30 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

28. Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

TÜRKİYE Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 28’incisi düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, önceki gün Ankara Kocatepe Camii dünde İstanbul Sultanahmet Camii avlusunda alanında açıldı.

Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, Milletvekilleri, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve vatandaşlar katıldı.

Bardakoğlu burada yaptığı konuşmada, kitap fuarının Türkiye Diyanet Vakfı’nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bilgiye ve bilginin paylaşımına verdiği önemin bir ifadesi olduğunu söyledi. Bardakoğlu, Kur’an-ı Kerim’in ilk inen ayetlerinin de ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ olduğunu belirterek, fuarda yer alan kitapların da Kur’an-ı Kerim’in yansımalarından ibaret olduğunu söyledi. 21. yüzyıl insanının aşırı dünyevileşme, maddileşme ve hayatın koşuşturması içerisinde bilgiyi yeterince önemsemediğini belirten Bardakoğlu, “Bilgiyi hikmete dönüştüremediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Keşke fen bilimleri ile sosyal bilimler arasında dengeyi kurabilseydik. Keşke bilgi ile hikmet arasında dengeyi kurabilseydik. Bilgisini ahlaki sorumluluk olarak kavrayan insanlara toplumumuzun ihtiyacı var. Hem bilgiye hem de hikmete ihtiyacımız var” dedi. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme ise, 15 Eylüle kadar açık kalacak fuarlarıın 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini bildirdi. Kocatepe Camisi’nin avlusundaki fuarda, 65 stantta 85 yayınevinin okuyucuyla buluştuğunu belirten Akçeşme, İstanbul Sultanahmet Camisi avlusundaki fuarın ise 125 stantta 150 yayınevine ev sahipliği yaptığını kaydetti. Yayınevleri, yüzde 20 ile yüzde 50 oranlarında indirimli satışlar yapacak.

Yeni Asya Neşriyat da Fuarda

DÜN açılan 28’inci Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’na Yeni Asya Neşriyat da katıldı. Fuarla ilgili açıklama yapan Yeni Asya Medya Grubu Pazarlama ve Satış Müdürü Faik Altun, Yeni Asya Neşriyat olarak fuara ilk düzenlendiğinden beri, 28 yıldır katıldıklarını hatırlattı. Yeni Asya Neşriyat olarak, Kocatepe Camii’nde “34 No’lu stand”da, Sultanahmet Camii’nde ise “66 No’lu stand”da yer aldıklarını bildiren Altun, ziyaretçileri özel iskontoların ve hediyelerin beklediğini ifade etti. Altun, en çok ilgi gören eserlerin; yenilenmiş ve indeksli orta ve büyük boy Risale-i Nur Külliyatı ve yine yenilenmiş Cevşen ve Tesbihat olduğunu söyledi. Fuarda, ilk defa, bilgisayar hatlı Kur’ân-ı Kerim ve Açıklamalı Meali, Çantalı Cüz Cüz Kur’an-ı Kerim, Risale-i Nur’da Hz. Muhammed (asm), Risale-i Nur’dan Portreler ve yenilenmiş cep boy küçük risâlelerin sergileneceğini ifade eden Altun, yeni çıkan kitapların da satışa sunulacağını söyledi. Can Kardeş, Bizim Aile, Genç Yaklaşım ve Köprü dergilerinin de olduğu fuara Yeni Asya okurlarını beklediklerini dile getiren Altun, Yeni Asya standını ziyaret eden ve alışveriş yapan herkese kitap hediye edecekleri müjdesini verdi.

30.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Açılım’da sıcak hafta

  FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ

  Hükümet-memur anlaşamadı

  Suriye malı tehlikesi

  LPG tüketimi arttı

  Kyoto Protokolü’ne resmen taraf olduk

  Ergün: Açılım, tarihî fırsat

  DP Balıkesir’den iftar yemeği

  Domuz gribinde “ikinci dalga” geliyor

  28. Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

  Bin 300 yangında 4 bin hektar orman tahrip oldu

  71 kiloluk mantar bulundu

  Benzin zamlarına pedallı protesto

  Bakan Kavaf'tan engelliye bayram müjdesi

  Berlin’de Ramazan geceleri

  Fokların nesli tehlikede

  CNN, ABD’deki Türklerden özür diledi

  Hastanede gürültü hasta ediyor

  Turistlerin tercihi tabiî hayat

  Beynin yazı bölümü belirlendi

  Norveç’te, haşema yasağı kalktı

  Discovery, uzay yolculuğuna başladı

  Isparta halısından ayakkabı üretildi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.