28 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Sivasspor'un Avrupa'da tarihî sınavı

SİVASSPOR Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın RSC Anderlecht takımı ile bugün yapacağı maçla Avrupa Kupalarındaki 5. karşılaşmasına çıkacak. Anderlecht ile Sivasspor arasında bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Constant Vandmen Stock Stadı'nda oynanacak maç, TSİ 21.45'te başlayacak. Maçı, İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Craig Alexander Thomson yönetecek. Thomson'un yardımcılıklarını Tom Hugh Murphy ve Francis Andrews yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise William Collum. Bu maçın rövanşı ise 4 Ağustos Salı günü Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak. Tarihinde ilk kez geçen yıl UEFA İntertoto Kupası ile Avrupa arenasına çıkan Sivassspor, Avrupa kupalarındaki 5. sınavını yarın Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın RSC Anderlecht takımına karşı verecek. UEFA İntertoto Kupası'nda 4 maç yapan kırmızı-beyazlı ekip, 3. ön eleme turundan katıldığı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ise tarihinde ilk kez mücadele edecek. Yıllarca Türkiye üçüncü ve ikinci futbol liglerinde mücadele ettikten sonra 2005-2006 sezonunda Turkcell Süper Lig'e yükselen ve son 4 sezondur Süper Lig'de başarıyla mücadele eden Sivasspor, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda RSC Anderlecht ile yapacağı maçla 42 yıllık tarihinin en önemli karşılaşmasına çıkacak.

MEHMET YILDIZ VE SEZER BADUR YOK

Sivasspor'da sakatlıkları nedeniyle bir süredir tedavi gören golcü oyuncu Mehmet Yıldız ve orta saha oyuncusu Sezer Badur, Anderlecht karşısında forma giyemeyecek. Sol ayak bileğinde sakatlığı bulunan Fransız golcü Yannick Kamanan ile gribal enfeksiyon geçiren golcü oyuncu Ersen Martin'in iyileştiği ve iki oyuncunun da takımdaki yerlerini alabilecekleri belirtildi. Bu arada, teknik direktör Bülent Uygun'un bugün hava toplarında etkili olan Ersen Martin'i tek forvet olarak sahaya sürüp, orta sahayı kalabalık tutmayı planladığı belirtiliyor.

28.07.2009


 

Yiğidolar'ın deplasmanda galibiyeti yok

FUTBOLSEVERLER tarafından ''Yiğidolar'' olarak bilinen Sivasspor, Avrupa kupalarında bugüne dek 4 maç yaptı. 2007-2008 futbol sezonunu 4. sırada tamamladığı için geçen yıl Türkiye'yi UEFA İntertoto Kupası'nda temsil eden Sivasspor, bu kupada Karadağ'ın OFK Grbalj ve Portekiz'in SC Braga takımlarıyla 2'şer maç yaptı. UEFA İntertoto Kupası'nın 2. turunda OFK Grbalj takımını 2-2 ve 1-0'lık skorlarla eleyen Sivasspor, 3. turda Portekiz'in SC Braga takımına 2-0 ve 3-0'lık skorlarla yenilerek kupadan elendi. Avrupa kupalarında yaptığı 4 maçta rakip filelere 3 gol atan Sivasspor, kalesinde ise 7 gol gördü. Karadağ'ın OFK Grbalj takımı ile oynanan ilk maçta takımının 2 golüne imza atan kaptan Mehmet Yıldız ve OFK Grbalj ile oynanan rövanş maçında Sivasspor'un tek golünü atan Mamadou Diallo, kırmızı-beyazlı ekibin forması altında Avrupa kupalarında gol atma sevinci yaşayan futbolcular olarak kayıtlara geçti. Kırmızı-beyazlı ekibin Avrupa kupalarında deplasmanda galibiyeti bulunmuyor. Avrupa Kupalarındaki ilk ve tek galibiyetini Sivas'ta OFK Grbalj'a karşı 1-0'lık skorla elde eden Sivasspor, bugün RSC Anderlecht'i yendiği takdirde Avrupa kupalarındaki ilk deplasman galibiyetine imza atacak.

28.07.2009


 

MEHMET ATALAY GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

nBAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın spor danışmanı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatörü Mehmet Atalay Yeni Asya'yı ziyaret ederek, yetkililerle bür müddet görüştü. Mehmet Atalay, Türkiye'nin son dönemde uluslararası büyük organizasyonlara talip olarak evsahipliği yaptığını ve büyük bir başarılara imza attığını belirtti. Atalay, "Şimdi önümüzde 2010 yılında Türkiye'de yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası var. Bütün hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu organizasyondan da başımız dik ayrılacağımıza inanıyorum" dedi.

