09 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

12 Dev Adam yüzümüzü güldürdü

POLONYA'DA düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ilk maçında şampiyonanın favorilerinden Litvanya'yı 84-76 yenen Türkiye'de büyük sevinç yaşandı.

Avrupa Şampiyonası'na Litvanya galibiyetiyle başlayan A Milli Takım'da tüm oyuncular şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Litvanya karşısında 19 sayı 2 ribaund ve 3 asist istatistikleri ile mücadele eden ve galibiyette önemli pay sahibi olan kaptan Hidayet Türkoğlu, yaptığı değerlendirmede önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Takım olarak her alanda iyi iş yaptıklarını, gençler ve tecrübeliler karmasından iyi bir takım ve gurur verici bir galibiyet çıktığını belirten Hidayet Türkoğlu, "Bu sonuçtan dolayı çok mutluyuz. Litvanya gibi güçlü bir takımı yenerek şampiyonaya başlamak istiyorduk ve bunu da başardık. Tabii abartmamak lazım, bu galibiyeti soyunma odasında kutlayacağız ve çünkü önümüzde oynayacağımız çok maç var" dedi.

Karşılaşmanın kritik anlarında önemli sorumluluklar alan Kerem Tunçeri ise Litvanya galibiyetinin önemli olduğunu ancak geride bırakarak bundan sonraki maçları düşünmeleri gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Litvanya'yı daha önce Avrupa Şampiyonası'nda yenememiştik. Geçen sene elemelerden beri yakaladığımız bir ivme var, bunu şampiyonada da sürdürüyoruz. Litvanya karşısında çok iyi mücadele ettik, çok iyi savunma yaptık. Artık bu maçı geride bırakıyoruz, yarına bakmamız lazım." Özellikle savunmada oldukça başarılı olan takımın genç isimlerinden Oğuz Savaş da yaptığı değerlendirmede takıma destek olmaya çalıştığını belirterek, "Bizim için çok önemli bir maçtı. Bu maçtan önce hep söylüyorduk zaten ilk maçın çok önemli olduğunu, turnuvanın gidişatını belirlemesi açısından. Bu maçı kazandık, önümüzde iki maç daha var. Ben benchten gelerek destek vermeye çalıştım."

09.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YA TAMAM, YA DEVAM

  Gol umudumuz Tuncay Şanlı

  TÜRK HALKI İNANIYOR

  Nihat Kahveci'nin durumu belirsiz

  4 oyuncumuz sarı kart sınırında

  Bosna-Hersek'in uğurlu stadı

  DAUM: TÜRK MİLLİ TAKIMINA İNANIYORUM

  BOZUK ZEMİN STAT MÜDÜRÜNÜ YERİNDEN ETTİ

  ÜMİT MİLLİ TAKIMI GÜRCİSTAN'LA OYNUYOR

  MASSA'YA ZORUNLU ESTETİK AMELİYAT YAPILDI

  FEDERER ÇEYREK FİNALDE

  KEREM SAVUNMASINI VERDİ

  12 Dev Adam yüzümüzü güldürdü

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.