18 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

ELVAN'I ‘GÜNAH KEÇİSİ’ YAPTILAR

TÜRK atletizm tarihinde adeta rüyaları gerçeğe dönüştürerek, pistlerde büyük başarılara imza atan, Türkiye'ye dünya rekorları, olimpiyat madalyaları hediye eden, ancak bir türlü ''devşirme sporcu'' sıfatından kurtulamayan Etiyopya asıllı milli atlet Elvan Abeylegesse, 12. Dünya Atletizm Şampiyonası 10 bin metre finalinde aşil tendonunda yaşadığı sıkıntı nedeniyle yarışı terk edince, eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Berlin'de yarışın tamamlanmasına 7 tur kala acı içinde pisti terk eden Elvan'ın bu hareketi, Türkiye'nin şampiyonadaki en büyük madalya umudu olduğu için hemen sorgulanmaya başlandı. Alınan bilgiye göre, ''Antrenörünü dinlemedi'', ''Kendini yaktı'', ''Sakatlığını gizledi'' eleştirileriyle adeta yıkılan Abeylegesse, yakın çevresine, yarışması mucizelere kalan 5 bin metre elemelerinden önce, Berlin'deki tedavisini yarıda kesip Türkiye'ye dönmek istediğini ifade etti.

ARKADAŞLARINDAN YAKIN İLGİ GÖSTERDİ

Yıllardır, ''devşirme olduğu için milli takım sporcuları tarafından istenmediği'' yorumları yapılan Elvan'a, sakatlanarak terk ettiği 10 bin metre finalinden sonra en büyük desteği ay-yıldızlı takım arkadaşları verdi. Elvan'ın başarısını izlemek üzere Berlin Olimpiyat Stadı'nda yerlerini alan milli takım sporcuları, rekortmen atletin yarışı terk etmesiyle birlikte pist kenarına gelerek, Elvan'a destek verdiler ve üzüntüsünü paylaştılar.

Milli atleti Berlin'de yalnız bırakmayan takımı ENKA Spor Kulübü'nün yöneticilerinin, büyük üzüntü yaşadıkları 10 bin metre finalinin ardından, milli atlet Elvan Abeylegesse'nin bundan sonraki kariyeri için radikal önlemler almak üzere harekete geçtiği bildirildi.Başta Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara olmak üzere, kulüp başkanı Alparslan Tansu ve kulüp müdürü Ekrem Ay, her zaman yanında olduklarını ifade ettikleri milli atlete, moralini bozmaması tavsiyesinde bulundular. Enka'nın üst düzey yöneticileri, radikal önlemleri süratle gündemlerine alırken, federasyondan ücret alan milli sporcunun çalıştırıcısı Mykola Kolodyeyev'i kulüp antrenörlüğüne başlatmak ve rekortmen sporcuya özel sağlık ekibi kurmak gibi önemli icraatları hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Milli atlet Abeylegesse'nin yeni antrenörüMykola Kolodyeyev'in, ''1999'dan bu yana gerek kulübü, gerek milli takım, bu kızdan sürekli verim almış. Elvan, ara vermeden sürekli koşmuş. 38-40 kiloluk bu kızın biraz dinlenmesi lazım'' dediği ve milli atletin belli bir süre yarış koşmaması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. Gökhan Akengin / Ankara

18.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ELVAN'I ‘GÜNAH KEÇİSİ’ YAPTILAR

  Sivas'ın en kötü başlangıcı

  LUGANO İLK İDMANA ÇIKTI

  BURSA'NIN GOLCÜSÜ SERCAN YILDIRIM 2'DE 2 YAPTI

  Diyarbakır yenilgisinden ders çıkarılmalı..

  Daum: Alex uzun bir süre sahada yok

  Emre: En güzel gol Santos'un Santos: Yüzde 70 oynuyorum

  ELVAN'A ETİYOPYA'DA ANTRENMAN PİSTİ VERİLMEDİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.