28 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Hükümet İsrail’e karşı ne yaptı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Temmuz’da Suriye’ye yaptığı gezi sırasında yaptığı açıklama MAZLUMDER’i kızdırdı. Başbakan Erdoğan’ın Suriye gezisinde söylediği, “Gazze’de 1500’e yakın insan öldü mü? Çocuklar, kadınlar, insanlar öldü mü? 5 bine yakın insan orada yaralandı mı? Yaralandı.

Peki nerede insan hakları dernekleri? Ne yaptılar? Seyirci kalmaktan öte bir şey yapıldı mı?” şeklinde ki beyanı üzerine MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, yaptığı yazı açıklamayla aynı sertlikte bir cevap verdi.

“MAZLUMDER yapması gereken her şeyi yaptı ya hükümet?” diye soran MAZLUMDER Genel Başkanı Ünsal, Başbakan’ın, beyanını medya kanalıyla öğrendiklerini belirterek şunları kaydetti:”Bu ifadeler karşısında bir insan hakları kuruluşu olarak yürüttüğümüz kampanya ve faaliyetlerin kamuoyunca çok iyi biliniyor olmasına rağmen sayın Başbakan’ın yeterince bilgilendirilmediğini müşahede ettik. Gazze saldırıları sırasında Türkiye’nin dört bir yanındaki şubeleriyle MAZLUMDER ve diğer insan hakları kuruluşları, ortaklaşa olarak, Türkiye halkının köyden kente her kesiminin tepkilerini, yürüttükleri kampanyalarla, hiçbir karşılık ummaksızın, doğru kanalize ettiler.”

FİLİSTİN'E HER

FIRSATTA DESTEK

MAZLUMDER’in ve Türkiye’deki insan hakları ve insani yardım kuruluşlarının Filistin halkına desteklerini her fırsatta ortaya koyduğunu ifade eden MAZLUMDER Genel Başkanı Ünsal, hükümetin ise bu konuda kendisinden beklenen adımları atmadığını kaydetti. Hükümetin İsrail karşısında sergilediği anlaşılmaz tutuma dikkat çeken MAZLUMDER Genel Başkanı Ünsal, şu görüşleri dile getirdi:”Hükümet, insan hakları kuruluşlarının yoğun taleplerine rağmen İsrailli askerlerin Konya’da uçuş eğitimi almalarını engelleyecek herhangi bir adım atmamıştır. Hiçbir askeri-siyasi anlaşmayı askıya almamış veya iptal etmemiştir. İngiltere ve bazı batılı ülkelerin, sattıkları silahların İsrail tarafından sivillere dönük olarak kullanması nedeniyle İsrail’e silah ve askeri yedek parça satışını durdurmalarına karşı Türkiye retorik tepkilerin ötesine geçememiştir. TCK’na göre soykırım ve insanlığa karşı suç işleyen İsrailliler hakkında MAZLUMDER’in yapmış olduğu suç duyurusuna Adalet Bakanı’nın izin vermemesi nedeniyle dünyanın her yerinde merakla sonucu beklenen dava maalesef açılamamıştır.”

"Öte yandan dünyanın birçok yerinde gerçekleşen Filistin konulu toplantılarda MAZLUMDER’in ve Türkiye’de insan hakları ve insani yardım kuruluşlarının çalışmaları yakinen takip edilmiş ve bundan duyulan memnuniyet ve teşekkür çok yerde kuruluşumuz temsilcilerine iletilmiştir. MAZLUMDER yönetici, üye ve gönüldaşlarının ortaya koymuş olduğu bu çalışmalara Filistinliler ve dünya halkları tanıklık etmiştir. Sayın Başbakan’ın tanıklığına da sunulur.

İŞTE YAPILAN ÇALIŞMALARDAN BAZILARI

MAZLUMDER Genel Başkanı Ünsal, İsrail’in Gazze’ye saldırmasının hemen ardından yapılan faaliyetleri şöyle sıraladı:

- Gazze’de Siyonist saldırının başladığının duyulmasından hemen birkaç saat sonra başlayan ve devam eden Ankara ve İstanbul başta olmak üzere şubelerimizin bulunduğu illerde basın açıklamaları, protesto eylemleri, mitingler, toplantılar gerçekleştirilmiştir.

