08 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

UEFA'DA YENİ RAKİPLERİMİZ

UEFA Avrupa Ligi play-off turu kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. UEFA Avrupa Ligi Play-off turundaki rakiplarımız belli oldu. Galatasaray, play-off turunda Estonya temsilcisi FC Levadia Tallinn ile karşılaşacak. Play-off turunda takımımız, ilk maçı 20 Ağustos'ta Ali Sami Yen Stadı'nda, ikinci maçı ise 27 Ağustos deplasmanda oynanacak. Kura çekimi sonunda Fenerbahçe, İsviçre'nin Sion takımıyla eşleşirken, sarı-lacivertli takım, 20 Ağustos'taki ilk maçı deplasmanda oynayacak. Rövanş karşılaşması 27 Ağustos'ta İstanbul'da yapılacak. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bi diğer temsilcimiz Sivasspor ise geçen yılın UEFA şampiyonu Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile eşleşti. İlk maç 20 Ağustos'ta Ukrayna'da oynanırken, rövanş karşılaşması 27 Ağustos'ta Sivas'ta yapılacak. Yine UEFA Avrupa Ligi play-off turunda temsilcimiz Trabzonspor'un rakibi, Fransa temsilcisi Toulouse oldu. Temsilcimiz ilk maçını 20 Ağustos'ta Trabzon'da oynayacak. Rövanş ise 27 Ağustos'ta deplasmanda yapılacak. Kura çekimi sonrasında Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un iyi bir kura çektiği, Sivasspor'un ise geçen yılın UEFA şampiyonu Lucescu'nun takımı Shaktar Donetsk önünde sürpriz bir sonuç alarak tahminleri yanıltabileceği bildirildi. Bu arada Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Beşiktaş ise ön eleme oynamayarak direkt olarak gruplardan mücadele edecek.

08.08.2009


 

Nonda: Kalmam Rijkaard'a bağlı

GALATASARAY UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında İsrail temsilcisi Maccabi Netanya'yı 6-0 yenerken, maçta 3 gol atan Shabani Nonda, takımdan ayrılacağı yönündeki spekülasyonlara son noktayı koyarak, ''Kesin olarak Galatasaray'da kalıyorum'' dedi. Nonda, yaptığı açıklamada, karşılaşmanın kendisi için çok güzel geçtiğini belirterek, ''Ama önemli olan takımın göstermiş olduğu ruhtu. İlk maçta biz turu geçmeyi hemen hemen garantilemiştik. Önemli olan burada iyi bir performans göstermekti'' diye konuştu.

G.ANTEP'TE OYNAYACAĞIMI SANMIYORUM

Bir gazetecinin, takımda kalıp kalmamasıyla ilgili teknik direktör Frank Rijkaard ile bir görüşmesinin olup olmadığı yönündeki sorusuna da Nonda, ''Önemli olan hocanın takıma yaklaşımı. Geçen sezon Baros en fazla gol atan oyuncuydu. Daha fazla oynama şans bulduğu için bu doğal. Ama bütün oyuncular kendilerine şans geleceğini biliyor. Bir görüşmem olmadı. Profesyonel bir oyuncuyum. Takımda yer almak için antrenmanlarımı yapacağım. Tercih hocaya kalmış'' diye cevap verdi. Nonda, bu sezon takım olarak hedeflerinin ligde şampiyonluk olduğunu da vurgulayarak, ''UEFA Avrupa Ligi'nde de gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz'' dedi. Bir gazetecinin, ''Bu karşılaşmada 3 gol attın. Ligde pazar günü Gaziantepspor maçında sana şans verileceğini düşünüyor musun?'' biçimindeki sorusuna da Nonda, ''Ben bu maçta görevimi yaptım. Sanmıyorum, ama önüme bakacağım'' cevabını verdi.

08.08.2009


 

Spora yakışır biçimde yarışalım

Futbol, dünyada ve Türkiye'de en çok sevilen, ilgi gören spor dalı. Dünya nüfusunun yarısının yani 3 milyardan fazla insanın bu işle ilgilendiği biliniyor. Uluslararası çaptaki dev ticari ve sınai kuruluşlar zaman zaman bu müthiş potansiyele kıskançlıkla baktıklarını şu şekilde anlatırlar: Dünyada başka hangi malın 3 milyardan fazla alıcısı olabilir... Hazırlık maçları, Avrupa Kupalarındaki ön elemeler, Süper Kupa derken futboldan pek uzak kalmadık ama Turkcell Süper Ligi'nin tadı bir başka... İşte 34 haftalık maratonun 52'ncisi bu hafta yapılacak maçlarla başlayacak. Bu durum, biz spor gazetecileri için ayrı bir önem taşıyor. Her sezon değil her gün içimizde taşıdığımız daha iyi bir haber bulabilmek, ortalığı sarsacak yazıya imza koyabilmek, günlerce konuşulacak fotoğrafı çekebilmek ve en güzel sayfayı hazırlayabilmek gibi hedeflerle işimize bir kez daha sarılacağız.

