30 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Çözüm için her kesimi dinleyeceğiz

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, düzenlediği basın toplantısında hükümet’in Kürt açılımıyla ilgili çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Atalay konuşması söyle:”Bugün işin özüyle değil, yöntemiyle ve zamanlamayla ilgili bilgi vereceğim. Üslup ve yöntem, işin özü kadar önemli. Başlatılan çalışmalar henüz bir sonuca ulaşmamıştır. Basında söylenti haber şeklinde geliyor. Bu söylenti üzerie siyasetçiler çıkıyorlar sanki biz söylemişiz gibi değerlendirmeler yapıyorlar. Biz bu konuda çok titiz, çok hassas davranıyoruz. Yakalanan olumlu ivmeyi değerlendirerek kendi sorunumuzu kendimiz çözmeliyiz. Geçmişe saplanıp kalamayız.”

KARARLI VE CESUR ADIMLAR ATACAĞIZ

Başbakan’ın 2005’deki Diyarbakır konuşmasındaki adımları kararlı ve cesur bir şekilde atmak niyetinde olduklarını ifade eden Atalay şunları kaydetti:”Süreç şöyle işliyor. Bakanlıkların kamu kuruluşlarının görüşleri istendi. Başta ana muhalefet olmak üzere tüm siyasî partilerden katılım ve destek isteyeceğiz. Muhalefetin olumlu açıklamalarını çok önemsiyoruz. Zaten kendileri ile de görüşeceğiz. STK’lar, meslek örgütleri ve medyanın görüş ve katkılarını alacağız. Devletin her kesiminde çözüm konusunda bir mutabakatın olduğunu görüyoruz. Açılımı devlet politikası olarak hayata geçirmek istiyoruz. Çalışmalar ve süreç için tarihe endeksli değiliz. Pakette kısa, orta ve uzun vadeli adımlar olacak. Önümüzdeki dönemde yazılı ve görsel basında basın mensuplarıyla görüşeceğiz. Bu konuda yazılmış ve yazılmakta olan görüşleri değerlendiriyoruz.”

DAHA FAZLA DEMOKRASİ

“Bizim hükümet olarak siyasi meseleleri çözme yöntemimiz daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasidir.” diyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “İnsana ve topluma güveni esas alıyoruz. Yürüttüğümüz süreç başından bu yana kendi sözlerimizin icraatımızın bir devamıdır. Vatandaşların demokratik haklarının genişletmesi için çözüm sürecinin yönü demokratikleşmedir. Bu adımları toplumun tüm kesimleri ile birlikte atmak istiyoruz. Mesele tüm toplumun meselesidir. Çözümsüzlüğü savunarak negatif siyasetin anlamı ve kimseye faydası yok” şeklinde konuştu.

ERKEN AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIZ

İçişleri Bakanı Atalay, şunları kaydetti: “Titiz yürütülmesi gereken bir süreçtir. Sorularınız olacak. Erken açıklama yapmayacağız. Daha yeni başladık. Çalışmanın koordinasyonu bize verildi. 15 Ağustos gibi bir tarih bizim tarihimiz değil. Bizim dileğimiz bu çalışmayı çok daha uzun bir süreye yaymamak. (‘DTP’den ne bekliyorsunuz?’ sorusu üzerine) Şu anda toplulumuzda oluşan olumlu atmosferi pozitif sonçlara götürmektir. Bu yönde gayreti herkesten bekliyoruz. Önümüzde bir de terör sorunu var. O çizgiyi de önemsiyoruz. Yasal düzenleme gerektiren işler var, gerektirmeyen işler var. Sizleri zaman zaman bilgilendireceğiz” Ankara / Yeni Asya

30.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YÜZ SENEDEN BERİ GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR

  Sahil yolu, tıkadı

  Yargıda adlî tatil başlıyor

  ‘Giresun afet kapsamında değil’

  Postacılar AİHM’e gidiyor

  İLK İSLAMî E-KİTAP PİYASADA

  3G’Lİ HAYAT BUGÜN BAŞLADI

  Cami düşmanlarına Almanlardan tepki

  Davutoğlu, Lübnan’da görevli Türk Birliğini ziyaret edecek

  Siyasî partilere yapılan yardımlar adil dağıtılsın

  İcraya gittiler, silâh buldular

  CHP’den hükümete sorular

  Tahlilleri temiz çıktı

  Yazın ortasında karsambaç keyfi

  Temsilcimizden Balıkesir Valisine ziyaret

  Kartını gasp etmeye çalışan hırsızı yakaladı

  Firar etmek isteyen mahkûm yakalandı

  Dünya gençleri İstanbul’da buluşuyor

  Üniversite öğrencisi açlık sınırında

  4 asırlık güveç geleneği yok oluyor

  “Boşanma sağlığı bozuyor”

  Düğünlerde maket pastalar tercih ediliyor

  Kene kovucu spreylerde hastalık riski

  Cilt kanserinde aşı tedavisi

  Çözüm için her kesimi dinleyeceğiz

  TÜSİAD’dan Bakan Ergün’e ziyaret

  Tarım havzaları modeli Denizli'de tanıtıldı

  Güneydoğulu vatandaşlar: Tek taraflı çözüm olmaz

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.