-Birçok uluslararası toplantıda insan hakları ve hukuk açısından değerlendirme ve çağrılar yapılmış, uluslar arası mekanizmalar ile irtibata geçilmiştir.

- Türkiye ile İsrail arasında askeri, ekonomik, siyasi anlaşmaların askıya alınması ve/veya iptal edilmesi için imza kampanyaları yapılmış ve TBMM’ne sunulmuştur.

- Türkiye hava sahasının İsrailli pilotların eğitimi için kullanılmasına son verilmesi amacıyla defalarca hükümete kamuoyu önünde çağrıda bulunulmuştur. Hatta Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Konya’ya araç konvoyları yapılmış ve burada uluslararası televizyonlarından da canlı yayınlanan miting düzenlenmiştir.

-MAZLUMDER bir heyet oluşturmuş ve GAZZE’ye göndermiştir. Bombardıman altında GAZZE’de mazlum Filistinlilere destek olunmuş yapılan tespitler ışığında öncelikle GAZZE Ön Çalışma Raporu, sonrasında da Gazze Raporu hazırlanmıştır.

- Gazze’den bomba parçaları getiren MAZLUMDER heyeti, parçaları Yıldız Üniversitesi laboratuvarlarında inceletmiş ve İsrail’in yasaklanmış fosfor bombası kullandığını tescil ettirmiştir.

- İşlenen savaş suçu ve insanlığa karşı suçlar için şubelerimizin bulunduğu illerdeki adliyelerde savcılıklara suç duyurusunda bulunulmuştur. Ankara’da kabul edilen suç duyurusu yasal olarak dava açılabilmesi için Adalet Bakanı’nın iznine tabi olduğundan uzun bir süre bu izin beklenmiş, daha sonra Adalet Bakanı izin vermediğini açıklamıştır.

-Özellikle Avrupa ülkelerinden insan hakları kuruluş ve aktvistlerinin Gazze’deki kuşatmayı delmek için yürüttüğü Free Gazza çalışmasına MAZLUMDER de destek vermiş ve irtibat halinde olmuştur. İstanbul / Yeni Asya

28.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İSTİBDADA KARŞI HÜRRİYET

  Zamlara boykot çağrısı

  Hükümet İsrail’e karşı ne yaptı?

  Polis, sahadan çekiliyor

  Hakkın hatırını hiçbir hatıra feda etmeyin

  KOPAN PARMAĞI İÇİN 5 HASTANE DOLAŞTI

  Ergenekon dâvâsı kayıp yakınlarına umut oluyor

  KARBONDİOKSİT YERALTINDA DEPOLANACAK

  Yağışlar flamingolara yaradı

  Facebook’ta HAMAS’a sansür

  Çin’den Arapça kanal atağı

  Deniz anaları erken geldi

  ABD kablosuz yaşıyor

  Çocuklarda hipertansiyon büyük risk

  Bayburt’ta ‘buz mağarası’ açıldı

  Tekrar veresiye defterine döndük

  Açlık sınırı 738 TL oldu

  OYP’de 1. yerleştirme tamamlandı

  Gurbete gidenlerin sayısı azaldı

  Katsayı kararını vatandaş olumlu karşıladı

  Kayıt parası sıkıntısı başladı

  Başkanlık için yarış başlıyor

  PİYASALARDA RAMAZAN UMUDU

  TÜSİAD 28 Şubat ağzıyla konuşuyor

  Nabucco Projesi istikrar getirecek

  Vekile peşin maaş Anayasa Mahkemesi’nde

  “Türkiye özel sektör eliyle kalkınacak”

  MTV’de son 4 gün

  Türkiye, hızla ‘yargı cumhuriyetine’ dönüşüyoR

  Güngören kurbanları anılıyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.