30 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ

30 Ağustos Zafer Bayramı için bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliğimizdir. Bin yıldır farklılıklarımızla barış içinde yaşayan bir milletiz. En büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi koruyalım" ifadesini kullandı.

ZEDELENEN KARDEŞLİK DÜZELMELİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da Türk toplumunun kardeşlik ve huzur ortamını asırlarca yaşadığını, ama her ne olduysa bunların zedelenmeye başladığını belirterek, “Bizim bu kardeşlik ortamını tekrar geliştirme yönünde çok çabalamamız gerekiyor'' dedi.

Birliğimize zarar veremezler

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, farklılıklarımızın birliğimizi tamamlayan zenginliklerimiz olduğunu belirterek, “Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan bir milletiz. Bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da kimse bu birlikteliğe zarar veremeyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, 30 Ağustos zaferinin dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazıldığını belirtti. ‘’Bugün tarihimizde çok önemli bir günü hep birlikte kutlamanın mutluluğu içindeyiz’’ diyen Gül’ün mesajı şöyle:

‘’Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Bağımsız ve müstakil olarak sonsuza kadar bir arada yaşama irademizin en önemli kilometre taşıdır. Büyük fedakârlıklarla yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının, Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ilânıdır. Millet-ordu bütünleşmesinin göz kamaştıran sonucudur. Mehmetçiğin cesaret ve kahramanlık destanıdır. Atalarımız bu toprakları canlarıyla, kanlarıyla vatan yaptılar. Vatanın her karış toprağı için kadını erkeği, genci yaşlısı, doğulusu batılısı herkes omuz omuza vererek savaştılar. Bağımsız ve hür yaşamak, vatana sahip çıkmak için hayatlarını ortaya koydular. Yine onlar hep birlikte Cumhuriyet’i kurdular ve onu güçlendirdiler. Yakılan, yıkılan Anadolu’yu baştan sona yeniden inşa ettiler. Bizlere güzel bir gelecek kurmak, onurlu bir hayat yaşatmak için gecelerini gündüzlerine kattılar. Bugün bizler de onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Demokrasisini olgunlaştıran, insan hak ve özgürlüklerinde ciddi adımlar atan, ekonomisini güçlendiren Türkiye geleceğe güvenle bakmaktadır. Farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimizdir. Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan bir milletiz. Bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da kimse bu birlikteliğe zarar veremeyecektir. Yeter ki kendimize güvenmeye devam edelim. En büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Türkiye, istikrarını koruyan, uluslar arası alanda ağırlığını sürekli arttıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir.”

30.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Açılım’da sıcak hafta

  FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ

  Hükümet-memur anlaşamadı

  Suriye malı tehlikesi

  LPG tüketimi arttı

  Kyoto Protokolü’ne resmen taraf olduk

  Ergün: Açılım, tarihî fırsat

  DP Balıkesir’den iftar yemeği

  Domuz gribinde “ikinci dalga” geliyor

  28. Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

  Bin 300 yangında 4 bin hektar orman tahrip oldu

  71 kiloluk mantar bulundu

  Benzin zamlarına pedallı protesto

  Bakan Kavaf'tan engelliye bayram müjdesi

  Berlin’de Ramazan geceleri

  Fokların nesli tehlikede

  CNN, ABD’deki Türklerden özür diledi

  Hastanede gürültü hasta ediyor

  Turistlerin tercihi tabiî hayat

  Beynin yazı bölümü belirlendi

  Norveç’te, haşema yasağı kalktı

  Discovery, uzay yolculuğuna başladı

  Isparta halısından ayakkabı üretildi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.