28.07.2009


 

BREZİLYALI ANDERSON GÜNEŞ'İN TAKIMI SEUL'DE

nESKİŞEHİRSPOR'DA geçen sezon forma giyen Brezilyalı futbolcu Anderson, Güney Kore takımlarından FC Seul ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık anlaşma imzaladı. Teknik direktörlüğünü Şenol Güneş'in yaptığı takıma imza attıktan sonra dün sağlık kontrolünden geçen Anderson, Güney Kore ekibiyle çalışmalarına başlayacak. Menajerler Göksel Arıcı ve Lemi Tamer Özbay'ın aracılık ettiği transferle ilgili ücret konusunda her hangi bir açıklama yapılmadı.

28.07.2009


 

BEŞİKTAŞ FUTBOL OKULLARI ŞENLİĞİ BAŞLADI

BEŞİKTAŞ Kulübü'nde dün başlayan futbol okulları şenliği, 6 Ağustos Perşembe gününe kadar sürecek. Kulübün bütün futbol okullarının katılımıyla, birimler arası dostluk maçlarının ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı organizasyon, iki haftayı kapsayan süre içinde pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri gerçekleştirilecek. Fulya Şan Ökten Tesisleri'ndeki şenlikle ilgili kulübün internet sitesinde açıklamasına yer verilen Beşiktaş Kulübü Futbol Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak'ın ifadeleri şöyle: ''Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz şenliğimiz, okullar arasındaki dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmektedir. Sporcular, veliler, antrenörler, camiamız mensupları, seyircilerimiz hep beraber güzellikleri burada yaşıyoruz. Turnuvalar, dostluk maçları ve etkinliklerle güzel bir ortam hazırlayıp sevgi ve kaynaşmayı sağlıyoruz. Amacımız bunu uzun yıllar sürdürüp, buradaki yetenekli oyuncularımızı her zaman olduğu gibi alt yapımıza kazandırmaktır.''

28.07.2009


 

Eskişehir Yıldıray'a talip oldu

ESKİŞEHİRSPOR Kulübü Başkanı Halil Ünal, takımın Almanya ve İsviçre'de iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini söyledi. Takımla birlikte Türkiye'ye dönen Ünal, yaptığı açıklamada, bu yıl transfer ettikleri Ümit Karan, Ragıp Başbağ, Atilla Koca, Adem ve Veysel Sarı ile Mehmet Yılmaz'ın kamp döneminde takıma çok çabuk uyum sağladıklarını kaydetti. Almanya, İsviçre ve Fransa'da yaptıkları 4 hazırlık maçının tümünden galibiyetle ayrıldıklarını anlatan Ünal, takımın iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini bildirdi. Ünal, Ankara'da düzenlenecek TSYD Ankara Şubesi 4'lü Futbol Turnuvası-TBMM 90. Yıl Kupası maçlarına katılacaklarını ifade ederek, Turkcell Süper Lig'de karşılaşacakları Vestel Manisaspor ile de lige ''merhaba'' diyeceklerini söyledi.

YILDIRAY CEVAP VERECEK

Almanya'da bulunduğu sırada Yıldıray Baştürk ile transfer konusunda görüşme yaptıklarına da değinen Ünal, şöyle konuştu: ''Yıldıray Baştürk'e 3 yıllık anlaşma imzalamak için önerimizi sunduk. Biz mali açıdan teklifimizi verdik. Bu konuda artık son söz onlarda. Bu transferin olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. Bu konuda üç gün süre istendi. Gelecek cevaba göre bu transferi noktalayacağız.'' Öte yandan, futbolcuların bir günlük iznin ardından bugün Eskişehir'de bir araya gelecekleri bildirildi.

28.07.2009


 

HONVED'Lİ HAJDU: F.BAHÇE AVRUPA'NIN GÜÇLÜ TAKIMI

nFENERBAHÇE'NİN UEFA Kupası 3. ön eleme turu maçındaki rakibi Macaristan'ın Budapeşte Honved takımı, dün yaptığı antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Takımın defansının önemli oyuncusu olan, aynı zamanda cumartesi günü Kaposvar ile oynanan maçta serbest vuruştan takımına gol kazandıran Norbert Hajdu, antrenman sonrası açıklamalarda bulundu. Hajdu, Fenerbahçe'nin Avrupa'nın güçlü takımlarından biri olduğunu belirterek, ''iki takımın gücü de ortada, elimizden geleni yaparak İstanbul'dan avantajlı skorla ayrılmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı. İstanbul'da alacakları bir beraberliğin kendilerini avantajlı duruma getireceğini söyleyen Hajdu, 50 bin ateşli Türk taraftarı önünde oynayacakları için çok mutlu olduklarını söyledi. Budapeşte Honved Takımı'nın 3 yıldan bu yana yabancı oyuncusu olan Fildişi Sahilleri'nden Angoua Brou Benjamin ise, ''Zor bir maç olacak. Fenerbahçe yıldızlar topluluğu'' açıklamasında bulundu. Honved defansında son adam olarak görev yapan siyahi oyuncu Benjamin, Fenerbahçe'nin forvetlerine gol izni vermeyeceğini iddia etti.