Ne yazık ki keyifli bir sezon geçirme konusunda pek umutlu değiliz. Çünkü hazırlık döneminde yaşananlar, bazı hastalıklarımızı tedavi edebilme konusunda fazla bir şansımızın olmadığını ortaya koydu. Hemen her maçta olay çıkması adeta yazılı olmayan bir futbol kuralı gibi... İlgililer ve yetkililer içinde mutlaka iyiniyetle çırpınanlar var ama yeterli olmuyor... Yöneticilerden fair playa yakışır ve futbolun güzel yüzünü ön plana çıkaracak sözler duyabilmek neredeyse imkansız gibi... Hala hakem kararlarıyla ilgili tartışmalar, yöneticiliğin en kaçınılmaz görevleri arasında sayılıyor. Buna benzer yanlışlarla büsbütün alevlenen tribünler, olay çıkarmak için başka bahane bile bulmaya gerek duymaz bir hale gelebiliyorlar.

Transferde yaşanan saçmalıklar, artık kabul edilebilir çizginin çok ötesine taşmış durumda., Bunlar da mesleğimize ciddi zararlar veriyor, saygınlığımız zedeleniyor. Kulüplerin teşvik ve hatta organize ettikleri havaalanı karşılamaları her geçen gün biraz daha utandırıcı boyutlar kazanıyor. Son olarak Elano'nun gelişi sırasında orada görev yapan fotomuhabiri arkadaşlarımızın saldırıya uğraması çirkinliğini şiddetle kınıyoruz. Zaten son derece zor koşullarda görev yapan arkadaşlarımızın buna benzer çirkinlikler ortamında görevlerini en iyi biçimde yerine getirme çabasından geri durmayacaklarını da biliyoruz. Bunu da herkesin bilmesini istiyoruz.

Mesleğimizle ilgili en rahatsız edici noktalardan biri, bazı arkadaşlarımızın çalıştıkları yayın kuruluşunun değil de izledikleri kulübün bir mensubu gibi davranmalarıdır. Herkes bir kulübü tutabilir, bazı renklere gönül verebilir; bunun itiraz edilecek yanı yok. Zaten sporu ve futbolu sevmenin en bilinen yollarından biri de budur. Gelgelelim, hiçbir spor gazetecisi, spor yazarı, futbol yorumcusu ve hangi sıfatla olursa olsun bu işi yapmaya çalışan kişi, öncelikle mesleğinin kurallarına uymak ve saygınlığını korumak zorundadır.

Bütün arkadaşlarımızın 2009-2010 sezonunda da görevlerini yaparken bu ilkelere uygun olarak hareket edeceklerine inanıyorum. 2009-2010 sezonunun başta spor gazetecisi arkadaşlarımız olmak üzere taraftarlar, yöneticler, teknik adamlar, futbolculardan oluşan futbol ailesine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Hepimiz spora yakışır biçimde yarışalım ve hakeden kazansın.

ESAT YILMAER / Türkiye Spor Ya

08.08.2009


 

