22 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Takımlarımız lige hazır mı?

Türkcell Süper Lig'de yeni sezonun başlamasına az bir süre kaldı. Takımlarımız lige hazır olmak için şu sıralar kamp merkezlerinde hazırlıklarını sürdürüyorlar. İzlediğimiz kadarıyla şuan lige hazır takımımız yok. Bunu normal görmek lazım. Aşırı sıcaklar ve nem futbolcunun verimini düşürdüğü bir gerçek. Bu yüzden hazırlık döneminde bütün futbolcular yüzde 50-60 kapasite ile oynuyorlar. Futbol Federasyonu bu durumu dikkate alarak Ağustos'ta yapılacak lig maçlarının saat 21.00'de oynanmasına karar verdi.

Uzun yıllar futbolun içinde olmam itibarıyla şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yeni sezon, geçen sezonu aratacak gibi görünüyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Dört büyük olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor bu yıl da şampiyonluğun en yakın adayıdırlar. Bu durum yıllardır böyle ve değişeceğini tahmin etmiyorum. Son iki yılın sürpriz takımı Sivasspor ise yeni sezona önemli futbolcularından mahrum olarak giriyor. Fenerbahçe'ye transfer olan savunmanın direği Brezilyalı oyuncu Bilica'yı çok arayacaklar. Bülent Uygun patronluğunda Yigidolar yine zirveya oynayacak. Ama aynı başarıyı gösterip göstermeyeceklerini merakla bekliyorum.

Küresel krize rağmen futbol piyasasında milyon euro'lar aldı başını gidiyor. Türkiye'de bugün milyon euro edecek futbolcu sayısı bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar azdır. Özellikle yabancı futbolculara ödenen astronomik ücretler insanların psikolojisini bozacak durumlara geldi. Latin Amerika ve Afrika kıtasının 2. sınıf oyuncularına verilen bu paraların karşılığı alınıyor mu? Hiç sanmıyorum. Bizim kulüp yöneticilerimizin verdiği parayı hiçbir Avrupa kulübü vermiyor. Transfer döneminde bol keseden harcıyorlar. Ama o rtada Avrupa düzeyinde bir başarı gelmediğine göre, kulüplerimiz her yıl milyon euro'ları çöpe atmış oluyor. Çok yazık.

[email protected]

TURGUT DEMİRBAŞ

22.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Daum yeni transferleri beğendi

  F.Bahçe camiası çok memnun

  Takımlarımız lige hazır mı?

  VEDAT OKYAR TOPRAĞA VERİLDİ

  G.SARAY'DA TOBOL MESAİSİ

  MASA TENİSİNİN YILDIZLARI KÖPRÜDE MAÇ YAPACAK

  SELİM BAYRAK ATLETİZMDE AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.