14 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

G.Saray iyi oynamadığı halde kazanmasını biliyor

Sezonun ilk derbisini G.Saray kazandı. Enteresan bir maç oldu. Kırılma anları vardı maçta. Serdar Özkan'ın "gol" denilen vuruşu dışarı atması. Rüştü'nün 2. goldeki hatası. Le Franko'nun ceza sahası çizgisi üzeri mi, dışı mı olan pozisyonda göğüs-el karışımı topa müdahalesi pozisyonunu es geçmesi. Öteki taraftan her iki takımın ortaya koyduğu futbol derbinin sonucunu belirleyecekti.

Maçın genelinde Beşiktaş, G.Saray'a oranla daha etkili futbol oynayan taraf gözüktü. Özellikle ikinci yarının ilk 15 dakikasında G.Saray'ı bunalttılar. Bunun önemli sebebi G.Saray'da iyi oynayan futbolcu sayısını azlığıydı. Oyuncuların neredyse tamamı milli takımlardan geldi. Yorgunluk açıkça görünüyordu. En yorgun oyuncu kaptan Arda'yı gördük. Rijkaard oyuncularıyla çalışamamanınsıkıntısını maçta yaşayan taraf oldu. G.Saray'ın maçta sıkıntıya düşmesinin bir önemli sebebi de tek forvet oynayan Baroş'un ileri atılan topları bloke edememesi oldu. Bu sıkıntı yüzünden Rijkaard muhtemelen Baroş - Nonda değişikliği yapacaktı ki, ikinci gol geldi. Böyle olunca Rijkaard Keita'yı oyundan aldı. Değişiklikler zamanında yapıldı. Arda- Elano, Keita-Barış değişiklikleri isabetliydi.

Mustafa Denizli tecrübeli bir teknik adam. Özellikle derbilerde sürpriz çıkışlarıyla bilinir. Bu derbide de Ekrem'i ön libero, Nihat'ı tek forvet, Bobo, Holosko ve Nobre'yi kenarda oturtma sürprizlerini yaptı. Nihat asla tek forvet oynayacak biri değil. İkili forvet pozisyonunda, forvet arkasında başarılı olan bir oyuncu. Real Sociedad ve Villareal de bu şekilde çok başarılı olmuştu. Yusuf'un sol çizgide oynaması ve defasına yardım etmemesi, G.Saray'ın etkili sağ kanadını çok daha işler hale getirdi. G.Saray'ın bu maçtaki en etkili ve çalışkan oyuncusu Sabri'ydi.

[email protected].

SAİD OKUR

14.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  RİJKAARD: ŞAMPİYON GİBİ OYNAMALIYIZ

  "12 DEV ADAM" BUGÜN SIRBİSTAN'I AĞIRLIYOR

  Macar basını: Türkiye önüne geleni eziyor

  G.Saray iyi oynamadığı halde kazanmasını biliyor

  Beşiktaş derbiyi unutup, Manchester'ı düşünmeli

  BEŞİKTAŞ-MANCHESTER MAÇINA İTALYAN HAKEM

  METİN OKTAY UNUTULMADI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.