27 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

RAMAZAN HALLERİ

Cennet tüccarları - OSMAN ZENGİN

Cennette de tüccar olur mu? Evet, olur. Ama, dünya tüccarı cennette olur. Bunu da, Hz. Peygamber’in (asm) bir hadis-i şerifinden anlıyoruz. Birgün, şehadet ve orta parmaklarını birleştirerek, sahabilerine buyurmuşlar ki; “Doğru tüccar cennette benimle böyle beraberdir.” İşte bu müjdeye lâyık olan, olmaya çalışan tüccara cennet tüccarı denmez mi?

Gerçekten de, cemiyet hayatının temel direklerinden olan esnaf ve tüccarlar, eğer dürüst ticaret yapıp da helâlinden kazanırlarsa, büyük mertebeye vâsıl oluyorlar. Çünkü, insanların ticaret hayatında kandırılması, alışverişte hile yapılması ve fahiş fiyatla mal satılması gibi gayr-ı ahlâkî vaziyetleri yapmayan tüccarlar, insanlara faydalı oldukları gibi, bir nevî cemiyetin düzenini de sağlamış olurlar.

Hele hele özellikle de Ramazan gibi bir mübarek ay gelmeden veya o ayın içinde mallarına zam yapmayıp, aynı zamanda da insanların rahat ibadet yapmasına sebeb olan tüccarlar ne iyidir.

Aslında; üstüne üstlük, böyle sevap ve fazileti bol bir ayda, bunların kazanılması için fiyatlarda bu aya özel tenzilat yapanlar daha da Allah katında değerli olurlar. Düşünsenize bir, her sene Ramazan’dan önce; şekere, una, pirince, pideye, ekmeğe, ete, yumurtaya, kadayıf ve yufkaya zam yapan esnaf, “Hayır bu Ramazan’da zam yok, bilâkis fiyatları indirdik” deseler, ne kadar güzel olur değil mi?

OSMAN ZENGİN

27.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  BİR SAHABENİN GÜNLÜĞÜ

  DENİZCİNİN RAMAZANI

  PEYGAMBER KISSALARI

  İLMİHAL

  RAMAZANİYE

  SOHBET İKLİMİ

  ŞEYTANIN DESİSELERİ

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  RAMAZAN HALLERİ

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ

  MİNİ HİKÂYELER

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.