28.07.2009


 

NETANYA-GALATASARAY MAÇINA RUS HAKEM

n UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turundaki Maccabi Netanya-Galatasaray maçını, Rus hakem Nikolay Ivanov yönetecek. UEFA'dan yapılan açıklamada, 30 Temmuz Perşembe günü saat 19.40'da Tel Aviv kentindeki Bloomfield Stadı'nda yapılacak Maccabi Netanya-Galatasaray mücadelesini, Rusya Futbol Federasyonu'ndan Nikolay Ivanov'un yöneteceği belirtildi. Maçta Ivanov'un yardımcılıklarını Nikolai Golubev ile Mikhail Erovenko yaparken, dördüncü hakem ise Sergey Karasev olacak.

28.07.2009


 

YELKEN DÜNYASI BU YARIŞI BEKLİYOR

nTÜRK yelken camiasının prestijli yarışlarından biri olarak gösterilen Shop&Miles Sailing Cup'ın ikinci etabı Shop&Miles Turgutreis Cup, D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim'in büyük desteğiyle 7-9 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Turgutreis'te gerçekleştirilecek. D-Marin Didim'in hizmete açılması ile birlikte bu yıl, ilk kez bir yelken yarışının gerçekleşeceği Turgutreis-Didim parkuru ile birlikte, Shop&Miles Turgutreis Cup'ta yelkenlilerin rekabetinin izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşatması bekleniyor. 7 Ağustos Cuma günü Turgutreis - Didim etabı ile start alacak yarışlar, 8 Ağustos Cumartesi günü Didim - Turgutreis etabı ile devam edecek ve 9 Ağustos Pazar günü Turgutreis'te sosis rota ile sona erecek. Pazar günü D-Marin Turgutreis Blue Point'te düzenlenecek ve tüm gün sürecek organizasyonun akşamında ise kupa, ödül töreni ile yeni sahibini bulacak.

28.07.2009


 

KALECİ GÖKHAN TOKGÖZ ANKARASPOR'LA ANLAŞTI

nBAŞKENT ekibi Ankaraspor, Kayseri Erciyesspor'dan kaleci Gökhan Tokgöz ile anlaşma sağladı. Ligde geçen sezon Ankaraspor'da forma giyen ve devre arasında Kayseri Erciyesspor'a giden Gökhan ile 1 yıllığına anlaşmaya varıldı. Bu arada, mavi beyazlılarda, daha önce anlaşma sağlanan Ankaragücü'nden Serkan Kırıntılı'nın bonservis sorununun giderilemediği, takıma devre arasında katılacağı öğrenildi.

28.07.2009


 

TFF 2. LİG'DE YENİ SEZON FİKSTÜRÜ BUGÜN ÇEKİLİYOR

nTFF 2. Lig'de 2009-2010 sezonu fikstürü, bugün İstanbul'da çekilecek kuralarla belirlenecek. Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapılacak kura çekimi saat 11.00'de başlayacak. Bu arada, daha önce TFF 2. Lig fikstürüyle birlikte yapılacağı açıklanan TFF 3. Lig fikstür çekiminin, Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak ileri bir tarihte gerçekleştirileceği bildirildi.

28.07.2009


 

AVRUPA'NIN TAKIM ZENGİNİ İSTANBUL

nAVRUPA'NIN en iyi 5 ligi baz alındığında İstanbul, Londra ile birlikte en fazla futbol takımına sahip kent olma özelliğini taşıyor. Almanya'da Bundesliga, İngiltere'de Premier Lig, Fransa'da Ligue 1, İspanya'da La Liga ve İtalya'da Serie A'da, hemen hemen her kentin ligde 1 takımı bulunurken, Turkcell Süper Lig'de takımların kentlere dağılımı farklılık gösteriyor. Turkcell Süper Lig'de yer alan 18 takımdan 5'i İstanbul, 3'ü de Ankara'da boy gösterirken geriye kalan 10 takım, farklı kentlerden lige katılıyor.

28.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.