04 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Wilders Yahudi kökenli çıktı

Müslüman ve yabancılar karşıtı tutumuyla bilinen aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’ın kökeninin Hollandalı olmadığı ileri sürüldü.

“De Groene Amsterdammer” adlı dergide, Wilders’in geçmişi hakkında bir makale kaleme alan Hollandalı antropolog Lizzy van Leeuwen, aşırı sağcı politikacının Endonezya kökenli Yahudi bir aileye mensup olduğunu iddia etti. Wilders’ın bu durumu gizlemek için saçlarını sarıya boyadığına da işaret eden Lizzy van Leeuwen, iddialarını arşivlerde ulaştığı belgelere dayandırıyor.

Hollanda’nın sömürgecilik sonrası tarihi konusunda uzman olan antropolog Van Leeuwen, Millî Arşiv’de ulaştığı Wilders’ın dedesi Johan Ording’e ait dosyada, aşırı sağcı siyasetçinin anne tarafının Endonezyalı ünlü bir Yahudi ailesine mensup olduğunun yer aldığını yazdı. Johan Ording’in sömürgecilik döneminde Doğu Java’da Wilders’ın daha önce açıkladığı gibi asker olarak değil, memuriyetlik yaptığını kaydeden Van Leeuwen, bu sırada Yahudi asıllı Johanna Meijer isimli kadınla evlendiğini belirtti.

Wilders’ın dedesinin 1934 yılında disiplinsizlikten dolayı memuriyetten atıldığını da kaydeden Lizzy van Leeuwen, daha sonra Endonezya’ya yerleşen Ording’in bu yüzden emeklilik hakkını da yitirdiğini ve ailenin maddî açıdan zor günler geçirdiğini iddia etti.

Geert Wilders’ın şu anda savunduğu İslâm karşıtı ve aşırı sağcı siyasî görüşleriyle kökeni arasında bağlantı bulunduğunu da ileri süren yazar, buna dayanak olarak ise, kendisine aynı kökene sahip isimlerin destek vermesini gösterdi. Lizzy van Leeuwen ayrıca, Wilders’ın geçmişini gizlemek için siyah olan saçlarını sürekli sarıya boyadığına da değindi.

04.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Urumçi yine karıştı

  Endonezya’da depremin bilânçosu ağırlaşıyor

  Normalleşme ile Ermenistan açılım yapacak

  Yeni Japonya liderinden ABD’ye güvence

  Yunanistan, erken seçime gidiyor

  Filistin yönetimi, organ hırsızlığını araştıracak

  Wilders Yahudi kökenli çıktı

  Hollanda adaletinden çifte standart

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.