08 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Nihat K. ile Manisalı da görüşmüş

Eskİ MİT İstanbul Bölge Balkanı Osman Nuri Gündeş ve emekli orgeneral Çevik Bir’in ifadeleri alındığında gündeme gelen Başbakan’a füzeli suikast iddiasında adı geçen Nihat K. ile Prof. Dr. Erol Manisalı’nın da görüştüğü ve bazı taleplerde bulunduğu ortaya çıktı. Ergenekon soruşturmasının 3. iddianamesinde, Prof. Dr. Erol Manisalı’nın Nihat K. ile telefonda görüştüğü ve Barış Manisalı’nın askerlik şubesinden ordu evine naklinin yapılması için ricada bulunduğu, Nihat K.’nin ise kabul ettiği bilgileri yer alıyor. 12 Eylül 2008 tarihinde Erol Manisalı ile Nihat K. arasında geçen görüşme iddianamede şöyle yer alıyor:

“Erol Manisalı: Bu sabah ulaşamadım size, ulaşsaydım gelecektim size. Bir kahvenizi içmeye gelecektim.

Nihat K: Kusura bakma 3-4 gündür çok meşgulüm yerimde de oturamıyorum dün de Konya’ya gidip gelmem lazımdı ancak çocuklar şimdi hatırlattı Erol beye dönelim dedik.

Erol Manisalı: Sağolsun sağolasınız.... Biraz bizim Barış Manisalı şeye yerleşmiş askerlik şubesindeymiş ordan bu ordu evine nakli olucak mı acaba paşam?

Nihat K: Şimdi bununla ilgili arkadaşlara emir verdim bizim istihkâm taburunda destek gruba gelecek o ben onlara emir verdim onlar ilgilenecekler.

Erol Manisalı: İlgilenecekler oldu paşam önümüzdeki hafta veya daha sonra müsait olduğunuz zaman bi gelsem çayınızı içsem.

Nihat K: Tabi ne demek önümüzdeki hafta yokum ben İzmir’de olucam ondan sonraki hafta buradayım.”

İddianamede Manisalı’nın; Bedrettin Dalan, İlhan Selçuk, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Namık Kemal Boya, Şener Paşa, Sevgi Erenerol, Sinan Aygün, Şener Paşa (Müfit albay), Tuncay Özkan, Vedat Yenerer, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile iletişim bilgilerinin olduğu, Ergenekon silahlı terör örgütü üst düzey yapılanması içinde yer alan şüphelilerle doğrudan irtibatlarının bulunduğu, üniversite ve medya yapılanması içinde yer aldığı belirtiliyor.

Erzurum / cihan

08.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sincan’ı BM soruştursun

  Taliban lideri Mesud öldü

  Domuz gribi aşısı insanlarda deneniyor

  Kerbelâ dönüşü Şiîlere saldırı

  Büyük Okyanus’ta gemi battı: 60 ölü

  Marakot Tayfunu Çin’i de vuracak

  Cami cemaatine intihar bombası

  Kıbrıs halkı çözüm istiyor

  Nihat K. ile Manisalı da görüşmüş

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.