04 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Hakim Osman Kaçmaz, mahkemeyi hiçe saydı

Adalet Bakanlığı, savunma vermeye çağırılan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ı mahkeme kararlarını hiçe saymakla suçladı. Bakanlık açıklamasında, “Bu tutum, tamamıyla soruşturmayı etkisiz kılmaya, süreci uzatmaya ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir çaba olarak değerlendirilmiştir” denildi.

Bakanlık: Hakim Kaçmaz kamuoyunu yanıltıyor

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’a, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında savunması istenilen konuların önceden tebliğ edildiğini bildirdi. Teftiş Kurulu Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “dün bazı basın yayın organlarında, Adalet müfettişlerinin ifade için çağırdığı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın savunma hakkının kısıtlandığına ilişkin gerçeği yansıtmayan bir takım beyan ve iddiaların yer aldığı” belirtilerek, bu sebeple açıklama yapmaya ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Teftiş Kurulu Başkanlığınca görevlendirilen başmüfettişler tarafından Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında yürütülmekte olan soruşturma sırasında, suç teşkil ettiği ve disiplin cezasını gerektirdiği düşünülen eylemleri hakkında savunmasının istendiğine ilişkin dört sayfadan oluşan yazı tebliğ edilmiştir. Yazıda, savunma talebinde isnat edilen bütün hususlar olay, yer, kişi, tarih ve saat olmak üzere ayrı ayrı açıklanmıştır.” Müfettişler tarafından savunması istenilen konuların 11 Ağustos 2009’da kendisine tebliğ edildiği ve 7 gün içerisinde yazılı olarak savunma vermesinin talep edildiği belirtilen açıklamada, “Ancak kendisi, bizzat müfettişlere sözlü savunma vereceğini ifade ederek yazılı savunma vermeyi kabul etmemiştir” denildi. Bunun üzerine 1 Eylül 2009’da Kaçmaz’ın telefonla sözlü savunmaya davet edildiği ve 2 Eylül 2009 tarihli bazı gazetelerde savunma için çağrıldığına ilişkin haberlerin yer aldığının görüldüğü ifade edilen açıklamada, ancak, Hakim Osman Kaçmaz avukatının önceden kararlaştırdıkları anlaşılan bir tutum sergileyerek sözlü savunma yapmayacaklarını belirttikten sonra kuruldan ayrılarak, basına açıklama yaptıkları belirtildi.

Açıklamada, sergilenen tutuman tutum, tamamıyla soruşturmayı etkisiz kılmaya, süreci uzatmaya ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir çaba olarak değerlendirildiği vurgulandı.

04.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  AÇILIMA AB DESTEĞİ

  GÜNAY: SADDAM'IN ORDUSU DA GÜÇLÜYDÜ

  Hakim Osman Kaçmaz, mahkemeyi hiçe saydı

  İsak Haleva: Bir bütünün parçalarıyız

  Ergün: Bölünme kaygıları yersiz

  BAĞIŞ: ÖN YARGILAR HAKSIZ

  Şehit babası: Teğmen hakkında dâvâcı olmayacağım

  Cizre’de kemik parçaları bulundu

  Genelkurmay, “bilgilendirmeye” yeniden başlıyor

  Dilipak’a verilen cezaya tepki

  Oruçluya da ikna odası kurun

  Meslek liselerine yoğun talep

  Otomobil fiyatına katır

  Motosikletli doktorlar

  Üniversiteli şakaları başlıyor!

  Fitrede, cömert olmak gerek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.