14 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Beşiktaş derbiyi unutup, Manchester'ı düşünmeli

Beşiktaş ligin en iyi savunma yapan takımıydı. Kolay gol yemiyordu. Rakiplerine fazla gol pozisyonu da vermiyordu. Hücum yönü zengin Galatasaray karşısında Mustafa Denizli’nin defansta oynama yapmasını beklemiyorduk. Oysa o, Hakan’ın yerine Rüştü'yü, Fink’in yerine Ekrem’i oynatarak, tek istikrarlı bölge olan savunmayı dağıttı. Yeni transfer Tabata, henüz kendini bulamamış. Nihat ve sakatlıktan yeni kurtulmuş Yusuf’un ilk kez birlikte oynayacak olmaları büyük bir soru işareti idi ki, bu sorunun cevabı ilk yarıda verildi: Olamaz. Nitekim ikinci yarıya Tabata ve Nihat’sız başlandı. Kaleci Rüştü, yenilen iki golde de çok büyük hata yaptı ve takımın yenilmesinde başrolü oynadı.

Hücumda Serdar Özkan çok çalıştı ama bulduğu net pozisyonları değerlendiremedi.Ona kızmamak lazım çünkü golcü değil. Zaten takım her iki yarıda da Beşiktaş, forvetsiz oynadı. Oyuna sonradan giren Bobo ve Holosko isteksiz ve güçsüz göründüler. Orta sahada Ernst ve solda İsmail başarılıydı ama onların gayreti sonucu değiştiremedi. Sonuçta sezonun ilk derbisini favori olan Galatasaray kazandı. Bu sonuçla Beşiktaş rakibinden 9 puan geriye düştü ki, kadro istikrarı yakalayamamış bir takımın bundan sonraki işi hiç de kolay değil.

Yarın Şampiyonlar Liginde Manchester United'le oynanacak çok önemli bir maç var. Burada alınacak bir puan bile gruptan çıkma adına çok önemli. Morali bozuk ve dağınık bir görüntü veren Beşiktaş için, umutlu olmak zor. Burada bütün iş, Mustafa Denizli' ye düşüyor. Takımı bir an önce toparlaması ve ligi şimdilik unutması gerekiyor. Şampiyonlar Liginde alınacak iyi bir sonuç, takımın kendine güvenini yeniden sağlayabilir. Mustafa Denizli, milli maç yüzünden Şili'den yorgun döndüğü gerekçesiyle derbide oynatmadığı Tello'ya bu maçta mutlaka görev vermeli. Son olarak şunu da belirtmek isterim. Gerek maç başlamadan önce, gerekse maçtan sonra Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören’in protokoldeki centilmenliği, futbolcuların samimi kucaklaşmaları, önemli bir derbinin kavgasız gürültüsüz bitmesi takdire değer davranışlar olarak ilerde oynanacak derbilere örnek olmalı.

[email protected]

PENCERE: NADİ AKSOY

14.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  RİJKAARD: ŞAMPİYON GİBİ OYNAMALIYIZ

  "12 DEV ADAM" BUGÜN SIRBİSTAN'I AĞIRLIYOR

  Macar basını: Türkiye önüne geleni eziyor

  G.Saray iyi oynamadığı halde kazanmasını biliyor

  Beşiktaş derbiyi unutup, Manchester'ı düşünmeli

  BEŞİKTAŞ-MANCHESTER MAÇINA İTALYAN HAKEM

  METİN OKTAY UNUTULMADI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.