18 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Diyarbakır yenilgisinden ders çıkarılmalı..

Daha birinci hafta Sivas galibiyetiyle birden havaya giren Trabzonspor için Diyarbakır yenilgisi şok bir yenilgi oldu. Hani Diyarbakırspor 1 puana oynadı hep. Süreye oynadı, zamanı hovardaca harcadı ama öyle bir dakikada bir gol buldu ki 90.dakikadan sonra Trabzonspor'un o golü çıkarması zordu. Her ne kadar Trabzonspor ilk yarıda iyi oynadı dense de, o iyi oyun gol pozisyonu üretmedi. Golü yan toplardan buldu.

İkinci yarıda Trabzonspor farkı açar, goller bulur diye düşünenler yanıldı. Trabzonspor 2. golü bulmadan rahatlamayacaktı. Bu belli olmuştu. İkinci golü aradı ama 70'de defans hatasından golü yedi. Üçüncü gol ise Egemen'in bir anlık gafletinden meydana geldi. Sivas karşısında rolanti bir oyunla 3 puan kazanan Trabzonspor, sahasında zor maçlar oynayacak. Eğer Bross sadece Umut'u düşünüyorsa bu sezon Avni Aker, en büyük deplasman olur. En çok puan Avni Aker'de kaybedilir.

Orta sahayı kalabalık tutup, rakibi durdurmak isteyen Bross'a bir önerimiz olacak. Diyarbakır'a karşı sahaya önlem alarak çıkarsanız, bu tür maçlar hep böyle biter. On sekizin içinde karşı kaleye en yakın ve gol atmaya en yetenekli oyuncularınla maça başlamak zorundasın. Trabzonspor'un yeni transferlerinden Tjikuzu, dışarı alınana kadar en çok hata yapan ama en çok diri kalan oyuncu oldu. Tek mücadele eden oyuncu oydu ve yaptığı hatalar da her tarafa koşmasından ileri geldi.

Engin, bu haliyle Trabzonspor'un beklentilerini karşılamaz. Colman, geçen sezon olduğu gibi savruk, Ceyhun, yerine ısınmaya çalışıyor. Yattara, Gökhan ve Gabriç kadroya girdiğinde durum ne olur bilemem ama Trabzonspor geçen sezondan daha hazır bir görüntü vermek zorunda. İkinci haftadır diyerek bu maç belki hoşgörülebilir. Rakipler kazanırken, hazır bir takımla Trabzonspor'un Diyarbakır'a karşı daha baskılı oynaması gerekiyordu. Önemli olan baskılı oynayamamak ve sadece dış şutlardan gol bulmaya çalışmak.

Birinci hafta galip gelince göklere çıkarmamak gerektiğini ifade ettik, ikinci hafta kaybedince de yerin dibine sokmamak lazım. Bu maçların telafisi var. Yeter ki Trabzonsporlu oyuncular, bu tür maçlardan dersler çıkarsın. Bross kontrollü oyunu seven bir antrenör. Bu zamanla Trabzonspor'a artı şeyler kazandırır ama Diyarbakır gibi rakiplerle oynarken goller atmak için sahaya çıkacaksınız. Trabzonspor eğer bu şekilde oynamaya devam ederse kendi sahasında en fazla puan veren şampiyonluk adayı olur.

KADİR BIYIKLI - kadir@fon

18.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ELVAN'I ‘GÜNAH KEÇİSİ’ YAPTILAR

  Sivas'ın en kötü başlangıcı

  LUGANO İLK İDMANA ÇIKTI

  BURSA'NIN GOLCÜSÜ SERCAN YILDIRIM 2'DE 2 YAPTI

  Diyarbakır yenilgisinden ders çıkarılmalı..

  Daum: Alex uzun bir süre sahada yok

  Emre: En güzel gol Santos'un Santos: Yüzde 70 oynuyorum

  ELVAN'A ETİYOPYA'DA ANTRENMAN PİSTİ VERİLMEDİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.