26 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

“Kayıtdışı”nda ürküten rakamlar

Türkİye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan hesaplamaya göre, Nisan ayında istihdamdaki toplam nüfus 20 milyon 698 bin olurken, bunun 8 milyon 842 bin kişisini herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kaydı bulunmayanlar oluşturdu.



BENZİN YİNE 3.24 LİRAYA ÇIKTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 25-27 Temmuz günlerinde geçerli olmak üzere, akaryakıt bayi tavan fiyatlarını 95 oktan kurşunsuz benzinde 4 kuruş ve kırsal motorinde 1 kuruş daha arttırdı. Buna göre, 3,20 lira olan 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 3,24 lira ve 2,48 lira olan kırsal motorinin litre fiyatı da 2,49 lira oldu.



Körfez’in serveti 1,1 trilyon dolara geriledi

AltI ülkeden oluşan Körfez Dayanışma Konseyi (GCC) üye ülkelerin yabancı ülkelerdeki mal varlıklarının bu yılın ilk yarısında yüzde 8,3 küçüldüğü bildirildi.



Yardımla iş kurdu, büyük patron oldu

Tekİrdağ’In Hayrabolu ilçesindeki bir girişimci, ekonomik sıkıntılar içindeyken Hayrabolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı yardımla kurduğu el işi atölyesinde önce ekonomik sıkıntılarını attı, şimdi de 2 bin kadına istihdam sağlıyor.



Krizdeki esnafa düğün dopingi

HÜkümetİn beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimleriyle cesaretlenen çiftler dünya evine giriyor, krizdeki esnaf bayram ediyor. Her yıl ortalama 600 bin gencin oturduğu nikâh masası bu yıl ayrı önem taşıyor.



Çay rekoltesi dünyada düştü, bizde arttı

Rİze Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yaş çay piyasasında dünya genelinde rekolte düşüklüğü yaşandığını, Türkiye’de ise yaş çay üretiminin artış göstermesinin ekonomik anlamda önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.



Altı ayda 36 milyon kişi uçtu

Bu yılın ilk yarısında uçağı tercih eden yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 35 milyon 808 bin 957’ye yükseldi. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nün (DHMİ) verilerine göre, geçen yıl Ocak-Haziran döneminde 34 milyon 587 bin 716 olan yolcu sayısı bu yılın aynı döneminde yüzde 4 artışla 35 milyon 808 bin 957’ye ulaştı.



15 kalkınma ajansı kurulacak

BazI düzey 2 bölgelerinde yeni Kalkınma Ajansları kuruluyor. Bakanlar Kurulu’nun 55 ili kapsayacak şekilde 15 ayrı merkezde yeni Kalkınma Ajansları kurulmasına ilişkin kararı, Resmî Gazete’de yayınlanarak, yürürlüğe girdi.



Defne alternatif ürün oldu

Antakya’nIn yöresel ürünleri arasında yer alan ve sabun, yağ, baharat ve kozmetik sanayii açısından önemli bir bitki olan defne ağaçları, orman köylüsünün de ek kazanç elde ettiği önemli ürünler arasında yerini alıyor.



Taşıt sayısı 14 milyonu geçti

Türkİye’de Mayıs ayı sonu itibarıyla motorlu taşıt sayısı 14 milyonu geçerken bunun yüzde 49,5’unu otomobiller oluşturdu.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.