04 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Süper Lig 5 kıtayı buluşturdu

İLK transfer dönemi sona eren Turkcell Süper Lig'de, 51 ülkeden, toplam 153 yabancı futbolcu forma giyiyor. ''transfermarkt.de'' isimli internet sitesindeki verilere göre, toplamda 519 oyuncunun mücadele ettiği ligin yüzde 29.7'sini yabancı futbolcular oluşturuyor.

30 Brezilyalı oyuncunun top koşturduğu yeni sezonda, ''sambacıları'' Almanya (11), Arjantin ve Kamerun (9'ar) futbolcuyla izliyor. Turkcell Süper Lig'de, Gine, Bosna Hersek ve Çek Cumhuruyeti (6'şar), Avustralya, İsveç ve Hırvatistan (5'er), Belçika (4), Avusturya, Slovakya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Mısır (3'er), Portekiz, Fransa, Danimarka, Liberya, Bulgaristan, Senegal, İngiltere, Fildişi Sahilleri ve Nijerya (2), Polonya, Sırbistan, Namibya, Peru, Karadağ, İspanya, Norveç, Trinidad Tobago, Gabon, Romanya, Tunus, Paraguay, Uruguay, Benin, Ekvador, Lübnan, Burkina Faso, Şili, ABD, Irak, Güney Afrika, Kanada, İtalya, İsrail, Güney Kore, Fas ve Hollanda'dan birer oyuncu mücadele ediyor.

Turkcell Süper Lig'in değeri 762 milyon 900 bin avroya ulaşırken, Fenerbahçe, 118 milyon 850 bin avroluk kadrosuyla en pahalı kulüp oldu. Sarı-lacivertlileri, Galatasaray (117.950.000 avro), Beşiktaş (100.450.000 avro) ve Trabzonspor (60.650.000 avro) izledi. Ligin yeni ekibi Diyarbakırspor ise 16 milyon 150 bin avro ile aynı kategoride son sırada yer aldı. Galatasaray'ın ve milli takımın başarılı futbolcusu Arda Turan, 15 milyon avroluk bonservis bedeliyle ligin en değerlisi olmayı başardı. Yine aynı takımdan Brezilyalı Elano ve Fenerbahçeli Daniel Güiza 12 milyon 500 avro ile genç oyuncunun ardından sıralandı. Bu futbolcuların dışında, Fenerbahçeli Alex 12 milyon avro, Beşiktaşlı Fabian Ernst ve Bobo 8 milyon avro, Trabzonsporlu İbrahim Yattara 5 milyon 500 bin avro ve yine aynı ekipten Gökhan Ünal 5 milyon avroluk bonservis bedeline sahip bulunuyor.

04.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Süper Lig 5 kıtayı buluşturdu

  Arda: Türk pasaportu taşımam Avrupa'da oynamamı engelliyor

  Millîler galibiyete kilitlendi

  Roberto Carlos'a "minik" teklif

  Halil Altıntop Millî Takımda

  2010 maskotu Aralık'ı bekliyor

  12 DEV ADAM 9 MAÇTA 4 GALİBİYET, 4 YENİLGİ ALDI

  POTADA İSTANBUL CUP 15 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

  ŞEN: DAUM BAŞARAMAZSA 10.5 MİLYON AVROYU VERSİN

  BEŞİKTAŞ'TA SAKAT ÇOK

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.