03 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Tabata: Derbiye hazır olacağım

BEŞİKTAŞ'IN yeni transferi Rodrigo Tabata, tek başına kurtarıcı olarak gösterilmesinin yanlış olacağını söyledi.

Beşiktaş TV'ye röportaj veren Tabata, taraftarların transfer nedeniyle heyecanlandığının belirtilmesi üzerine, ''Tek başına kurtarıcı olarak gözükmem yanlış. Çünkü bir takım hep beraber kazanır, hep beraber kaybeder. Biz de burada hep beraber kazanacağız ve taraftarlarımızın istediği başarılara imza atacağız'' diye konuştu. Beşiktaş'a geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Tabata, transferinin kariyeri açısından çok önemli bir nokta olduğunu kaydetti. Tabata, takım arkadaşlarını kendisini çok iyi karşıladığını anlatarak, şöyle dedi: ''Adaptasyonu çok kolay bir şekilde atlattım. Şimdi daha hızlı bir şekilde arkadaşlarımla kaynaşacağım. Takımdaki Brezilyalı oyuncular bana çok yardım ettiler. Buraya geldiğimde bana kulüpteki sistemin nasıl işlediğini, nerede ne yapmam gerektiğini çok iyi anlattılar. Ben de zaten şimdi bunlara alışmaya çalışıyorum. Tabii ki gün geçtikçe onların sayesinde daha çok şey öğreneceğim.''

YARIŞ TEKRAR BAŞLIYOR

Beşiktaş'ta, Gaziantepspor'daki performansından daha iyisini yapmaya çalışacağını dile getiren Brezilyalı oyuncu, ''Brezilya'dayken zaten büyük bir takım için oynuyordum. Şimdi benim için bu yarışın tekrar başladığını biliyorum. En büyük amacım tekrar kendimi gösterip büyük bir takıma gitmekti. Bunu da başardım. Şimdi daha iyisini yapmak için uğraşacağım. Buraya geldim ve elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağım. Antrenmanlara çıktığım zaman daha fazla efor sarf edeceğim, her şeyin daha fazlasını yapmaya çalışacağım. Hep beraber bu takımı daha iyi yerlere getirmek için uğraşacağız'' ifadesini kullandı.

DERBİYE HAZIRLANIYORUM

Galatasaray ile oynanacak derbi maçta görev alması halinde elinden gelenin en iyisini yapacağını anlatan Tabata, antrenmanlarda bu karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlanacağını söyledi. ''Maç günü tamamen hazır olacağım'' diyen Brezilyalı futbolcu, ''Bu tür maçlar, her futbolcunun hayatında yaşamak istediği maçlardır. Bana da böyle bir şans gelirse bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırım'' diye konuştu. Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın her futbolcunun hayali olduğunu belirten Tabata, çok büyük takımlara karşı oynayacaklarını, ancak iyi çalışarak bunun semeresini alıp bir yerlere geleceklerini iddia etti.

03.09.2009


 

Voleybolda Avrupa sınavı

TÜRKİYE'NİN ev sahipliği yaptığı Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası İzmir ve İstanbul'da oynanacak karşılaşmalarla bugün başlıyor.

Türkiye'nin ilk kez mücadele edeceği şampiyonanın ilk gününde Milli Takımımız İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda saat 20.30'da Almanya ile karşılaşacak. Gruptaki ikinci maçını 5 Eylül Cumartesi günü 20.00'de Polonya ile oynayacak olan Voleybol Milli Takımı, son maçını ise 6 Eylül Pazar günü 17.30'da Fransa ile oynayacak. Organizasyonun Türkiye'de düzenleniyor almasından dolayı şampiyonaya Milli Takım ev sahibi olduğu gerekçesi ile direk katılıyor. Dört grupta dörder takımın mücadele edeceği şampiyonada Türkiye, Almanya, Fransa ve Polonya ile A Grubu'nda yer aldı. B Grubu'nda Rusya, Finlandiya, Estonya, Hollanda, C Grubu'nda İspanya, Yunanistan, Slovakya, Slovenya, D Grubu'nda ise Sırbistan, İtalya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti mücadele edecek. Şampiyonada A ve C gruplarındaki müsabakalar İstanbul'da, B ve D gruplarındaki müsabakalar ise İzmir'de oynanacak. Bu arada organizasyonun açılış töreni, bugün saat 20.30'daki Türkiye-Almanya maçı öncesinde mini bir olimpiyat töreni açılışı niteliğinde yapılacak. 19.15'te başlayacak açılış töreninde "Buluşma" adlı gösterisiyle 40 kişilik Shaman Grubu sahne alacak.

MİLLİLER SEYİRCİ DESTEĞİ BEKLİYOR

Voleybol Erkek Milli Takımlar Sorumlusu Semih Oktay, Filenin Aslanları'nın Avrupa Şampiyonası finallerine hazır olduğunu söyledi. Bütün hazırlıkların yapıldığını ve sabırsızlıkla maç saatini beklediklerini belirten Oktay, milli takım sporcularında herhangi bir sakatlık veya sağlık problemi bulunmadığını açıkladı. Semih Oktay, bugünkü Almanya maçını kazanıp moralli bir başlangıç yapmak istediklerini ifade etti. Takım olarak sahada ellerinden geleni yapmaya gayret edeceklerinin; fakat kesintisiz tribün desteğine ihtiyaçları olduğunun altını çizen Oktay, İzmirlileri Halkapınar Spor Salonu'na davet etti. Oktay, "Seyirci desteğiyle neler yapıldığını daha önce gösterdik. Şimdi daha büyük hedeflerimiz var. Bunları gerçekleştirmek için voleybol sever İzmir'i tribünlere davet ediyoruz. Salona girenler kadar dışarıda da taraftarımız olmalı. Onların desteğini kalbimizde hissederiz. Gelsinler ve bize güç versinler."

