, Japonya, Hollanda, İngiltere, Estonya, Fransa, Gagauz Yeri, İsviçre, Slovakya, ABD, İrlanda, İran, Çek Cumhuriyeti, Belçika ve Bangladeş'ten sporcular katılacak. Yüzme yarışlarında start anında oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı sporcular, 2 grup halinde 5 dakika arayla start alacak.

Yüzme yarışı saat 10.30'da Kanlıca İskelesi, kürek yarışı saat 10.10'da, kano yarışları 10.20'de Galatasaray Adası, yelken yarışı ise saat 09.50'de Kandilli İskelesi açığından start alacak ve yarışlar Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı rıhtımında sona erecek. Kanlıca ve Kuruçeşme arasındaki 6 bin 356 metre uzunluğundaki parkurda, organizasyon sırasında mülki, askeri ve sivil olmak üzere 50'ye yakın deniz aracı güvenlik çerçevesinde hazır bekletilecek. Basın mensupları da kendileri için ayrılan 5 tekneden yarışı takip edebilecek. Yarışlar nedeniyle bugün saat 09.00'dan itibaren trafiğe kapatılacak olan İstanbul Boğazı, saat 13.00 civarında yeniden trafiğe açılacak. Yüzme yarışında eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de 1 numaralı bone ile kulaç atacak.

19.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.