03 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

SİNCAN HAKİMİ İFADE VERMEDİ

SİNCAN 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Adalet Bakanlığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında müfettişlere ifade vermedi.


AB süreci hızlansın

MÜSİAD iftarında konuşan İstanbul Valisi Güler, ‘’Türkiye problemleri gerçekten çözmek isteyip istemediği konusunda bir karara varmalıdır. Bence Avrup

Tüketime teşvik fayda sağlamaz

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, ‘’vatandaşta para olduğunu, ancak harcamaya çekindiğini’’ ifade edere


  Buğday üretiminde 9'uncuyuz

TÜRKİYE İstatistik Kurumuna (TÜİK) göre bu yıl Türkiye buğday üretiminin 20 milyon 520 bin tona ulaşması beklenirken, ABD Tarım Bakanlığı tahminlerinde ise üretimin 17 milyon 800 bin ton olacağı öngörülüyor.


  Her dilden barış duâsı

’'1. Uluslararası Sarıyer Barışa Çağrı’’ festivalinde İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı ve Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva’nın da aralarında bulunduğu çeşitli din ve mezhepten inanç liderleri kendi dillerinde barış için duâ etti.


  Katliâm dâvâsı ‘kapalı’ yapılacak

MARDİN'İN Bilge köyünde 7’si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum’da görülmesi kararlaştırılan dâvânın ilk duruşması, dün basına kapalı yapıldı.


  Balık hem sağlığı, hem bütçeyi koruyor

Av yasağının sona ermesiyle başlayan balık sezonunun, Ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte vatandaşların hem ucuz hem de sağlıklı beslenebileceği belirtildi.


  Trafik kazası çok, güvenceyi bilen yok

Trafİk kazalarında meydana gelen yaralanma, sakat kalma ve ölüm gibi hallerde mağdur vatandaşların zararını karşılamak için kurulan ve mağdurlara 150 bin TL’ye kadar ödeme yapabilen ‘’Güvence Hesabı’’ndan vatandaşların haberdar olmadığı bildirildi.


  KKTC’li itfaiyeciler İzmit’te eğitilecek

Kocaelİ Büyükşehir Belediyesi İftaiye Daire Başkanlığı gösterdiği üstün çalışmaları ile yurt içi ve yurt dışından takdirle karşılanıyor.


  Adıyamanlılar iftarda buluştu

İstanbul’dakİ en etkin Adıyamanlı derneklerden olan GADER (Gaziosmanpaşa-Sultangazi Adıyamanlılar Derneği)’nin düzenlemiş olduğu geleneksel iftar programına yoğun katılım gerçekleşti.


  Erciyes’e Eylül karı

Ercİyes Dağı’nın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü. Alınan bilgiye göre, Erciyes dağının 2500 metreden yüksek kesimlerinde yer alan Şeytanderesi, Çobanini, Hörgüçkaya, Kuzey Buzulu, Sütdonduran Yaylası ve Aksuyurdu bölgelerine gece kar yağdı. Kar yağışı sebebiyle Erciyes Kayak Merkezi ile Hacılar ilçesinde hava sıcaklığı gece 2 dereceye kadar düştü.


  Pazar Hükümet Konağı yıkıldı

Pazar eski hükümet konağı, Rize Belediyesi’nin iş makinesi ve itfaiye desteğiyle yıkıldı. Açılan alana modern bir park yapılacak. Hafta içinde kullanılabilir malzemeleri Pazar Belediyesi tarafından sökülen konağın yıkımına sabah saatlerinde Rize Belediyesi’ne ait iş makinesi ve itfaiye desteğiyle başlandı.


  Sakal-ı Şerif New Jersey’de

Karaçay Camii’nde kılınan teravih namazından sonra çoğunluğunu Türk vatandaşlarının oluşturduğu yoğun bir kalabalık tarafından ziyaret edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (asm) ait Sakal-ı Şerif’e, ziyaret boyunca tekbir ve salâvat getirilerek duâlar okundu.


  Tetris beyin gücünü arttırıyor

ArtIk klâsikleşen bilgisayar oyunu Tetris’in, beyin gücünü arttırabildiği bildirildi.


  iPhone’a Çinli rakip “O-Phone”

Çİn’İn en büyük cep telefonu operatörlerinden “China Unicom”un Apple’ın iPhone’u ile anlaştığını duyurmasının ardından, bu şirketin en büyük rakibi “China Mobile”, kendi üretimi olan “O-Phone”ları Pekin’de büyük bir organizasyonla tanıttı.


  Müslümanlara özel arama motoru

Brİtanya’da internette Müslümanlara özel “helâl” arama motoru kuruldu. ImHalal.com adresinde yayın yapan site, sakıncalı bulduğu İngilizce kelimeleri filtreleyerek, bu kelimeler hakkında kullanıcıya uyarı mesajı veriyor.


  En uzun evliliği ölüm bitirdi

Brİtanya’nIn, rekorlar kitabına girmeye hazırlanan, 81 yıl süren en uzun evliliği, çiftlerden birinin ölmesiyle sona erdi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.