03.09.2009


 

KAYSERİSPOR HOLİGANLAR İÇİN SAVCILIĞA BAŞVURDU

KAYSERİSPOR, Denizlispor ile yaptığı karşılaşmada turnike kapısını kırarak içeri giren holiganların yakalanıp cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kayserispor Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, bitmek tükenmek bilmeyen istekleriyle kulüplerin başına bela olan holiganlara taviz verilmeyeceği belirtilerek, şöyle denildi: ''Denizlispor ile yaptığımız maçta, holigan bir grup turnike kapısını kırmış, görevlileri tartaklamış ve stadyumu giriş yaparak ne olduklarını ve ne olmak istediklerini göstermişlerdir. Kulübümüz bu kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na yakalanıp cezalandırılmaları için suç duyurusunda bulunmuştur. Umuyoruz ki yüce yargı gereken cezayı verecektir.''

03.09.2009


 

ANKARAGÜCÜ'NÜN YENİ TRANSFERLERİ İDMANDA

ANKARAGÜCÜ, Turkcell Süper Lig'de deplasmanda oynayacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarına, dün yaptığı sabah antrenmanıyla başladı. Ankaraspor'dan transfer edilen Mehmet Çakır, Muhammed Hanefi Yoldaş, Ediz Bahtiyaroğlu, Hürriyet Gücer ve Risp çalışmada yer alırken, takım kaptanı Ceyhun Eriş salonda çalıştı.

Sarı-lacivertliler, transfer döneminin son gününde bonservisi elinde olan Volkan Arslan'ı da kadrosuna katarken, Arjantin Birinci Futbol Ligi takımlarından Atletico Banfield takımından transfer edilen Ariel Broggi'nin, cumartesi günü Ankara'da olacağı öğrenildi. Yeni transferler Mehmet Çakır, Muhammed Hanefi Yoldaş, Ediz Bahtiyaroğlu, Hürriyet Gücer, antrenman sonrasında basına yaptıkları açıklamada, Ankaragücü'ne geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, 100. yılını kutlayan camiada başarılı olmak için mücadele edeceklerini söylediler.

03.09.2009


 

BURSASPOR ABD'Lİ SOLBEK TRANSFER ETTİ

BURSASPOR Yönetimi, transferin son gününde akşam saatlerinde 25 yaşındaki Amerikalı sol bek Heath Pearce'yi transfer etti.

Bu sezon kadrosunu güçlendiren Bursaspor, hedeflerine ulaşabilmek için sezon başından bu yana sıkıntı yaşadığı sol beke alternatif oluncu transfer etti. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın isteği ile yapılan transferle Mustafa Keçeli'ye alternatif getirildi. Bursaspor Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, Alman Hansa Rostock takımında forma giyen Heath Pearce'in, Bursa'ya gelerek kendisini 3 yıllığına Bursaspor'a bağlayan sözleşmeye imzayı attığını söyledi.

03.09.2009


 

Dopinge büyük gözaltı

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), dopingle mücadele çalışmaları kapsamında, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımlara, yoğun şekilde ''müsabaka dışı doping kontrolü'' uygulayacak.

UEFA Genel Sekreteri David Taylor, lige katılmayı hak eden takımlara gönderdiği mektupta, 2009-2010 sezonunda, Şampiyonlar Ligi'nde uygulanacak ''müsabaka dışı doping kontrolleri'' ile ilgili bilgi verdi. Genel sekreter Taylor mektubunda, kulüplere, 2009-2010 sezonu Şampiyonlar Ligi'nde yer alan takımların tüm oyuncularının, ''Resmi Test Havuzu''na dahil olduklarını bildirdi. Mektupta, takımlar elenene kadar, tüm oyuncuların resmi test havuzunda yer alacağı vurgulandı. Kulüplerin, tüm futbolcularının yer bilgilerini temin etmek ve her hafta cuma günü TSİ 18.00'e kadar UEFA'ya bildirmekle sorumlu olduğuna dikkat çekilen mektupta, yer bildirimlerinin, 4 Eylül Cuma gününden itibaren başlayacağı ifade edildi.

03.09.2009


 

Türkiye 27. sıraya yükseldi

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Eylül ayı dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye'nin 826 puanla 27. sıraya çıktığı sıralamada, Brezilya liderliğini sürdürdü.

FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 8. FIFA Konfederasyon Kupası'nda şampiyon olmasının ardından, Haziran ayında İspanya'nın 11 aylık liderliğini elinden alan Brezilya, bin 604 puanla ilk sıradaki yerini korudu. Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerinden İspanya ikinci, Hollanda da üçüncü sıradaki yerinde kaldı. Dünya kupası elemelerinde 5. Grup'ta mücadele eden Türkiye, 1 basamak çıkarak, 27. sıraya yükseldi. (A) Milliler'in gruptaki rakiplerinden Bosna Hersek, Estonya ve Ermenistan'ın 2'şer basamak düşerek, 46, 114 ve 125. sıralara indiği listede, 6 basamak inen Belçika da 68. sırada yer aldı.

03.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.