Macarlar F.Bahçe'yi beğenmedi

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki Honved-Fenerbahçe maçı, Macaristan medyasında geniş yer buldu. Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi Nemzetisport, Honved'in, rövanş maçında birçok gol pozisyonunu kaçırıp, sarı-lacivertli takımla 1-1 berabere kalarak, ''kupaya güzel bir şekilde veda ettiğini'' yazdı. Blikk gazetesindeki ''Honved beraberlikle veda etti'' başlıklı haberde de Macaristan temsilcisinin, Fenerbahçe maçına ''şerefini kurtarmak için'' çıktığı belirtildi. Haberde, ''Avrupa'nın güçlü takımlarından Fenerbahçe'yi yenmek için önemli pozisyonlar bulan Budapeşte Honved, sadece bir gol buldu ve sahadan başı dik ayrılarak kupaya veda etti'' denildi. Macaristan'ın yüksek tirajlı siyasi gazetelerinden Nepszabadsag'ın spor sayfasında, ''Yaza veda'' başlığı atılan haberde ise ''Fenerbahçe, İstanbul'da aldığı 5-1'lik galibiyetin ardından Roberto Carlos, Kazım, Emre, Mehmet Topuz gibi yıldızlarını Budapeşte'ye getirmeye bile ihtiyaç duymadı. 6 Brezilyalı ile Honved karşısına çıkan Fenerbahçe, kendini hiç zorlamadı, ama kalesinde bir düzine gol görebilecek pozisyonu Honved'e verdi. Honved forveti sakar olmasaydı, Fenerbahçe, yüz kızartıcı mağlubiyet alarak, dönebilirdi'' ifadeleri kullanıldı.

08.08.2009


 

En pahalı kadro G.Saray'da

TÜRKCELL Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda mücadele edecek 18 takım içinde en pahalısı Galatasaray, futbolcular içinde ise Galatasaraylı Arda Turan olarak gösterildi. Alman internet sitesi ''transfermarkt.de''nin verilerine göre, Galatasaray'ın bu sezon kadrosunda bulundurduğu futbolcuların toplam bonservis bedeli 121 milyon 650 bin avro. Transferde Elano Blumer, Abdul Kader Keita, Leo Franco ve Gökhan Zan gibi flaş isimleri kadrosuna katan sarı-kırmızılıların kadro değeri, en yakın rakibi Fenerbahçe'den yaklaşık 8 milyon, Beşiktaş'tan ise 31 milyon avro daha fazla. Değerlendirmeye göre, Fenerbahçe'nin yeni sezondaki kadrosunda bulunan oyuncuların toplam bonservis bedeli 113 milyon 400 bin avro, geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş'ın ise 90 milyon 150 bin avro.

EN DEĞERLİ FUTBOLCU ARDA TURAN

Değerlendirmede ayrıca, Turkcell Süper Lig'in en değerli futbolcusu olarak da Galatasaraylı Arda Turan öne çıktı. Milli futbolcunun bonservis bedeli 15 milyon avro olarak gösterildi. Açıklanan 20 kişilik listede ikinci sırayı 12 milyon 500 bin avro ile Galatasaray'ın yeni transferi Elano Blumer, üçüncü sırayı ise aynı miktarla Fenerbahçeli Daniel Güiza aldı. TAKIM DEĞERİ (AVRO) 1- Galatasaray 121.650.000 2- Fenerbahçe 113.400.000 3- Beşiktaş 90.150.000 4- Trabzonspor 60.150.000 5- Sivasspor 40.150.000 6- Bursaspor 36.300.000 7- Gaziantep 32.200.000 8- Gençlerbirliği 31.150.000 9- Ankaraspor 28.900.000 10- İBB Spor 28.250.000 11- Kayserispor 27.400.000 12- Denizlispor 23.200.000 13- Ankaragücü 22.100.000 14- Eskişehir 21.600.000 15- Antalyaspor 19.700.000 16- Manisaspor 19.150.000 17- Kasımpaşa 16.000.000 18- Diyarbakır 12.050.000

08.08.2009


 

TUNCAY ŞANLI'YA İNGİLTERE KAPILARI KAPANIYOR

nİNGİLİZ bulvar gazetesi Daily Star, Tuncay ile ilgili dünkü haberinde Tuncay'ın İngiltere Premier Ligi'ni bırakmaya hazırlandığını yazdı. Daha önce Chelsea, Liverpool ve Aston Villa gibi takımların Tuncay'ı istediğine dikkat çeken haberde, ancak bu takımların girişimde bulunmadıklarını ve Tuncay'ın artık İngiliz kulüpleri tarafından pek istenmediği ifadeleri yer aldı. Haberde açık bir teklif gelmemesine karşın Tuncay'ın İngiltere'de oynamak istediğini ancak rotasını artık yavaş yavaş İngiltere dışına çevirdiği belirtildi. Bu durumda Tuncay'ın Avrupa'nın başka bir ülkesine transfer olabileceğine işaret edildi. Middlesboroug takımı teknik direktörü Boss Gareth'in Tuncay ile ilgili görüşlerini de aktaran Daily Star, Gareth'in, "Tuncay'ın önümüzdeki sezon bizimle birlikte olacağını zannetmiyorum. Ama hala burada olmasından mutluyum. Tuncay ile ilgili bir kaç teklif aldık ama daha sonra resmi bir teklif ile gelen olmadı. Kendisi normalde İngiltere'de oynamak istiyor ama sanırım şimdi Avrupa'da başka bir ülkeye gidebilir." görüşlerine yer verdi.

