01 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

BİR ÂYET, BİR YORUM

Sensin kuşları uçuran, rızıklarına koşturan! - Yrd. Doç. Dr. Atİlla YARGICI

Ya Rabbi, biz bütün mü’minler, bütün varlık gruplarıyla Sana ibadet edip Senden yardım dilediğimiz gibi, vücudumuzdaki hücrelerle, kuvvetlerle, duygularla da ancak Sana kulluk yaparız, ancak Senden yardım dileriz. Vücudumuzdaki hücreler, kanımızdaki alyuvar ve akyuvarlar, senin onlara verdiğin direktifleri yerine getirerek Sana ibadet ediyorlar. Yoksa bizde ne akyuvarları, ne de alyuvarları idare edecek, güç, ilim yok. Senin yardımın olmasa, Senin yol göstermen olmasa, yediğimiz bir lokma ekmekten, bir domatesten, bir havuçtan, bir patlıcandan o hücreler nasıl olur da bir göz, bir kulak, bir diş, bir saç, bir ağız yapabilirler? Nasıl olur da bu azalara gerekli erzakı taşırken şaşırmazlar? Senin yardımın olmasa nasıl duyar kulağımız, nasıl konuşur dilimiz, nasıl görür gözümüz, nasıl çarpar kalbimiz, nasıl tutar elimiz, ayağımız? Senin yardımın olmasa nasıl düşünür aklımız? Senin yardımın olmasa nasıl güler yüzümüz, nasıl ağlar gözümüz? Bu yüzden ancak Sana kulluk yapar, ancak Senden yardım dileriz. Gözümüz görüyor, kulağımız duyuyor, dişimiz kesiyor, dilimiz tat alıyorsa, hepsi Senin yardımınla, gücünle, kuvvetinle olmaktadır. Bu yüzden onların hepsi hâl dilleriyle, “Ancak Sana ibadet eder, ancak Senden yardım dileriz” diyorlar.

Sayısız tohumları yeşerten, ağaçlara yaprak, çiçeklere meyve veren Sensin. Sensin neşeli kuşları uçuran, uçurup da rızıklarına koşturan. Sensin gonca gülü açtıran, mest edici kokuları etrafa saçtıran. Aciz yavrulara ummadıkları yerden ihtiyaçlarını gönderen, deniz dibindeki balıkları besleyip büyüten Sensin. Sensin hastalara şifa veren Şâfî. Sensin dertlilerin dermanı. Sensin kimsesizlerin sahibi. Sensin gariplerin, yoksulların sığınağı. Sensin dünyayı döndüren, insanı da dünyaya bindirip gezdiren. Sensin hayatı bahşeden. Her şey ancak Sana kulluk ediyor, ancak Senden yardım diliyor ve alıyor. Biz de bütün varlıkların iradeleri dışında yaptıkları kulluklara, Senin dilediğin gibi “irademizle” katılıyor, ancak Senden yardım diliyoruz. Bizi kapından geri çevirme. Bize rahmetinle, sonsuz şefkatinle muâmele et.

Ya Rabbi. Bizi kulluk bilincine erdir. Sana son nefesimize kadar hiçbir şeyi ortak koşmadan ibadet etmeyi ve gerçek özgürlüğü yaşamayı bizlere nasip et. Biz Senin rahmetinin eşiğindeyiz, Senin kapına yüz sürüyoruz. Sırtımızda zor taşıdığımız günahlar var. Esirgeme yardımını bizlerden. Sensin bize medet verecek, Sensin bizi ateşten koruyacak, Sensin bize Cemâlini gösterecek, Sensin bize affınla kereminle muâmele edecek. Bizi bağışla, bize merhamet et. Çünkü biz ancak Sana kulluk yapar, ancak Senden yardım dileriz.

Allahım, Sen bizlere, Peygamberimiz’in (asm) buyurduğu, “Fa’büd Rabbeke keenneke terahü, feinlemterâhü feinnehu yerake”, (Rabbine görüyormuşçasına ibadet et. Sen onu görmüyorsan da O seni görüyor” (Buhari, İman, 37) hadisin hükmüne göre, Sana Seni görüyormuşçasına ibadet etmeyi nasip et. Senin bizi gördüğünü ve bizi gözetlediğini bizlere unutturma. Bizi, Seni unutan, Senin de onları unuttuğun kullarından eyleme. Seni hatırlayan, Senin de onları hatırladığın kullarından eyle. Unutkanlığımızı hatırlamaya tebdil etmekle esirgeme yardımını bizlerden. Âmin.

01.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  İLMİHAL

  Bir Sahabenin Günlüğü

  SOHBET İKLİMİ

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ

  RAMAZANİYE

  PEYGAMBER KISSALARI

  RAMAZAN HÂLLERİ

  DENİZCİNİN RAMAZANI

  ŞEYTANIN DESİSELERİ

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

  MİNİ HİKÂYELER

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.