01 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

SOHBET İKLİMİ

Mutluluk nedir ki? - NADİ AKSOY

Biliyorum kelimeler kifayetsiz kalır, cümleler yetmez anlamını anlatmaya. Değişik zamanlara farklı yaş gruplarına göre değişir tanımlamalar. Belki de her insana ait ayrı bir tarif vardır mutluluk için.

Kimine göre büyüme, okulu bitirme, iş bulma, evlenme, ev-araba sahibi olma hayalinin gerçekleşmesiyle ulaşılacak hedeftir mutluluk. Kimine göre isteklerin sonu olmadığından şu an yaşanan zamandır. Bitmemiş işler, hayat meşgalesi, birçok sıkıntıya rağmen, akraba düğünündeki halayda, tuttuğun takımın golünü anlatan spikerin haykırışında, yeni giyilen elbisenin endamına uyumunda, sabah uyanıp aynaya baktığında karşında tebessüm eden gözlerdedir mutluluk. Ne varlığa sevinmek, ne yokluğa yerinmektir Yunusvârî.

Ağlayarak dünyaya gelen bebektir bazen, onu bekleyenler için mutluluk. Bazen çocuğun yüzündeki gülümsemeyi görmektir, bir hastalığı yenip iyileştikten sonra. Bir eşyayı kaybedip, sonra da bulmaktır kimi zaman. Başarıyı hak edeni alkışlamaktır, alkışlanmaktır. Gülebilmektir mutluluk, güldürebilmektir. Özlemeyi bilenleri özlemektir. Anlamaktır, anlaşmaktır, anlaşılmaktır mutluluk.

Mutluluk cep telefonuna gelen mesajdaki “sevgi” sözcüğüne takılıp kalmaktır, yüreğinde art niyet olmayan için. Hiç beklemediğin bir zamanda, sevdiğin bir insanın masanın üzerine vazo içerisinde kırmızı bir gül koyup gitmesidir. Satırlarında kendini bulduğun bir yazıyı sonuna kadar okuyabilmektir. Yazdığın bir yazının sonuna kadar okunduğunu bilmektir mutluluk.

Mutluluk, “Ben neyim nereden geliyorum, nereye gideceğim, niçin gönderildim, dünya ve hayatın anlamı nedir?” sorusuna verilen doğru ve anlamlı cevabın tatlı meyvesidir.

İnsan bazen her düşündüğünü yazamaz, her gördüğünü resmedemez, her bildiğini söyleyemez. Bazen anlarsınız anlatamazsınız, kelimeler kifayetsiz kalır, cümleler mecâlsiz.

Yaşıtlarından geri kalmış engelli çocuğunun “ilk adım”ını, otistik çocuğunun “ilk tebessüm”ünü gören, down sendromlu çocuğun ağzından ilk sözcüğü duyan anne-babanın mutluluğunu hangi kalem yazabilir, hangi dil anlatabilir?

01.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  İLMİHAL

  Bir Sahabenin Günlüğü

  SOHBET İKLİMİ

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ

  RAMAZANİYE

  PEYGAMBER KISSALARI

  RAMAZAN HÂLLERİ

  DENİZCİNİN RAMAZANI

  ŞEYTANIN DESİSELERİ

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

  MİNİ HİKÂYELER

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.