08.08.2009


 

GALATASARAY STORE SATIŞ REKORU KIRDI

nGALATASARAY Kulübü'nün lisanslı ürünlerini satan Galatasaray Store, sezon başı ciro rekorunu kırdı. Galatasaray Store'un, sarı-kırmızılı futbol takımının dün İsrail'in Maccabi Netanya takımıyla yaptığı UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçının öncesi ve sonrasında, Galatasaraylı taraftarların gösterdiği büyük ilgiyle sezon açılışı öncesi tarihinin en yüksek cirosuna ulaştığı açıklandı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, fazla üretime rağmen, önceki gün forma ve yaz koleksiyonu ürünlerinin beden ve model olarak bazılarının tükendiği bildirildi. Taraftarların en kısa sürede tüm ürünleri yeniden mağazalarda bulabilmeleri için dün gece itibariyle yeniden üretim sürecine başlandığı duyuruldu. Bu arada, Galatasaray Pazarlama A.Ş., kulübün internet sitesinden açıklama yaparak, sarı-kırmızılı taraftarların ilgisine teşekkür etti.

08.08.2009


 

GABRİÇ ÖZEL UÇAKLA TRABZON'A GETİRİLDİ

nTRABZONSPOR'UN, anlaşma sağladığı Hajduk Split takımından Drago Gabriç, Trabzon'a geldi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve bazı yöneticilerle birlikte özel uçakla Trabzon'a gelen Hırvat futbolcu, havaalanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, transferi konusunda büyük çaba gösteren Başkan Şener ve Yönetim Kuruluna teşekkür etti. Gabriç, Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak istediğini ifade ederek, ''Trabzonspor'a geldiğim için çok mutluyum. Burada çok başarılı olacağıma inanıyorum'' dedi. Drago Gabriç, Trabzonspor'a gelmeden Cale'den Trabzonspor hakkında çok olumlu görüşler aldığını da kaydetti.

08.08.2009


 

SÜRAT TEKNELERİ YARIŞI BUGÜN START ALIYOR

nSÜRAT teknelerinin mücadele ettiği Dünya Offshore 225 Şampiyonası organizasyonunun 5. ve 6. ayak yarışları, hafta sonu İstanbul'da yapılacak. Şampiyona, Mayıs ayında Haliç'te düzenlenen ilk yarış sonrası yeniden İstanbul'a gelirken, Moda, Kalamış ve Fenerbahçe sahillerinde gerçekleştirilecek yarışlar, İstanbul GP adıyla bugün ve 9 Ağustos Pazar günü düzenlenecek. Toplam 2 bin 730 metrelik parkurda, 225 beygir gücündeki katamaran tipi teknelerin yer aldığı yarışta, takımlar 30 tur atacaklar.

08.08.2009


 

12 DEV ADAM GÖNÜLLÜLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

nPOLONYA'DA 7-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 36. Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren (A) Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncuları, 2010 Gönüllü Başvuruları ile ilgili video çekimine katıldı. Bir yandan hazırlıklarını sürdüren ''12 Dev Adam'', diğer yandan da Türkiye'nin gelecek yıl ev sahipliği yapacağı FIBA Dünya Şampiyonası'nın tanıtım faaliyetleriyle ilgili çalışmalarda yer alıyor. Kamera karşısına geçen milli oyuncular, halen başvuruları devam eden gönüllü kampanyasıyla ilgili basketbolseverlere çağrıda bulundu. Milli oyuncular Sinan Güler, Engin Atsür, Ömer Onan, Ömer Aşık, Oğuz Savaş, Kerem Tunçeri ve Fatih Solak'ın yer aldığı çekimler oldukça neşeli bir ortamda gerçekleştirildi.

08.08.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

nSaat: 21.00 Diyarbakırspor-Ankaragücü

Hakem: Koray Gençerler , Stat: Atatürk

nSaat: 21.00 Antalyaspor-Ankaraspor

Hakem: Gökhan Güneşer , Stat: Atatürk

nSaat: 21.00 Sivasspor-Trabzonspor

Hakem: Halis Özkahya, Stat: 4 Eylül

08.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.